U Click Me...I Click U Back

Monday, October 19, 2015

Jangkit

As salam..
Bersiaran dari hp..
Cuti lagi hari ni sebab jerebu..
Dan aku rasa tahap jerebu hari ni makin teruk berbanding yang sebelum nih..
Hmmm...
Since semalam aku balik dari bengkel kat flamingo..
Aku dah noticed makin teruk jerebu ni
Tapi bila bukak myipu mcm tipu je bacaan dia..huhu

Hubs aku pulak demam sepanjang aku berbengkel dekat flamingo..
Rupa2nya berjangkit virus influenza A..
Dapat dari anak hubs aku..
Selamat dah warded seminggu..
Pastu berjangkit pulak dengan anak kedua hubs aku..
Pun warded..
So sekarang ni hubs aku risau
Takut aish berjangkit...

Hubs aku dh ambik darah semalam dekat hkl..
Tapi tak perlu warded sebab tak serius sangat...
Kalau ada rasa sesak nafas then shud go to the hosp..katanya..
Aku harap not that serious..

Dan harap semua cepat sembuh...

Musim2 jerebu ni jangan banyak keluar rumah..
Kalau terpaksa pakai mask..
Banyakkan minum air..

Aku pun kelapa dok nyut2 sebab kurang tido..
Harap takdela berpanjangan...

7 comments:

Falsya said... Reply Comment

Allahuakbar.. Boleh berjangkit jugak..semoga xde ape yg serious..aah kak ipu makin teruk kan..kat melaka nie pun tebal gak jerebu..nak berjalan berdua ngan semek nie pun berpikir sbb teruk..

Nad MamaZN said... Reply Comment

moga diberi kesihatan yg baik buat kita semua.. cuaca sangat tak mengizinkan skrg ni..

*kepala kak, bukan kelapa :)

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

A ah. Bacaan IPU tu kadang kita tgk esuknya baru macam bacaan utk yg semalam. Pagi tadi bacaan dalam 130++ macam tu. Padahal apartment sebelah pun dah kelam je nampak.

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

apa2 pun take a good care Rine & family..
kurangkan aktiviti luar.. memang jerebu sangat terus harini..

mizzura said... Reply Comment

Tula..student je cuti..kita yg hadap ni..tpaksa berdepan risiko biarpon bertopeng

Julia Johari said... Reply Comment

Betul tu...julia kalau nak berjalan pun pi mall yg bertutup je lg2 kalau bawa budak kecik tu...mmg outdoor kena pangkah awal2...oh my semoga hubs sis segera sembuh ye...sekarang penyakit demam kepialu lak melanda kl

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Ya Allah..serentak semua sakit yer akak.. semoga cepat sembuh.. kena kurangkan aktiviti kat luar selagi jerubu tak pulih..