U Click Me...I Click U Back

Tuesday, September 22, 2015

Kuala Lumpur - Yogyakarta ~ The Journey Begins

As salam...


sebelum hambo hilang ingat..
lebih baikla hamba update kisah perjalanan hamba ke jogja...
hamba ke sana bukan hanya untuk bersuka ria semata...
ada tugasan yang lebih besar menanti di sana...
sambil2 bersuka ria la jugak...
maklumla jogja memang salah satu negeri dari Indonesia yang menarik untuk dilawati...


sebelum aku teruskan dengan lebih details..
entry ni banyak gambar2 syiok sendiri..
korang hadap jela ye...hhahahaha



perancangan nak ke Jogja ni masa bulan April 2015 
dengan niat nak present paper dekat UNY Jogja..
so setel hanta abstrak semua bagai...
pastu full text paper semua diterima...
alhamdulillah...lega...
1st time la kiranya aku submit paper in english..
serius...entah hape2 aku rasa english aku dalam tuh...


krik..krik sikit kat situ....hahhahaa


sebelum submit abstrak...
awal2 aku mintak fuza ambikkan tiket untuk kami 2
aku mintak fuza temankan aku sebab aku risau jugak takde gang kat sana...



hubs aku ambikkan gambar nih...
masa ni dah setel masukkan baggage...
20kg untuk pergi dan 20kg untuk balik aku ambik...
beratur nak buat apa masa ni aku dah tak ingat
fuza la banyak bantu aku sebab dia setahun berapa kali kot fly...
celah gigi dia je prosedur kat sini...kihkih


setel salam2  peluk cium mulut hubs..
berjalan la kami jauh yang hamat...
berpeluh2 aku nak sampai kat gate menunggu...
eh..kenapa besar sangat klia2 nih...
serius..cam nak mamps aku berjalan...fenat okeh...
be positive..dia nak suruh rakyat dia eksesais kot....
dalam penat2 tu pun....
selpiah sedas 2 is a must...



bagi chance la tuan tanah nak posing solang2 pulak...


dalam aku risau2 takde gang..
aku jumpa gang UKM yang nak present paper dekat conference yang sama...
alhamdulillah...
pastu dok sekejap jumpa lagi reramai termasuk supervisor aku...Prof Dato' Razaq
gang giler2 aku ambik flight petang...so malam baru jumpa kat sana..
flight aku kul 9:45 pagi..
so awalla kami sampai sana...



dalam kabin pun selpiah jugak..
untuk tatapan hubs memasing..
maklumla nak kena tinggal for 5days...
sebelum take off kita kasi wasap sedas kat hubs...
sori ye bang...sesekali bini u fly sorang2...
i lap u lah!!!


dalam kabin membedal nasi lemak....kelaparan okeh..
biasala untuk orang macam aku yang sentiasa kelaparan di mana sahaja ia berada...gituh!!!!


eh..lupa nak habaq..
KL - Yogyakarta memakan masa 2 jam setengah lebih kurang...
kematu jugak bonts untuk orang yang tak suka naik belon cam aku....



alhamdulillah...we were safely landed at Bandara Adisutjipto, Yogyakarta
epot dia kecik je weiii..
sama macam epot bandung...
pastu macet jugak dalam tuh...


bas UNY yang datang ambik kami dari epot...
terus bawak kami ke UNY Hotel untuk check in...


btw...pengipanan kat sini semua diuruskan oleh pihak UKM dan UNY...
so aku just bayar je untuk 4 night stay kat situ...
termasuk breakfast...
1 bilik untuk 2 orang guess...
so kiranya aku bayar semalam rm70 campur 4malam rm280..
jimat kat situ...


kami dibekalkan dengan nasi yang diletakkann dalam kotak...
sedap sebab ada ikan apa ntah...
nama tak boleh ingat pulak..
popular ikan ni kat indonesia...


 our simple room at UNY Hotel..
what to aspect kan?
dah namanya hotel dalam universiti..
yang penting selesa dan ekon okeh...
hahahaaha...
berapa jam sangat la kot kami dok dalam nih....
hat lelebih tu dok bejalan sakan je yang banyak...


lepas setel solat semua...
bas tadi tunggu kami untuk ke Malioboro Street...


ok...sambung next entry...

10 comments:

Kakcik Nur said... Reply Comment

Kalau di sini kita dibekalkan dengan nasi bungkus, di Indonesia memang popular dengan nasi kotak. Macam Restoran Wong Solo buat tu... :)

Diana Rashid said... Reply Comment

Sikit hari lagi kat sini ada la tu yang buat nasi kotak..heheh

Nad MamaZN said... Reply Comment

bestnya jenjalan
sambil selam sambil minum air :)

hainom OKje said... Reply Comment

Hihi.....selpie itu wajib. Tak gitu.....
Nasib ada geng yer Azrine kalau tak boring jugak tu. Tak seram ke nak present? Mcm steady jer tu....
Apa pun gud luck yer Azrine

eima said... Reply Comment

nasib la menantu sebaya ... syok la kan ade orgteman ....

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Nmpk selesa je rine hotel tu. yg penting bersih ada ekon dan mkn pun sedap

LYAfrina said... Reply Comment

bestnyer
mesti byk sopim ni

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

sambil menyelam minum air.. ni banyak menyelam ke banyak minum air Rine? hihihi
apa2 pun all the best to you :)

bercuti murah kat bandung said... Reply Comment

sallam..
abang/akak..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong kat bandung dan jakarta, garut atau pun bogor..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..

harga kereta yang kami tawarkan :
-toyota avanza : RM 130/day
-suzuki APV : RM 130/day
-daihatsu luxio : RM 130/day
-suzuki ertiga : RM 130/day
-kijang inova : RM 150/day
-KIA Pregio : RM 170/day
-isuzu ELF (15 seat) : RM 195/day
-isuzu ELF (19 seat) : RM 250/day

harga kereta tersebut sudah termasuk :

-minyak
-parking dan pemandu
-boleh guna dari pukul 08 hingga 10 malam

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

3D2N :
2 orang RM255/orang. ( 1 bilik )
4 orang RM199/orang. ( 2 bilik )
6 orang RM170/orang. ( 3 bilik )
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
2 orang RM355/orang. ( 1 bilik )
4 orang RM295/orang. ( 2 bilik )
6 orang RM270/orang. ( 3 bilik )
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
2 orang RM480/orang. ( 1 bilik )
4 orang RM325/orang. ( 2 bilik )
6 orang RM295/orang. ( 3 bilik )

*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila abang/akak menginginkan pakej yang sesuai bajet..

service inshaAllah memuaskan, YOUR SATISFACTION IS OUR PRIORITY!

hotel yang kami sediakan,hotel berbintang ** dan dijamin selesa
ade pula pakej jimat transport & homestay / guesthouse / apartment,
untuk mengenai pakej selengkap nya,abang / akak boleh whatsapp saya...

SEBARANG PERTANYAAN SILA CONTACT :
whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : touramanahbandung@yahoo.com
FB page : https://www.facebook.com/bandungamanah
blog : bandung-indah.blogspot.com

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

amboiii siap angkut geng sekali yer..=D