U Click Me...I Click U Back

Tuesday, September 29, 2015

Jogjakarta 2015 ~ PASAR MALIOBORO

As salam...
setelah selesai check in kat Hotel UNY berdekatan dengan university negeri Jogja...


kami terus ke PASAR MALIOBORO...
bukan malboro rokok tuh tau...hiksss


ewahhh...mari belanja buk...gituh...





dalam perjalanan sempat aje lagi kami berwefie....



sekitar bandar di Jogjakarta...
korang layan gambar ajela dulu ek...




korang tengok derang punya bus station..
siap ada cermin ko...
untuk elakkan dari berpanas hujan...
eh..Malaysia kena ikut jugak nih...
payungkan rakyat khennnn???
malu bila aku tengok kemahen lagi bagusnya dorang punya bus station...




sebelum ko sampai area Pasar Malioboro tuh...
korang memang akan nampak pemandangan macam ginila...
bersepah2 orang meniaga kat sini...
untuk pengetahuan korang...mostly peniaga di sini bukan dari Jogja..
kebanyakan dari serata indonesia...
kira merantau sambil cari makan di tempat orang..






meriah kan??




korang kalau nak naik kereta kuda pun boleh...
harga aku tak pasti sebab aku tak sempat naik pun....
beca pun ada jugak...
pun tak sempat naik...uhuk...


hai tuan blog....hehehehee



kat sini aku tak de membeli sangat sebab aku nak datang lagi hari selepas aku attended conference...
sebabnya aku takmo nanti bebanyak belanja sangat...
kira belanja sekali harung...
baru nampak berhemah sikit...
hahahahaha

Apa yang best dekat pasar malioboro?
Bagi aku takde apa sangat benda yang rare atau lain2 kat sini..
Cumanya barangan dia murah2 bangat ya..
Harus belanja gituhhhh...
(Terus cakap indon)

Dekat sini kalau ko nak beli keychain boleh la beli sebab harga masih boleh nego..
Tapi kat Jogja FM memang susah nak dapat okeh...
Aku dapat jugak beli masa dekat Candi Borobodor..
Tu pun memamg giler2 aku nego...hahahaha

Bagi aku lagi best Pasar Beringhajo...
Yang tu nanti aku update kemudian la...



bukti aku dah sampai Pasar Malioboro...

duduk sini dalam 2 jam lebih kot...
pastu terus gerak balik hotel..
nak restkan badan untuk persediaan nak presentation esok..
serius masa ni slide presentation pun belum sempat edit...


aku siap bangun kul 4 pagi untuk edit...hahahaha
pastu tidur balik sebab sini sejam lewat dari waktu Malaysia...


nanti aku sambung kisah dinner aku dengan gang2 kat Jogja...

to be continued...







9 comments:

anez zamri said... Reply Comment

bestnyaaa..bila lah nak sampai sana ni..

Nad MamaZN said... Reply Comment

ada fm lebih x kak? ehhehe

bercuti murah kat bandung said... Reply Comment

sallam..
abang/akak..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong kat bandung dan jakarta, garut atau pun bogor..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..

harga kereta yang kami tawarkan :
-toyota avanza : RM 130/day
-suzuki APV : RM 130/day
-daihatsu luxio : RM 130/day
-suzuki ertiga : RM 130/day
-kijang inova : RM 150/day
-KIA Pregio : RM 170/day
-isuzu ELF (15 seat) : RM 195/day
-isuzu ELF (19 seat) : RM 250/day

harga kereta tersebut sudah termasuk :

-minyak
-parking dan pemandu
-boleh guna dari pukul 08 hingga 10 malam

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

3D2N :
2 orang RM255/orang. ( 1 bilik )
4 orang RM199/orang. ( 2 bilik )
6 orang RM170/orang. ( 3 bilik )
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
2 orang RM355/orang. ( 1 bilik )
4 orang RM295/orang. ( 2 bilik )
6 orang RM270/orang. ( 3 bilik )
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
2 orang RM480/orang. ( 1 bilik )
4 orang RM325/orang. ( 2 bilik )
6 orang RM295/orang. ( 3 bilik )

*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila abang/akak menginginkan pakej yang sesuai bajet..

service inshaAllah memuaskan, YOUR SATISFACTION IS OUR PRIORITY!

hotel yang kami sediakan,hotel berbintang ** dan dijamin selesa
ade pula pakej jimat transport & homestay / guesthouse / apartment,
untuk mengenai pakej selengkap nya,abang / akak boleh whatsapp saya...

SEBARANG PERTANYAAN SILA CONTACT :
whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : touramanahbandung@yahoo.com
FB page : https://www.facebook.com/bandungamanah
blog : bandung-indah.blogspot.com

eima said... Reply Comment

menarik nanti nak ajak abah aku la balik kg die hahahahaha

LZ - The Blog Owner said... Reply Comment

Assalamualaikum Chekgu Azrine,

Seronok sangat tengok gambar tu.. Terasa ada di sana gitu..
Tak sangka Indon lebih canggih dari negara kita.. Best, best.. Tak sabar tunggu sambungan entry ni..

Next time boleh pergi hasil review Chekgu.. Thank you..

Diana Rashid said... Reply Comment

terus keluar iklan kereta sewa tu kak??hahah...
pasar malioboro tu macam malboro pulak..nama rokok..ekekek

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

bestnya akak pi jogjakarta!!!! nanti share lagi na..=D

lieyalatif said... Reply Comment

bestnye rin...ser0nok dpt jalan kat ne gara org nie....dpt tgk budaya dieorg....makan makanan dieorg kan...lieya tak sampai lagi jakarta...bandung penah laaaa....mmg syiok soping....

Amanda Suria said... Reply Comment

Harus masukkan dalam wishlist ni....menarik dah tu....