U Click Me...I Click U Back

Wednesday, August 12, 2015

#TeamBuildingPangkor2015 ~ The Journey Begin

As salam...
meh..meh sambung cerita pangkor
aku gerak ke pangkor hari Jumaat lepas habis waktu sekolah...
macam aku pergi dengan family so kenala bawak kereta sendiri ke lumut..
yang mana pergi bujang-bujangan tu bas disediakan...
kebetulan Jumaat kelas aku habis kul 10.45..
so aku mintak izin balik awalla sebab nak gerak dalam kul 12 kononnya.... 
tapi aku menunggu husb aku siapkan kerja dia nak dekat kul 1 tengah hari dah...


penat tunggu kita ambik gambar budak2 ni tengah happy
sebab 1st time nak ke pangkor...
excited suruh aku ngambik gambo...
muka sepesen je semua..
senyum pun sama jek...
keh..keh..keh...

gedebak gedebuk singgah makan segala bagai...
nak dekat kul 3 baru masuk hiway...
ko ngase???
lantokla situ sebab pergi sendiri2..
so takpela takde sapa nak marah pun..
ice breaking pun mula malam lepas isya' katanya...



haiya..jauh okeh lumut...
kebas bont balik dari raya hari tu pun tak habis lagi..
ni mau travel ke lumut pulak..
jauh dia macam nak balik penang kot...


aku sampai jeti marina dalam kul 6 petang...
kenapa aku pilih marina jetty??
satunya kat sini tak payah nak berebut2...
tempat pun aman damai..
bot baru...
yang penting tambang dia sama je dengan jeti lumut
pastu perjalanan dia hanya lebih kurang 10-15 minit jek...
kalau korang naik kat jeti lumut..
perjalanan lebih kurang 45 minit camtu...
tapi kalau korang suka naik feri lelama..
dipersilakan naik dari jeti lumut ye...hehehehe


dewasa - rm10 pergi balik
kanak-kanak bawah 11 tahun - rm5 pergi balik
bawah 4 tahun is foc


kalau korang nak ke pulau pangkor aku suggest ko naik dari marina jetty...
takde berebut2 sangat


aku siap tempek jadual perjalanan lagi...
masa aku sampai kul 6 tuh..
6:30 dah boleh naik feri...
so takde buang masa sangat....
just nice orang kata...


feri dia masa time pergi tak ramai orang sangat...
pastu ekon dia giler ko kuat...
sejuk beku we ols dalam tuh
hubs aku sampai catch cold...
haiyakkk...
demam la manjang dekat pangkor tuh...


bagila chance kami sesekali posing and selpiah dalam nih...
hahahaha


masa kat jeti Marina aku bumped into click aku...
laki dia hanta sampai situ..
so naikla feri dengan aku...

jangan muntah arrr.....
sampai2 di jeti pangkor.... 
fuhh..lawanya pemandangan...
sebab nak dekat terbenamnya matahari...
suasana nampak romantik....



keluar je dari jeti pangkor terus pink je pemandangan
hahahaha
kat sini van pink ni la akan bawak korang ke mana je hotel korang nak gi...
macam aku hari tu kena dalam rm17 untuk ke bayview resort

 kenangan dalam van pink..
aku takut weyhh naik van nih..
dia bawak terbalik2 kitaorang dalam van tuh
hahahaha
tapi sempat je posing2...
krikk..krikk...sungguh!!

sampai2 je...
rupa2nya rombongan yang naik bas belum sampai lagi...
yang ada semuanya yang datang dengan family mostly....

check in..solat magrib segala bagai...
turun makan dulu sebelum rombongan bas sampai....

kami yang antara terawal yang sampai...
gang atas ni semua bawak family...

8 comments:

Diana Rashid said... Reply Comment

van bergoyang sampai gambar pun bergoyang ke kak?/hahah

Falsya said... Reply Comment

falsya kalau gie ke pulau, naik bot xleh duk dlm...kene duk tmpt open air..hehe

Nurul Aula A'Akif Fadzil said... Reply Comment

best tu team building kat pangkor.
Bila la nak ade kan team building nieh ishh
btw comei sangat la chekgu ni!!

lieyalatif said... Reply Comment

alahai rin...rindu tgk teksi pink tuuu heheeheh...

lieya last ke pangkor mase mia mija kecik2 lagi...dayyan pun takde lagi...bygkan punye laa lama dah tak pergi hah...seronok tgk rin ke sane...tapi tu laa mmg jauh kan nak ke lumut..campur lagi penat naik bot...adoiii...kalo jenis mabuk2 tu lagi laa siap mabuk lauk....

tapi lieya teruja, rin muke fresh jek nie...menten lawo...heheheeheh....bagus rin, awet muda gituuuu....

Aiezza Sue said... Reply Comment

betul3x, jauh betul nk ke lumut tu, >< nk blik utara dh,..btmbah-tmbah cun teacher rin sorang ni, share la rohsia sket ;)

LYAfrina said... Reply Comment

bestnyer leh g pulau.. bawak ank2 lagi

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Tq rine utk info. LM x tau psl jeti marina ni.

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Rare color van dia.. Pi k gitu kan.. Tak kisah la gegar2 pn janji boleh selfie..:)