U Click Me...I Click U Back

Saturday, August 8, 2015

Review Bayview Beach Resort, Pulau Pangkor

As salam...

mohla kita start cerita #teambuildingpangkor2015
aku risau kang habis semua memory aku terdelete...
kahkahkah...

aku mulakan entry aku dengan penginapan kami di Bayview Beach Resort, Pangkor

to be honest...aku suka resort ni personally...
tapi setiap satu2 tempat tu sure takde yang sempurna 100%kan??
takkan semuanya nak bagus je...
as long as tak berapa menjejaskan percutian korang sudah
nanti aku cerita k...


sebelum tu cuci mata dulu dengan gambar bilik yang aku dapat..
rate untuk bilik ni korang boleh google sendiri sebab aku tak tahu harga untuk semalam...
sebab aku pergi ni sebahagian je aku bayar sendiri sebab bawak family...
sebahagian lagi ditanggung oleh pihak sekolah melalui bajet sekolah kluster....


aku tempah bilik untuk bilik yang boleh muat 3 dewasa tapi nak jadi rezeki aku dapat bilik untuk 4 orang dewasa...yeahhh..syiok sangat sebab tido dengan selesa tak berhimpit2...





okla..bilik dia selesa la..ekon pun ok..
cuma takde pekerja yang datang kemas bilik setiap hari...
takde room servis ke??
sepah...sepah camtu jela...sampai la hari ke-3
ko bayangkanla bilik aku yang ada budak 4 orang..
sepah dia tahap mana..
jenuh la aku kemas2 sendiri...tahuk!!!
hahahaha


 dewan makan dia...serius bagi aku masakan derang sedap..
bukanla tahap sedap sangat sampai pejam2 mata..
tapi still boleh bagi kreditla..
sedap dan menyelerakan gitewww...





ni pemandangan luar resort...
kat sini bestnya bersepah2 kedai makan...
so macam aku yang bawak family...
yang memang tak disediakan makanan..
senang je nak cari makan kawasan ni...
tapi awas ye...ada kedai yang baham customer sebab husb aku pun kena...
3 pinggan nasi goreng bodo2 tu rm31 tanpa air...


so tips dia kat sini ko kena pandai cari kedai makan yang murah...


tak semua kedai harga dia mencekik...
seafood pun murah2 tapi memang kena pandai atau tanya2 orang kat situ  kedai mana yang murah dan sedap..
kena jadi ramah sikit la..
kalau tak senang je kena tipu!!!! 



kat resort ni ada disediakan juga khidmat sewa motor..
kalau tak silap m30 (kurang pasti untuk sehari ke camne rm30 tuh) 



tangga nak naik ke bilik aku....


nak iron baju pun senang...tapi kat luar bilikla..takde berebut2 pun...


bilik aku hujung sekali....turun bawah is swimming pool
aish tak habis2 dok sebut nak andi olam (read :mandi kolam) 


bagi aku kolam dia best dan besar...lapang je nak mandi...


dewan seminar...besar dan selesa...ekon sejuk!!!


kenangan di bilik 517
entah datang lagi ke sini entah tidak..
paham2 jela hubs aku mana mau selalu2 pergi bercuti nih....


pffftttt angat!!!

10 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

lama gila ku tak ke pangkor. dekat 10 taon dah kot. klu teluk batik tu slalu lah

Mama Zharfan said... Reply Comment

beshnya dpt cuti2 :)

Nad MamaZN said... Reply Comment

nmpk menarik gak. nak survey japgi...

Julia Johari said... Reply Comment

Kerja sambil bercuti...perghhhhhhhh itu memang kagum!
Julia suka cara akak review, habis semua boleh nampak, betul sis, mana2 hotel pun ada pro and kons dia, yang penting selesa sudah, kolam dia besorrrrr puas lah ash mandi weeee...kak azrine nanti pujuk suami bercuti lagi tau...bulan nove sampai disember kan school holiday leh plan pi dekat2 pun okey...

ameris said... Reply Comment

wahh..bestnya gi pangkor. last pegi masa bljr itm kt manjung..

Amalina Hussain said... Reply Comment

tak pernah sampai lagi kat pulau pangkor..teringin nak pergi.. :)

Mrs Little Voice said... Reply Comment

nampak mmg cam best....tp bab ns goreng sampai 31 hengget tu mmg tk berbaloi

eima said... Reply Comment

tak penah sampai pangkor lagi ... cam besh je bercuti kat pulau2 ni....kami selalu bercuti kat pulau kg halaman je hahahah

Cik Anita said... Reply Comment

Lama dah tak pergi Pangkor walaupun dekat dari rumah. Hehe. Tapi pernah pergi dulu dapat tempat makan tak best & mahal. Si jadi rasa tak best trrus pangkor ni. Hihi

Yuliana Wahit said... Reply Comment

bestnya gi bercuti.. yuyu pon dah lama tak gi bercuti. pulau pangkor pon ada dlm my travel list jugak..