U Click Me...I Click U Back

Friday, August 14, 2015

Raya Versi Sekolah Pulak Kekdahnya!!!

As salam...

haiyakk..raya lagi beberapa hari nak habis..
bilala nak habis citer raya nih??

krikk..krikk...

excuse me...sila bagi laluan okeh..
semalam dan hari ni chekgu bz sesangat
semalam seharian bawak budak lawatan....
tapi lawatan bersenang lenang kekdahnya..

nanti aku story naa..
tunggu2 la bulan depan ke kalau ceq free...
hakhakhak... 

last week memang penuhla jemputan rumah terbuka dari cikgu cikgi kelas...
eh..ko ingat rumah je ke ada rumah terbuka
kelas pun haderr hokehhhh


paling best menu ada banyakkkkk sangattttt pilihan
dan makan tak boleh sampai lebam..
sebab nak melawat semua kelas nih...
simpan perut tu dulu..
giteww...kekdahnya...

ni kelas pertama aku datang dulu sebab kelas  ni dok kat bawah sekali...kelas 5Il
kelas aku mengajarla....aku ajo sains...
aku kan tak pegang kelas...
so jadi tetamu terhormat kekdahnya
masuk kelas kemahen lagi anak2 murid layan..
ambikkan air bagai..tanya aku nak makan apa...
syiok sesekali kata ko dilayan bagaikan ko binik agung...
hahahaha
 

ke kelas 5 amanah...kelas yang keberapa ntah aku xhingat...
masa ni sengkak dah perut tapi masih belum insap...
cuma makan dah slow2 gitu..main rasa2 jela...
tapi sempat je nak posing2..
adala 5 kelas aku sempat singgah sebab dah full sangat okeh...
so acila 2 kelas je sempat bergambo...
keh..keh..
habis cerita hari rabu last week...

pastu esok tu jamuan raya guru pulak..
takde ambik2 gambar pun sebab aku dah tahap lapo gaban sebab hari tu kelas aku penuh..
aku sarapan neskepe aje pagi tuh..
pastu kul 1 baru mula jamuan raya tu..
ko bayangkan macamna aku tengok semua makanan2 tuh...
hahahha..

punah habis diet aku tahuk!!!

**************************************

pastu jumaat pulak ada open house tahun 4 pulak..
bukan rezeki aku sebab aku waktu free aku diisi dengan bawak keta aku tayar pancit..
menangisi aku tepi bucu tayar keta aku..
huwaaaaa!!!

tapi kan..ada parents jemput aku pulak pergi open house rumah dia lepas sekolah hari jumaat tu..
ko mampu buat open house weekday cenggini??hahahaha


kalau tengok menu kat atas tu dah tau dah parents anak murid aku ni asal mana kan?
ko giler..fav aku tuh...hahahaha
aku buat muka tembok je tambah 2x..
rupanya akk ni memang terror buat nasi dagang...
menteri pun tempah dengan dia kot...
seriusssss...nasi dagang ganu dia sedapppppppppppppp gileerrrrrr....!!!
paling WIN aku pernah jumpa...




kaksu yang pakai jubah merah tu yang parents anak murid aku

dah2...sila balik ke pangkal jalan...
minggu ni belum ada jemputan lagi on weekend..
aku planning nak kemas rumah weekend sebab aku nak away 5 hari 24hb nanti...

mood susah hati nak tinggal aish sebenarnya...
tapi demi sebuah tugas yang aku perjuangkan....aku terpaksa...

*crying*

11 comments:

eima said... Reply Comment

ai memang tiap kali raya buat open house on weekday .... jumaat ...keh keh ... klu ade nomot tepon akak dah lama ai jemput .......hehehe


thun depan klu ai tak ade anak kecik ai buat lagi ..... dekat2 nk raya tu mai bg nomot tepon naaaa

Falsya said... Reply Comment

meriah sungguh open house..akak nie mesti cikgu garang2 tp anak murid sayang..sebab tuh dieorg layan baekkkkk punye ngan kak rin...hehehe..

mesti sedap sgt tuh smp akak bertambah 2 kali siap ade pak menteri yg order..ade no mak student akak tuh?..nak cube jugak order..ngeeee

LYAfrina said... Reply Comment

bestnyer,..untung cikgu2, leh makan puas2 time jamuan raya kt sek..skolah fasya xde pon buat kt kelas.. smua kumpul mknanan kt kantin

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Bestnya mkn2 rine... Jgn pk diet time raya ni


Bab tinggal aish tu ...sobss. Sedih kan?

Diana Din said... Reply Comment

makan sakan cikgu2..berselera dengan hidangan yang disaji..

Diana Rashid said... Reply Comment

penuh la seminggu tu dengan pi beraya ye..jimat belanja..hahahha.

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Jenuh sengkak byk open house serentak... Hehehe

Mimi Kyumi said... Reply Comment

Haiii..Singgah Pagi Sini Jenguk2 Rakan Blogger Sambil Follow....Jemput Datang Ke Blog Saya..Hikhik..
http://mimirheem.blogspot.com/
Follow La Sekali..Hoho

lieyalatif said... Reply Comment

bertuah rin...kalo ade dlm 20 kelas...mmg syok tu..hari2 ade jek jemputannyer...mcm kiteorg ni harapkan jamuah kementerian ngan jamuan bahagian jek laa ekekekeek...

tu laa seronok tu tgk menu teganu tuuuu...peberet lieya gak tu rin...siap dgn ketupat palas tuuuu...perghh mau bertambah2 lieya makan kalo gitu hahahahaha

rin, takpe demi tugas...5 hari tu pejam celik pejam celik abis la tu....

ayu Ismail said... Reply Comment

best gak sambutan raya kelas ke kelas ya...sekolah akak kitaorg buat sekali ..

Nurul Aula A'Akif Fadzil said... Reply Comment

Rindu raya hehe.. meriah betul.


Tips Cantik dalam 10 Minit