U Click Me...I Click U Back

Thursday, August 27, 2015

LIVE UPDATE ~ From Jogja

As salam...

yes...im in Jogja right now...
aku ada conference dekat sini...
alhamdulillah semalam dah selamat pun buat presentation...

sempat update blog sekejap..
sebelum nak gerak ke pasar malioboro...
sini korang kena pandai cari kedai untuk shopink..
kalau tak memang tak tau nak beli apa..

sini more to tempat2 wisata...
banyak tempat sejarahla..
nak belanja buk..kena pandek cari tempatnya...
gituhhh!!!!



bukti yang aku dah sampai jogja..
Bandara dia kecik aje..
Sama macam bandung...

Ok2..dh nak gerak gi pasar malioboro lagi nih..
Nak cari oleh2 sikit untuk kekawan sekolah..


Nanti aku buat specific entry lagi bout this trip ye..

Till then...

12 comments:

mrs kayrul said... Reply Comment

kena buat passport la...baru dapat nak terjah tempat macam tue...huhuhu

ameris said... Reply Comment

hepi shopping rine..

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

wah.. have fun sis!
bestnye kalau kat bandung kan?

Liyana Zahim said... Reply Comment

Hi kak azrine cantik.. Lama nye tak singgah sini. Hikhik..
Sampai sana shopping lah kain satu kontena kak! Huhuhu

eima said... Reply Comment

wahhhhh ....... jgn shopping byk2 ..... hehehehe

Rizziela said... Reply Comment

Bestnya

Diana Rashid said... Reply Comment

Shopping sakan la tu..heheh..selamat bergembira sis..:)

Hamelia Hamid said... Reply Comment

Scroll kt fb, tgk kawan upload pic conference tup2 ada pulak pic sis skali dalam tu..pastu stalk fb akak rupanya betul lah akak ngan dia pegi cnfrence yg sama..

Julia Johari said... Reply Comment

Fuhhhh best pi outstation tanpa bawa anak2 hahahhaha senang nak berjalan...aummmmmmmmm cepat kak update nak tgk akak borong apa hehehhehe

athi FATHIYAH said... Reply Comment

akhirnya dpt jugak akak present paper akak.
ingt lagi few times akak bertanya pasal tu last yr.

nnt update entry detail k

bercuti murah kat bandung said... Reply Comment

sallam..
abang/akak..

Kami dari BANDUNG AMANAH TOUR & TRANSPORT
menawarkan sewa kereta murah dan service ok!
untuk melancong kat bandung dan jakarta, garut atau pun bogor..
kami juga memiliki driver yang berpengalaman di bidang pelancongan,
dan kami juga menjamin ke selesaan kereta nya..

harga kereta yang kami tawarkan :
-toyota avanza : RM 130/day
-suzuki APV : RM 130/day
-daihatsu luxio : RM 130/day
-suzuki ertiga : RM 130/day
-kijang inova : RM 150/day
-KIA Pregio : RM 170/day
-isuzu ELF (15 seat) : RM 195/day
-isuzu ELF (19 seat) : RM 250/day

harga kereta tersebut sudah termasuk :

-minyak
-parking dan pemandu
-boleh guna dari pukul 08 hingga 10 malam

kami juga menyediakan pakej hotel + transport seperti :

3D2N :
2 orang RM255/orang. ( 1 bilik )
4 orang RM199/orang. ( 2 bilik )
6 orang RM170/orang. ( 3 bilik )
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

4D3N :
2 orang RM355/orang. ( 1 bilik )
4 orang RM295/orang. ( 2 bilik )
6 orang RM270/orang. ( 3 bilik )
*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)

5D4N :
2 orang RM480/orang. ( 1 bilik )
4 orang RM325/orang. ( 2 bilik )
6 orang RM295/orang. ( 3 bilik )

*untuk bercuti dalam ramai orang (special price boleh whatsapp saya)
**jangan ter agak-agak bila abang/akak menginginkan pakej yang sesuai bajet..

service inshaAllah memuaskan, YOUR SATISFACTION IS OUR PRIORITY!

hotel yang kami sediakan,hotel berbintang ** dan dijamin selesa
ade pula pakej jimat transport & homestay / guesthouse / apartment,
untuk mengenai pakej selengkap nya,abang / akak boleh whatsapp saya...

SEBARANG PERTANYAAN SILA CONTACT :
whatsapp : +62 83821789103
call : +62 8812057848
email : touramanahbandung@yahoo.com
FB page : https://www.facebook.com/bandungamanah
blog : bandung-indah.blogspot.com

Jati Wijaya said... Reply Comment

Assalamualaikum wr wb.

Sebelumnya saya mohon maaf jika Tuan/ Puan/ Abang/ Akak kurang berkenan. Salam perkenalan nama saya Jati dari syarikat pelancongan Ganesha Jogja Tour & Travel. Kami adalah perusahaan pelanjongan khususnya dalam pakej pelancongan Jogja. Bilamana tuan/puan, abang/akak hendak melancong kat Jogja sila bole kol / whatsapp saya. Insya Allah saya bagi quotation menarik dengan harga yang berpatutan.

Kami bagi harga yang berpatutan dengan pelayanan maksimal kerana semua kami handle langsung dari Jogja. Jika tuan/puan, abang/akak hendak melawat ke Jogja jangan sungkan whatsapp saya +628985101301 atau kol +62 85104919010, bole juga email ganeshabantul@yahoo.com. Tanya2 dulu tidak mengapa.. 

Selain pakej pelancongan Jogja kami juga melayani paket pelancongan luar kota seperti Solo, Dieng, Bali, Lombok, Bromo, Karimunjawa, Bandung dan lain-lain.
Ada juga sewa kereta (avanza, xenia, innova, etc) / van (elf, travello, dyna, hiace 11-17 seats) / bus (29-50) seats dengan harga yang berpatutan. Harga bole kami sesuaikan dengan bajet Tuan/ Puan/ Abang/ Akak sekalian.

Berikut contoh pakej pelancongan dari kami:

Jogja 4D3N Tour (FULL BOARD / ALL IN)

Day 1
Kami jemput Tuan/ Puan/ Abang/ Akak di airport. Selepas itu kita nak pergi ke local resto untuk makan tegah hari. Lalu menuju ke hotel guna check in. Selepas istirahat sekejap di hotel kita menuju Kasongan iaitu tempat kerajinan gerabah yang ada di Bantul, selepas itu menuju Pantai Parangtritis, disini kita bole naik delman (kereta kuda dengan dua roda), atau naik ATV atau bole duduk2 sahaja di pinggir pantai. Selepas dari pantai Parangtritis kita menuju Manding, iaitu pusat kerajinan kulit semacam dompet, kasut, jaket dan lain sebagainya. Selepas shopping di manding kita menuju local resto untuk makan malam, lalu menuju hotel untuk istirahat perseiapan tour esok hari.

Day 2
Pagi hari sekitar pukul 07.00 kita menuju Borobudur Temple iaitu candi Budha yang dulu pernah menjadi satu dari keajaiban dunia, selepas itu kita menuju gunung merapi menikmati sisa erupsi merapi guna jeep adventure. Selepas itu kita makan tengah hari lalu melanjutkan menuju masjid tertua di Jogja yang masih meninggalkan bangunan Hindu kerana pada masa itu merupakan peralihan dari kebudayaan Hindu ke Islam. Selepas dari masjid Kotagede kita menuju ke pusat kerajinan Silver dan chocolate di Kotagede, lalu menuju local resto untuk makan malam. Kembali ke hotel untuk istirahat.

Day 3
Menuju Kraton, iaitu bangunan peninggalan dari Raja Hamengkubuwono dan juga sebagai salah satu icon Jogja. Lalu menuju tamansari watercastle, tempat pemandian gundik raja, bilaman sempat bole tengok masjid bawah tanah. Selepas dari Tamansari Watercastle kita nak menuju local resto guna makan tengah hari. Setelah itu kita menuju Goa pindul iaitu menyusuri sungai bawah goa menggunakan ban. Selepas itu kita menuju indrayanti / drini / baron beach (optional), lalu menuju bukit bintang untuk menikmati keindahan kota Jogja dari atas. Kembali menuju hotel.
Day 4
Drop airport

Harga bermula dari: RM 482

All package types include:
• Private Car AC (Toyota Avanza / Grand Livina for 2-6 pax, isuzu elf 11 seats for 7-11 pax, isuzu elf 16/17 seats for 12-16 pax, medium bus 31-33 seats for 17-33 pax, bigbus 44-54 seats for more than 33 pax)
• Hotels 3 nights *2/*3/*4 (optional)
• Driver
• Driver Meals
• Parking fees
• Tour guide (by request)
• Entrance ticket’s stated in itinerary
• Dinner and lunch based itinerary
• Documentation (by request)

Exclude:
• Airport taxes
• Personal expences (laundry, pulsa, shopping dll)
• Additional menu for dinner / lunch (if included)
• Driver, driver’s assistant, guide tips (optional)

Note:
Harga dapat berubah sewaktu-waktu
Harga tidak berlaku bagi high season

Banyak lagi pakej yang lain seperti Jogja + Solo, Jogja + Dieng, Jogja + Semarang dan lain2. Sila jangan sungkan kol saya di +6285104919010, atau
whatsapp +628985101301 (FREE).
Email: ganeshabantul@yahoo.com
FB: jati182@yahoo.co.id (Jati Wijaya)
Atas perhatiannya kami ucapkan banyak2 terimakasih.

Wassalamualaikum Wr Wb