U Click Me...I Click U Back

Monday, August 17, 2015

Kisah Renew Passport di UTC, Sentul

As salam...
al kisahnya passport aku since 2013 dah mati dah...
dan aku pun takde pergi mana2 pun sepanjang passport mati...
so bertahan jela sampai terpaksa la kena renew kan?


so planning lepas ambik anak aku punya kelas tambahan tahun 6 kul 430 petang...
then sempat lagi singgah rumah terbuka jiran lama aku kat wangsa melawati...
terus pergi UTC, Sentul...
dak Aish melena, kakak jaga..so aku pergi bawak kakngah dengan yaya jek...


sampai2 UTC dah pukul 5:30pm
just nice...
dok tak panaih punggung lagi dah kena panggil...
memang cepatla servisnya
aku suggest kalau korang nak datang sini datang weekend 
datang waktu macam aku datang..
jangan lewat sangat sebab pukul 7 derang break sampai pukul 8 malam...


macam waktu aku tu dah just nice dan sempat collect passport hari yang sama.... 

 tu hah tarikh expired....

kalau nak renew tak payah buat fotostat ic...
wajib bawak passport lama dengan original ic tau...

 waktu operasi UTC, Sentul....

 minum dulu sementara tunggu passport siap..
dalam 20 minit jugak siapnya....

 macam biasa...neskepe in the house....
 hik..hik...


kul 6.15 macam tu dah setel dah collect passport...
ok..dah boleh fefeling i believe i can fly dah...
hehehehehe


wajib upah aiskrim sebab upah ikut..
kalau ikutkan dia takmo ikut ummi dia gi jalan....
sebab dah tinggal dak Aish...
kenala bawak jugak dia...
kan kaco adik dia tidur payah....

details procedure nak buat passport
boleh rujuk link bawah nih...


semoga manfaat untuk semua ye....:-)

13 comments:

Mama Zharfan said... Reply Comment

Tq for the info!!

eima said... Reply Comment

ni nk pi mana ni ...wah wah


kami tak plan pi mana2 pun skrg ni ...stop dulu ... sejak nilai RM jatuh
rugi klu pi jejalan skrg ni ate pi ke Wang Kelian ....

Cik Anita said... Reply Comment

Nak jalan jauh la ni.. hehe


Passport sudah hilang... haish. Tak tau mana letak..

lieyalatif said... Reply Comment

ehh biar betul rin...cepat gile servisnyer.... bagus laa mcm nie...kat jabatan imegresin putrajaya teruk...pergi 7.30 pagi nak amik nombor pun nombor dah abis...bygkan?... kite ni konon tak mo kaco waktu kerja so pi le weekend jadi gitu plak...pasni ape2 hal pi utc sentul lah...jauh pun tapi berbaloi sbb cept siap....

tq rin for the info...

Falsya said... Reply Comment

huiyooo..mau terbang ke mana tuh kak..heheh

Falsya said... Reply Comment

huiyooo..mau terbang ke mana tuh kak..heheh

MizzTina said... Reply Comment

akak nk g jalan mana tu???

Julia Johari said... Reply Comment

Wahhhhh akak nak pi obersea...wewiiiitttttttt mana lah destinasi lepas ni ye...tak sabaq nak tunggu hehhehe

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

ate...nape tak singgah umah.. da dkt da tu.. heeee..

nak gi mana tu?? nak ikutt... :D

cik mah said... Reply Comment

La..br tau tutup smpai pukul 10..snnglah nnti

Ratu Hatiku said... Reply Comment

Dekat dgn rumah saya je UTC tu.. :D

Diana Rashid said... Reply Comment

nak pi makan angin ye sis??hehhe

LydSunshine said... Reply Comment

EHem ehem.. nak ikut gi obersi. Heeheh.