U Click Me...I Click U Back

Friday, July 3, 2015

Sembang Mengantuk Katanya

As salam...

hoi...kegilaan kemengantukan melanda ni weyhh..
kelas baru habis nih..
sementara nak siapkan lesson note utk minggu depan..
sempat la aku nak bebel2 kat sini sikit...

dah 2 malam bergelumang dengan dak Aish yang lambat tidur...
fuhhhh....sadis betul okeh kisah nak bagi dia tidur tanpa tek...
hampir2 terbabas sahur dah pagi tadi..
nasib baik aku dh siap2 masak pukul 2pg ok..
ye...2pg..sebab sebelum tu dak Aish tak mo tidur...
aku suruh dia layan tv kot2 lepas tu dia tidur..
aku tengok mata dia segar bugar pulak dah..

huwwaaa...series nak nangis betul aku sebab kepala aku dah weeenggg ngantuks sangat dah...
akhirnya yang tidur aku...
abah dia pujuk2 dak Aish ajak tidur dengan dia..
takkannya nak eh dah Aish tidur dengan dia...
dak Aish memang nak tidur dengan aku sebab penyedap dia dekat aku kan...
ubat buat dia lena..
tak dapat tu yang susah sikit nak tidur...
nampak gaya kalau dibiar makin lambat la tidurnya...

aku dah bagi hint2 kat abah dia..
nak pasang balik buaian...
dah takde pilihan dah sebab daripada aku mengantuks gilos pergi mengajar..
sampai aku nak semak buku anak2 murid aku pun tersengguk2 aku mengantuk...
rasa nak letak batang mancis kat mata bagi beliak...hahahaha
awal2 puasa hari tu steady jek sebab dak Aish takdela buat perangai takmo tidur malam nih 
dah 2 hari aku mengantuk tahap dewa2 dah gi sekolah

aku dah teruja dah sebab hari ni jumaat
esok lusa aku nak claim balik tidur aku...
series nih...memang tahap nak berpikir dengan betul pun dah tak boleh ni..
terpejam2 mata aku nih hah...

semua yang berlaku kat atas ni adalah susulan dari cerita nih..
nak tahu korang click link kat atas tuh ek... 

ok2..aku nak siapkan kerja aku... 

5 comments:

eima said... Reply Comment

la kesiannye ... ubat tido si aishhh dah tak de ...payah le nk tido tu ....

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

adoilahai... bleh terhuyung hayang dibuatnya kalau berdiri.. take a gud rest Rin..

LYAfrina said... Reply Comment

huhu..lg2 bulan puasa ni bertambah tambah mgantuk drp biasa..

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Siannye. Tahan pulak dia tak tersungkur lelap walau dh lewat ye rine.

Masak pkl dua pagi???

Diana Rashid said... Reply Comment

Oo..dia tak nak tidur dengan abahnya..Abah kena dodoi2 la agaknya baru boleh kot..hehehehe..dia dah terbiasa ada penyedap tu la..

kalau anak saya tidur dengan ayah,ayah tepuk2 tak de tek pun boleh tidur..dengan kakak pun boleh tidur..part tu memang senang la ..