U Click Me...I Click U Back

Friday, July 10, 2015

Masak Char Kuey Tiaw Mudah Dengan Sos Shah Flavour

As salam uols...

sekarang ni series takde mood betul nak bukak blog nak update cerita best2...
sebab malas betul nak mengarang...

krik..krikk..

aku rasa lepas raya la kot mood tu datang balik..
sambil2 cerita pasal raya khennn...

so tunggu cerita raya jela nanti..

hari ni aku nak share resepi mudah nak buat char kuey tiaw
menggunakan sos shah flavour..
sos ni memang aku guna jugak kalau masak mee ke meehun ke..
tapi kalau guna sos ni ko kena kurangkan garam ek..
sebab dia actually dah sedia masin
kalau tak maunya darah tinggi!!!


inila sos yang aku habaq tuh...
memang sedap bak hang!!

meh aku share camne aku masak char kuey tiaw versi aku...
dan kena ingat kalau nak buat char kuey tiaw ko kena masak nak dekat berbuka untuk elakkan kuah dia meresap cepat...
15 minit sebelum berbuka sempat jek...
gitewwww....


inila rupanya char kuey tiaw aku...
sedap tak tipu!!!#matakeatas
mantikla puji masakan sendiri...hahahaha 
sebabnya aku masak banyak licin okeh
yaya je 3x tambah
kakak pun sama..
aku makan sikit jek...

pastu mulala rasa tak puas makan...
esok tu aku repeat lagi...hhahaaha

nak resepi ke??

boleh jenguk SINI

p/s : ada yang tanya beli kat mana sos ni..sekarang ni aku rasa kat mana2 pasaraya pun dah ada..kedai runcit takde..hiksss ataupun ko boleh rujuk link nih okeh!!

8 comments:

mama tisya said... Reply Comment

kt mn bli sos shah tu?..nmpk yummy

eima said... Reply Comment

sedap ......mmmg nasmpak sedap kak

sweet tooth said... Reply Comment

my pebret char kuey teow!!! :-)

Cho Zila said... Reply Comment

betoi kata mana nak beli yerk... sekarangni macam2 sos adakan...

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi sedap la kakak

Diana Rashid said... Reply Comment

kat sini banyak tau orang jual kicap CKT ni..macam2 jenama la..ada botol pendek,kecik,tinggi..heheh..tapi saya pernah beli sekali je dulu..lepas tu tak beli dah..lebih sedap yang kedai masak lagi..heheh..nampak sangat kan saya tak pandai masak CKT.hgahaha

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Tq rine. Nnt nk carik.

Buat lps raya. Sbb 15 minit sblm berbuka takut nk pertaruh nasib. Buatnya baby ngamuk smua x mkn nnt. Kikiki

lieyalatif said... Reply Comment

kalo ade cara yg mudah dan cepat, better kite guna kan rin...masa kat dapur pun singkat heheheeheh...mesti rin dah bercuti kan...seronok sekolah dan cuti awal....

*****************

Selamat hari raya aidilfitri dari lieyalatif buat rin sekeluarga….moga syawal dirai dengan penuh meriah dan dlm keberkatan Allah taala….

Terlebih bias tutur bicara,
Disimpan jangan ampun dipinta,
Syawal dinanti akan kunjung tiba,
Ikhlas dari hamba yang cantik jelita.

Hati-hati dlm perjalanan moga raya tahun ini dirai gembira….