U Click Me...I Click U Back

Wednesday, July 1, 2015

Fesyen Tudung Mana Jadi Pilihan Di Aidilfitri Nanti?

As salam

betul2 dalam dilemma nih..
sebab tak tahu nak pilih fesyen hat mana untuk digayakan di pagi raya
gaya macam nak retis sangat nih...
amboi sangat!!hahahaha

tak..tak..aku jadi dilemma sebab aku nak pilih yang simple2 aje..
dan yang paling WIN kena selesala kan?
sebab ada anak kecik kang dia tarik2 jenuh pulakkan?
dalam sibuk ko nak posing...
tudung dah senget benget..
krikk..krik...jadinya..

selain daripada nak kan keselesaan...
aku nak jugak yang murah2...
taknak la yang mahal2 macam fareeda ariani segala tuh
out of my budgetla khennn...


first sekali aku kalau boleh nak cari instant shawl la..
dan aku memang dah berkenan hat naelofar angelina..
tapi harga boleh tahan buat aku telan air liur jugak..
rasa macam sayangnya duit lahai...
rm85 tu aku boleh dapat 3 shawl biasa kan?

memang la nak pakai raya cari yang kualiti sikitkan?
tapi kena pikir2 jugakkan bajet untuk yang lain..
sebab aku kena pikir 4 orang anak2 aku jugakkan?
pastu berbelanja sakan tak hingat dunia..
lepas2 ni gaji dapat lepas 46 hari tuh (gov)
jenuh la korek sana sini..
so kena beringat jugak...

plus point...
cantik ke kalau aku pakai??
hahhaahahha


kalau halfmoon macam kat bawah nih pun aku suka dan selesa
sebab senang nak lilit2..
kalau ko usha ig hijabzone7 nih mostly out of stock dah yang lelawa...
ke aku yang lambat erkkk??



aku rasa lebih praktikal kan jenis halfmoon ni..
tengokla camne...


instant shawl dari ravera ni pun quite nice tau..
dan aku rasa nak pakai dia tak susah sangat nak kena belit2 banyak kali...
nak kena pakai pin banyak pun aku tak suka okeh...
boleh dipertimbangkan cuma warna dia tak banyak sangat...
aku pernah beli shawl dari ravera ni dulu..
so derang selalu update aku dekat whatsapp keluaran latest derang..
aku je dok tahan mata dok usha2 selalu..
risau..takut terbeli je manjang...
membazirkan amalan syaiton!!!


yang atas ni instant shawl dari kain lycra...
pun dari ravera...
aku bekenan jugak pesen cenggini tapi warna yang aku nak takde...
lawakan camellia super instant shawl nih..
harga masih affordable lagi la untuk aku...
ngeeeee....


yang ni pun not bad...dan antara termurah yang aku survey2 dan berkenan..
warna yang aku nak pun ada...
tapi aku hold dulu sebab raya lambat lagi..
aku masih dok riki2 lagi mana yang best dan murah...
aku dah takmo cari kat jalan tar ke apa macam sebelum nih
sebab aku dah pernah beli shawl / tudung raya last2 minit nih..
memang tak dapat yang puas hati...

aku rasa better aku beli online even aku tak dapat pegang kain dia yang sebenar...
daripada aku cari lorat2..penat tawaf jalan tar
pastu penat dengan karenah dak Aish..
pastu aku fedap...
pastu aku beli je yang tangkap muat...
asal ada kata ko...
hahahahaha

so korang2..dah beli ke tudung raya ke??
mehla share kat sini...

macam aku kebetulan warna tema raya tahun ni memang takde la pulak warna tudung tu dalam gobok aku...
makanya mehla kita beli baru..
dah alang2 beli baru...
sure nak cari yang puas hati dan kot2 untung2 tetiba muka berubah jadi macam che'ta...

korang jangan jeles arrrrrr


16 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

ok la kak..mana tau jadi macam che ta kan...kikikikiki....saya tahun ni walaupun tak tau sama ada sempat raya ke idok, beli jugok naelofar punya tudung, sebab sebelom ni dah penah pakai... n rasa selesa..mmg continue jugak la...tp beli yg ikut mampu milik la...

syawalsimpsons said... Reply Comment

ok la kak..mana tau jadi macam che ta kan...kikikikiki....saya tahun ni walaupun tak tau sama ada sempat raya ke idok, beli jugok naelofar punya tudung, sebab sebelom ni dah penah pakai... n rasa selesa..mmg continue jugak la...tp beli yg ikut mampu milik la...

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

instant shawl revera tue gojes la akak.. berkenan la..=D

- dieyana - said... Reply Comment

rasanya mcm tk beli dah tudung, sbb naelofar hijab dah ada..simple, senang, cepat dan sesuai utk yang beranak-anak ni...hiihih

eima said... Reply Comment

ai tak pk pun lagi .... tak reti pakai shawl ..... tak penah pakai shawl....
pakai je la ape yg ade ... mood tak de ni

CikNaa said... Reply Comment

huwaaaa sume cantik kak..

SweetLikeWhat said... Reply Comment

tak beli lagi..saya pun rambang mata taktau yang mana kak..hehhehe

sweet tooth said... Reply Comment

cikgu, slalu tgk model pakai mmg cantik. tapi bila i beli, i slalu terpikir apasal la i x nampak cantik mcm model tu. ahahahha :-P

taun ni beli selai ja tudung, pasal banyak sgt dah tudung2 i... i nak jimat2 sket taun ni. hihihi...

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

Rin, gi vendor festival. Start weekend ni, byk tempat ada. Plus, tak la panas2 macam kat jalan TAR tu. Pastu depa bukak smpai tgh malam.
Minggu ni ada kat Matrade. Smpai 2 pagi kalau tak silap.
Pastu next week kat PWTC (ini tak tahu la sempit ke tak, dulu pergi sempit, macam tak selesa. Tp jgn pergi pagi2 lah. Orang ramai)
Kalau nak tgk retis punya jualan, ada kat Istana Budaya. Tp ni macam tak byk je booth dia. Tapi, selesa lah kot.

Kalau kat vendor festival ni senang nak carik menda. Byk pilihan. Plus buleh mintak tawar2.. kita mmg tgh tunggu vendor nih. Nak carik shawl gak.

Julia Johari said... Reply Comment

Jayagibran tu juju pernah tgk orang pakai...lawaaaaaaa kak...terlupa tanya akak tu dulu beli kt mna tudung tu kot lg murah hehhehe

mama tisya said... Reply Comment

mcm2 design ..tp yg instant camni tk try lg

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

kite pakai shawl beli kat tudungpeople

ala.. tak sure la nama building tu. tapi sebelah je ngan maybank.

Falsya said... Reply Comment

jaragibran tuh serious cantik kakkkk..falsya xbeli lagi tudung raya sebab baju raya pun xde lagikkk..sobsss..

Diana Rashid said... Reply Comment

saya beli nealofar babe skin je kak..simple..tak de bunga2..hehhe...bukan pe..takut bunga2,manik2 tu dikerjakan dek anak jantan saya nih..nangis ooo....hahha

Mrs Little Voice said... Reply Comment

Macam2 pattern skrg ni...neolafar plk kuarkan yg cantik2 utk raya ni...kena fikir 2x sb kena beli uyk dara sekali...hehehhe

Diana Rashid said... Reply Comment

sorry kak..komen atas tu sambil nengok produk babes skin yang dapat hari tu terus tulis gitu..padahal babes & basic plain..hampeh tol..hahah.menulis sambil berfikir benda lain jadi gitu la..hahahah