U Click Me...I Click U Back

Wednesday, July 8, 2015

Drama M.A.I.D Buat Aku Sengih Sorang2

As salam..



Sapa tengok cerita nih..
Sila angkat keyboard sekarang...
Haahahaha

Dulu masa memula start cerita nih..
Anak aku si alyaa rajin la melayan sekali dengan aku..
Aku tak tengok pun yang kul 10 malam tu..
Sebab dah lena..
Aku rakam tengok kemudian..
Sekali tengok 2-3 episod terus baru puas hati...

Tapi sekarang since si harris dengan noorul tu dah benikah..
Aku dah tak bagi alyaa tengok..
Kompius sekejap anak aku kenapa ummi dia tak bagi tengok..
Siap lepas tengok aku deleted yang aku rakam tu..
Krikk..krikk tapi terpaksa

Sebabnya tak sesuai kot anak dara aku tengok laki bini berpelukan..
Bercakap muka dekat2 macam nak cium
Siap abang sado dokong kakak kecik...
Alahai..cannot watch ok!!
Aku yg dah kawen ni pun tengok sengih2 stok berangan sorang2..
Inikan pula ank dara aku tuh..
Haihhh!!bahaya!!

Tapi memang romantik giler kot aida hebat dengan abang sado zul ariffin tu..
Kalau aku ni gf abang sado tu mau makan hati ulam jantung 44 malam..
Huwaa..huwaaa...

Tula..romantik2 pun..
Dunia nyata ni payah kot nak jumpa kisah macam cerita maid nih..
Verangan jela mampu..
Kotla nak suruh laki aku dokong aku macam abang sado dokong aida jebat..
Mau patah pinggang laki aku..
Bahahahaha
Dalam drama semuanya indah..
Sebab kita sebagai manusia mesti nak tengok benda2 yang indah dan bahagia sajok kan?
So producer dan pengarah berjaya la tarik penonton dengan genre drama macam ni..

Korang2 pun layan jugak ke?
Kihkihkih

10 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

drama ku tak tengok kak. tapi novel suri ryana semua ku baca. ngeeee~

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

Kite tgk ulangan.. pepagi waktu sahur tu ada. Pastu petang kul 6 pun ada.
Mmg tak elok pun tontonan anak remaja ni. Nanti terbuai perasaan.. Padahal dalam Malaysia ni, realitinya susah nak carik suami romantik dukung isteri smpai masuk bilik, sambut bila nak terjatuh masa ambik barang kat atas lemari, bagi bunga, letak tiket flight dalam sampul wat saprais bulan madu. Hahaha.

Bagus la Rine control anak2 tak tgk tv camtu.. good one :)

Falsya said... Reply Comment

Falsya tgk satu episod je kat umah mak falsya..yg episod baru nie derang gie animun..almaklumlah umah sendri takdak estro..hehe..ntah la kak..baru satu episod tgk falsya dh start menyampah..hover sgt..mcm aida jebat balas dendam nak bermesra ngan zul ariffin or maybe other way round..kalau die berlakon ngan mana2 pelakon lelaki lain mana ade mcm die belakon ngan zul..mesra terlebih..nmpk sgt beza..;)

nadiah hanum said... Reply Comment

Nad layan jugak time kul 10 tu...ank2 dah tido kan! Tp betul laaaa romantik melampau diaorg tu...setuju sgt rin tak kasik ank dara awak tgk...

eima said... Reply Comment

penah tertengok ... ok la cerita ni ... yg dah kawen ni tak penah tgk lagi .....
wahh dokong2 ek ... tak de produser kena hentam cam ziela jalil tu ....

Julia Johari said... Reply Comment

Julia lama dah tak layan drama...huwaaaaaaaaaaa sian ye...mcm nak tgk kt tonton je hehehhe

Ibu Lala said... Reply Comment

Anak saya rekod citer ni. Bila free baru tengok. Best la jugak.

Diana Rashid said... Reply Comment

kan?saya tak berani tengok sebab banyak sangt babak romantik nya..dah la anak memang pantang bunyi tv..dan2 keluar bilik nak tengok sama..jadi memang tak tengok la..heheh

lieyalatif said... Reply Comment

bagus rin...kawal rancangan tv utk anak2...tapi mmg pun byk skrang scene over romantik...

lieya layan gak citer ni rin...tapi malam2 takleh dah...balik mesjid mate mcm kene gam so layan online jek...suh member rekod.....heheeheheheh

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

farah tak layan akak citer nie..malas nak ikut drama melayu.. kih..kih..kih..