U Click Me...I Click U Back

Tuesday, July 28, 2015

#Aidilfitri 2015 ~ 1 Syawal

As salam..

tinggal dulu cerita pangkor..
mohla kita cerita pasal raya dulu..
raya bukan tinggal lama lagi dah..
nanti jadi basi pulak ceritanya...

kahkahkah...

dalam entry raya yang lepas...
aku ada cerita yang aku takde ambik gambar full sekali dengan hubs aku kan?
sebab husb aku dah selamat pegi solat raya dulu..
lepas tu dok la tak dan nak snap...

yang ada hanyala gambar kami selepas depa pi solat raya...
kuikuikui


 tema peach + blue turqoise jadi pilihan tahun ni
aku pilih warna ni pun masa aku gi beli kain..
sebab takde idea kot nak pakai warna apa...
uhukkkk...
tapi menarik jugakkan bila gabungkan 2 warna nih..
terus meletup!!! 



 ecewah!!!!


ni masa menunggu hubs aku dan anak dia habis solat raya..
berlatarbelakangkan rumah pusaka arwah parents hubs aku..
klasik je nampak kan??


family adli dan fuza..raya bersama dengan kami..
anak2 hubs yang lain balik on 2nd raya...




cara mintak duit raya style baru dekat abah memasing....
sila jangan tiru okeh...
hahahahha


jom kita start raya...

kita pusing2 dulu kampung hubs...
rumah pak lang hubs dengan mak ngah...


memula kita terjah rumah pak lang belah hubs..
derang buat nasi lemak..
ada nasi impit kuah kacang..
ada lemang ngan ketupat makan dengan rendang...
sedap semuanya!!!


lepas tu singgah beraya rumah mak ngah satu kampung jugak dengan hubs aku...
kat sini menu wajib setiap tahun is laksa ngan sate...
fuhh...que panjang ko dekat stall sate..
hahahaha



dari satu rumah ke satu rumah sampai sengkak perut bak hang!!!


3 dara pingitan yang dah belengas....
nunggu abah dia sudah solat jumaat...
masa ni aku membedal durian kat rumah kawan hubs aku...
hahahahaha


jom kita sambung lagi raya....
yeahhhh!!!!


18 comments:

mama tisya said... Reply Comment

oh ingt td jubah/dress smua..rupanye si kecik je ye...selamat hari raya

LydSunshine said... Reply Comment

Paling berkenan dgn baju kak cik yaya. Kombinasi warna tu mcm bergabung meletupss gitu. Heheh.

Betul la umah puasak tu cantik sgt. Mcm rumah yg org guna utk shooting filem. Dannn... Sate tu membuatkan saye sgt terliur.

Fuza Musa said... Reply Comment

Glamer!! Cantik gambar raya kan..(credit to Photographer hehe)

Lynda Che Lah said... Reply Comment

cantik je kak..
tetiba hari ni rasa nak makan lemang ngan rendang
pastu buat kuah kacang!

Nad MamaZN said... Reply Comment

kak long ngan kak yaya pantang tgk kamera, ada je gaya depa.. amboi dak aish, siap pistol tu amik duit raya dr abahnya hehe..
rumah pusaka tu cun.. kaler baju raya pun cun gak :)

Falsya said... Reply Comment

cantik sesgtttt satu family akak sedondon kaler baju..

selamat hari raya kak rin..

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

memang meletops sangat combination color baju raya akak..suka..=D
alamak sateee...sedapnya...hehehe

ameris said... Reply Comment

comei kombinasi kaer tu rine... nak wat laa taon depan

Diana Rashid said... Reply Comment

Brapa rumah yang buat laksa..??kalau kat utara ni bila raya memang dalam perut laksa la yang paling banyak..heheh

ctmah said... Reply Comment

comel gak combination color ni sis. next year hubby dah habaq tema biru..haha!raya x habis lg, tp tema dah pilih awal2 :D

eima said... Reply Comment

kemain baju ko kak lawa.....

Syima Syaz said... Reply Comment

kakkkkkk cantiknya baju raya mu kak
anak-anak dara pun kemain kan. kalau saya try baju kak long tu sure muat... eh iye ke? sebab sayakan super kurus XP

lia ummiirfan said... Reply Comment

cantik baju sekeluarga.. :))

lieyalatif said... Reply Comment

cantik sgt tema rin sekeluarga....kaler tu mmg masuk sgt...peach dan biru...ceria gitu....fresh jek nampak mood di pagi raya...mmg lawo!!

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

klakar lah dak aish hulur pistul kat abah dia... ganaz batul..
cantik warna tema Rine anak beranak.. sekedondong gittue.. hihi

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Meletop giler warna tu rine. Lawa..kak yaya pakai dress ye? Jenis kembang A ke rine?

Cantik rumah pusaka tu. elok terjaga ye rine? Masih ada yg duduk situ atau ada yg jagakan jenguk2

mrs kayrul said... Reply Comment

Gabungan warna yg meletopn la

LYAfrina said... Reply Comment

cantikkkk!!
kita geng,,,lya pon kaler peach... tp peach+brown..

salam aidilfitri
maaf zahir batin