U Click Me...I Click U Back

Monday, June 8, 2015

Suami Korang Suka Badan Korang Berisi ke Kurus?

As salam...

meh..meh..dekat sikit nak cerita kat uols semua...
yang berat aku naik mendadak lately...
series...seluar jeans aku habis dah tak boleh pakai okeh..
ada 2 je seluar yang lepas...
yang lain sampai kat bonnn dan tak lepas...
nangis aku tepi bucu katil...

Baru2 ni aku ada layan korea cerita Birth Of a Beauty @393
korang ada layan tak??

cerita dia sedap dan klise sangat
biasala kan..lelaki memang suka orang yang cantik..kurus dan perfect..
kalau dah berisi sikit badan mula la dok pandang orang lain
maklumla body dah banyak spare tyre...kan??

aku tak kata sesapa tau..
ni memang berlaku dalam kehidupan realiti kan?
dan aku tak menafikan berat badan aku yang dah mencecah 65kg ni
amat2 merisauuuuuukkkkkaaaaannnnn aku okeh...

Berbalik kepada drama korea yang aku tengok dekat 393..
kisah seorang isteri yang gempal..
Kesian sangat kehidupan dia..
Dah la dia baik...
dan suami dia main kayu tiga dengan perempuan lain...
pastu isteri dia yang gempal nih nak mengadu kat wartawanla pasal laki dia curang nih..
Dah laki dia niat nak bunuh isteri dia nih..
Apa jadi lepas tu
...korang kenala tengok sendiri okeh...hahahaha


inila si isteri yang gempal bernama Sa Geum Ran

dan bila saat dia nak balas dendam dekat bekas laki dia...

dia boleh jadi seperti....


















bidadari..bernama Sa Ra (bukan nama sebenar)
ko giler biler dapat bini cantik camni..
suami kepong je tak bg keluar rumah...hahahahaha

korang kalau nak tengok cerita ni bolehla layan kat 393...
tapi episod dah nak habis dah kot
korang layan online je la..dah ada aku rasa...

tapikan bukan itu sebenarnya aku nak cerita

aku nak cerita pasal hubs aku nih...

korang kena baca conversation aku dengan hubs aku...

konon2 aku bagi hint kat dia aku nak diet...
nak kurusla..
nak dapatkan balik berat lama aku 55kg

tapi....





ko nampak tak jawapan hubs aku
dia memang tak suka aku kurus...
dia nak jugak aku berisi...
aku bukan nak kurus sekempeng sangat...
tapi dia langsung tak bagi aku moral support

aku harap bulan pose ni berat aku turun balik..
ikut pengalaman bulan pose aku pernah turun 6kg
harap bolehla turun lebih dari tuh..
umur dah nak masuk 36 nih
metabolisme pun dah semput kan?



sebab aku rasa cepat mengah dah even jemur kain je pun..
huwaaa...huwaaa...
dah berlaga2 dah pe-ha...
#nangislagi


paling tension dia suka ajak aku teman dia makan kat rumah..
aku cakap abang makan dulu..
dia cakap kenapa takut sangat nak makan...
weyhhh..perut aku dah berlapis2 dah nih
pastu malam2 kang dia ajak keluar gi supper pulak..

aku ni kadang2 rasa nak cakap je takmo ikut bla..bla..
tapi aku jenis tak sampai hati nak melawan ke apa..
dia ajak aku keluar dengan dia tu pun dah besar rahmat kot kan?

kang aku meroyan plak dia ajak 'orang lain' keluar minum dengan dia..
#mintaksimpang

11 comments:

mummy_ayu said... Reply Comment

cita tu memang best n lawaks...

hubby ayu pun tak kisah sgt badan berisi skt.

eima said... Reply Comment

laki ai beli mcm2 produk nk bg bini die gemook !! kah kah kah
tapi bini ni tak gemok2 ...

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

hahaha jawapan hubs tak membantu.. konon2 nak mintak hubs cakap "suka gambar lama" lah ye.. tapi.. non hado..
Ok Rine.. ni dah nak puasa ni.. pls reduce your weight hehee

Hamelia Hamid said... Reply Comment

xyah la nak diet lagi sis dah huby sis suka dah tu hihii

ezan idma said... Reply Comment

hai kak. kita lagi gemuk kak wuwuuww. berat naik mendadak lepas kahwin. nak dapatkan berat dulu balik jugak . even husband tak cakap pape, tapi saja nak puaskan hati sendiri and husband jugak dpt bonus bini badan cantik kan hehehe. moh ler kita diet hehehe

Falsya said... Reply Comment

falsya xleh tanye soalan gitu kat somi falsya..kang berganda sakit hati dgr jawapan die..ngeeee..

kadang org tgk kite okayh kat mata derang..tp kite sendri je yg tau mcm mana perasaan bile bdn naik sebenarnye..bile badan naik rase xselesa kan kak..rase mcm berat jer..

LYAfrina said... Reply Comment

mcm besh citer tu..mesti jadi cun..ala2 cinta kolestrol... maybe jln cerita lain..

husb lya pon suka lya sedikit berisi drp kurus.. xpe kak klo bdn berisi sikit..asal perut xnak muncittt..hehe

aizu's life said... Reply Comment

gigih kite bc sampai abes!! hehhehhe..
tp ok le tu.. cik abg suke gitu.. no need to worry :p

amsran said... Reply Comment

biasalah suami sayang tu..hee

Wawa Yusoff said... Reply Comment

husband kita suka berisi sikit sbb sekarang ni wa terlalu kurus. klu x ngandong berat wa sekitar 40-43 kg je. target nak 45 masih belum tercapai, ni dah ngandong dapatla kot 45 kg.. dan lebih.....

hehehehe

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Ayat ringkas... Abg suka skrg. Tp makan hati pd empunya diri.. Ekeke

Org lelaki mmg jarang sgt suka yg kurus kering la rine.. Samalah kita.. 60 kilo ni dia kata dh lawa.. Padahal bila sarung baju nmpk berganda2 gemok. Lum pki jubah lagi. Sobss