U Click Me...I Click U Back

Tuesday, June 23, 2015

Persiapan Raya Untuk Anak-anak

As salam..

last friday hubs aku bawak kami berbuka kat pelita ampang..
actually nak pekena ibramsha dekat jalan TAR
tapi tutup la pulak...
mungkin jumaat awal2 ramadhan memang dia tutup kot..
kurang pasti kenapa...

so terusla tukar program pergi pelita nasi kandar kat ampang park...
masa sampai parking banyak lagi..
orang pun tak ramai lagi..
tapi sekejap je penuh terus..
dasyat penangan orang KL...hahahaha
lepas berbuka hubs aku ajak terus pergi fahrenheit beli baju anak2 aku..
beli dulu mana yang dan kata hubs aku..
nanti kita keluar beli lagi...

setel je berbuka...terus gerak ke darby park...
husb aku bawak kami anak beranak solat maghrib kat situ..
memang dekat jela dengan pelita nasi kandar tuh...
surau kat sini selesa sebab hubs aku memang dah biasa solat situ..
memang tempat dia pun...

 tunggu husb habis solat sempat kami selpiah 2-3 keping...kakakaka

then terus shoot ke bukit bintang...
1st kedai terjah uniqlo dulu..
husb aku memang peminat tegar uniqlo..
so bawakla anak2 membeli kat situ..
harga boleh tahanla jugak...
cuma husb aku dia go for quality...

kat sini habis la untuk anak2 dara aku kakak n kakngah
total damage kat sini rm219.60

then turun bawah pulak ke brand outlet...
suruh anak2 dara aku pilih sendiri baju mana yang derang nak
aku cari untuk dak Aish ngan kakcik Yaya..
lorat sebab dah nak tutup dah...hahahaha
dapatla tshirt  yaya 3 helai..
tshirt aish 3 helai
blouse kakak ngan kakngah sorang 2 helai
hubs aku belikan tshirt dok rumah kat aku 2 helai...
aku nak tengok blouse untuk diri sendiri pun dah tak sempat...

krikk...krikkk...

total damage kat sini 269.70

fuhh...tu belum setel lagi tuh...hahahaha
ada anak2 besar camnila ek..
nak beli sekali harung memang tak la..
kena budget jugak...
lepas ni tinggal seluar jeans sorang sehelai untuk kakak2
dak Aish aku nak cari jeans 3 quater je hat murah2..
dengan kasut sorang sepasang...cukup!!

so tinggal baju kurung dorang je belum ambik lagi dekat tailor..
aku tempah sorang 2 pasang je cukup...
pakai untuk 1st raya dengan 2nd raya...

nak raya ni keperluan anak2 penting dari aku dengan abah dia..
aku cukupla 2pasang baju kurung untuk pakai raya..
yang penting kena pandai bajet bila nak shopink...
dan beli ikut kemampuan kita..


beli berperingkat2 camni takdela rasa sangat...

p/s : pening pikir bulan 7 gov gaji awal...lepas tu 46 hari baru dapat gaji balik....huwaaaa...memang betul2 kena jimat cermat ni...nak raya ni rasanya tang mana nak boleh jimat ni..krikk...krikkk...


11 comments:

CikNaa said... Reply Comment

syoknya akak shopping dengan anak-anak..

syawalsimpsons said... Reply Comment

ADOI NOTE AKAK KAT BAWAH TU BIKIN LA KAKAK...NASIB JUGAK LA TENGAH PANTANG, DUDUK RUMAH JE..PASTIKAN NO ONLINE SHOPPING LA KAN.....

MizzTina said... Reply Comment

sy xprepare pape lg kak.. spesis last minute shopping..

sweet tooth said... Reply Comment

wah...shopping raya :-)

eima said... Reply Comment

sblm puasa raitu pun kami dah shopping raya dah untuk anak2 ..kat parkson alamanda je .. nk jauh2 mmg tak le ... dekat rm500 jg dah abis ... br dpt sorg 4 pasang bj berjalan bdk tu

Falsya said... Reply Comment

vavavava..meriah2..betul la kan kak..ape2 pun mesti dulukan anak2 dulu..falsya usahkan shopping baju raya, baju nak pakai pagi raya pun xde lagi nie haaaaaa...;(

ofis falsya ade tanye nk gaji awal ke idok..falsya mintak gaji mcm biasa..kalau idok nangis nak kenw tunggu smp ujung bulan 8...

dalila said... Reply Comment

dah shoping raya.. bestnya... dela hujung minggu ni.. hhee

Lynn Hamzah said... Reply Comment

saya pun beli berperingkat...tak sanggup nak beli semua sekaligus...hihihi...

ameris said... Reply Comment

paling risau yg bawah skali tu...
kang soping lupa diri sbb tgk balance acc byk lg, haru ooii

umie shahidah said... Reply Comment

Wahhh... Dah soping raya...
Umie blom beli pape pun lg.. Tggu asben blik la Kot nnt bru soping.
Nk soping skrg kne gilir2.

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Kami pun x siap sopink lg rine. Malasnya nk kluar...