U Click Me...I Click U Back

Thursday, June 11, 2015

Pekena Nasi Beriani Gam Johor di Restoran Anje, Bangi

As salam...

aku cuti sekolah ni busy sikit ulang alik ke bangi...
dan aku selalu jugak lunch kat restoran beriani gam johor ni..
kedai dia biasa jek..
macam restoran biasa
tapi nasi beriani dia sedap...

since aku buat master kat ukm 4 tahun lepas lagi dah aku biasa makan kat sini
tapi hardly ambik gambar nasi beriani dia...
so hari selasa lepas aku membedal dengan kakcik Yaya kat sini...
tapikan...aku rasa macam kurang kick dah nasi beriani dia..
ke mulut aku tak berapa sedap hari tuh...
entahla...


like i told u...
restoran dia biasa jek...
tapi ramai jugak orang especially kalau hari Jumaat
sebab dia bukak lepas Jumaat jek...
setahu akula...


sumber : google

aku takdela nak snap2 gambar dalam kedai dia camne...
gambar 2 atas ni gambar sumber google..
boleh pilih ko nak nasi beriani gam daging ke ayam ke atau kambing


yaya punya ayam masak merah

aku punya kambing...hahahaha
saje nak terai kambing..
sebab aku nak ayam goreng...
tapi nan hado...
so ambikla kambing...
lembut je daging dia...seyes...

kalau korang nak datang sini senang je..
kalau dari UKM bangi tu round about pertama ambik pukul 9 (kiri sekali)..
selepas petronas je masuk kiri...
jalan depan sikit then masuk kanan...
sebelah tu bangi getaway...
kira deret2 kedai ni memang sebarisla dengan bangunan bangi getaway...
cuma dia bukan kat dalam bangi getaway tau

atau uols waze je alamat  

No. 15, Jalan SS 15/1C, 43560 Bandar Baru Bangi, Selangor, Malaysia.
Telefon : +603 8926 8061
Operation Hour : 10.30 pagi hingga 10.30 malam 

12 comments:

Suria Lekatlekit said... Reply Comment

saya pernah makan kat situ. lepas keluar JJCM 2 tahun lepas kalau tak silap.. lepas tengok tu terus ajak asben pergi. berdesup la pergi sampai bangi. Time tu ramai giler orang. Yelah baru keluar JJCM. tapi masa saya makan tu.. memang tak berapa taste. Saya lagi suka restoran beriani Johor kat sg buloh. Restoran dia belakang the store sg buloh. kena dengan tekak kami laki bini. Memang selalu jugak makan kat situ

Dkna Abza said... Reply Comment

pernah makan kat sini.. punya ramai orang, kena tunggu nak dapatkan meja. sedap tapi kalau sampai sana pukul 2 memang banyak lauk dah habis.

Falsya said... Reply Comment

nie kalau somi falsya tau nie mesti die nak cube...;)

Julia Johari said... Reply Comment

Tengahari ni terbuka blog kak azrine...tgh kelaparan setelah bertungkus lumus buat report meeting...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nasi beriani sedap ni...mati laaaaaaaaaa hahahha

ameris said... Reply Comment

kalu ke bangi boleh laa singgah ni. mahal tak rin?

Nad MamaZN said... Reply Comment

penah makan kat sini. harga nasi beriyani antara yg murah penah kami makan. tp tu la, giler ramai org! terutama waktu lunch. siap beratur bagai. pastu sbb kene layan ramai org kot so pekerja dia mcm tak bape friendly plak.. moody jek huhu..

Diana Rashid said... Reply Comment

Ada kambing kak?/suami saya mesti suka nih..

Diana Rashid said... Reply Comment

Ada kambing kak?/suami saya mesti suka nih..

Nory Zoulkefle said... Reply Comment

nak try lah makan kat sini nanti..

Daddy Ziyyad said... Reply Comment

OK, baca komen2 dalam ni pun, sedap..
boleh saya masukkan dlm list JJCM saya.

eima said... Reply Comment

PENAH MAKAN KAT SINI 9 TAHUN LEPAS ... OK LA .. AKU DAH INGAT LUPA MKN KAT SINI .. HEHEHE

LYAfrina said... Reply Comment

yummm..nmpk sedap... klo dh pilihan ramai, msti sedap kan