U Click Me...I Click U Back

Monday, May 25, 2015

Lunch Date di Halba Cafe, Wangsa Melawati

As salam...

1st time been and lunch here....
rupa2nya sedap gilos nasi arab kat sini..

actually kak hamizah cikgu english ajakla aku and guru2 praktikal lunch..
dia nak belanja katanya
sebab guru2 praktikal ni semua under dia...
aku hari tu dah belanja budak2 ni makan kat kantin sekolah jek..
sebabnya banyak bantu aku tolong gantikan cikgu2 yang takde kat sekolah..
senang deal dengan dorang ni takde banyak karenah...
aku takde masa nak bawak derang keluar lunch kat luar
kesuntukan masa giteww...

ni dah habis dah khidmat depa kat sekolah kami..
baru sempat planning nak bawak dorang lunch kat luar...
kak hamizah takde minggu terakhir tu sebab kursus kt PD...
so kita pospone sampai ke Jumaat lepas..
patutnya ada 7 orang..
tapi semua dah balik kampung halaman memasing..
yang 3 orang ni memang yang tinggal kat melawati...
dulu2 dorang sekolah rendah kat SKTM 2 ni jugak..
kak hamizah ni la cikgunya...hhahahaha
ko bayangkan...
budak2 ni membesar dari tahun 1 sampai 6 kat depan mata kak hamizah nih...
pastu sekolah menengah kat sebelah ni aje..
pastu ambik TESL praktikal plak kat sini...
time really flies kan??
terus rasa...cepatnya aku tua....T____T

anak murid aku masa mula2 aku ngajar kat sini dah tahun 6
dulu berhingus je pegi sekolah..
sekarang memasing dah macho dah lelawa semuanya...

ok..meh nak cerita pasal Halba Cafe nih...


antara menu yang ada dekat Halba Cafe nih...
owner dia orang melayu...

sori tak dapat nak cerita details pasal menu2 kat sini..
sebab ko membayangkan sebuah cafe takdela besar mana...
cuma dia ada masakan kampung yang special seperti masak lemak daging salai dan asam pedas
tapi kami hari jumaat tu nak try somthing yang RARE la sikit
nasi arab ayam dan kambing...



series sedap giler nasi dia makan macam tu je dah terpejam2 mata
ayam dia lembut giler...dan sedap sangatttttt!!!


kakak alya anak aku order kambing...
fuhhh...kambing dia lembut nak arwah..
memang sedap la..
nanti aku nak bawak hubs aku gi makan kat sini..
sebab dia suka kambing...hahahahaha
dan yang penting nasi arab dia pun sedap...


3 orang belah kanan tu la cikgu2 praktikal..
still young and energetic...
ngan anak2 aku pun kak hamizah suruh bawak...
tq kak hamizah sebab belanja kami nasi arab yang sedap...

nak pergi sini senang je actually...
cuma ko takkan nampak la signboard Halba Cafe sebab memang takde...
tapi landmark dia sebelah kaunselor kedai jual uniform...


kan takde signboard atas tu

nak lagi details..


alamat penuh ada kat atas tuh
korang waze kan aje...erk...

11 comments:

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

sebelum ni tak suka nasi arab. tapi tu ari masa gi umrah, makan nasi arab yg sedap kat sana. trus rasa mcm buleh la nak makan lagi. tp tatau kat mana kt sini yg ada rasa camtu. nanti buleh try lah kat sini. rasa penah dtg area sini. ni kat area restoran chef zubir kan? ke lain?

p/s : asben ai pun sker kambing. Org lelaki mmg sker kambing kot kan. Ngeee... :D

Allene typicalmommy said... Reply Comment

ni klu ajak husband mesti suka ni.. hihiih

eima said... Reply Comment

wahhh sedap tu klu semuanye lembut2 ... mudanye cikgu praktikal tu nampak sgt muda hehehe

Falsya said... Reply Comment

Boleh try nie..kalau boleh lawan Saba mmg salute la..ermmm, falsya pun baru makan nasi arab sabtu lepas..

Mama Zharfan said... Reply Comment

terliur la plakkkk

juelee said... Reply Comment

nampak sedap nasi arab kambeng die tu

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

I jarang makan nasi arab.. sebab tak berkuah takut tercekik.. tp kalau makan rasanya habis je sepinggan aku bleh bedal.. hahahha.. nway nampak menarik.. ;)

Diana Rashid said... Reply Comment

sama dengan suami saya..suka betul lambing..kedai depan ni jual kambing dia la pelanggan tetapnya..heheh...

nuyui a.k.a miss YUI said... Reply Comment

nmpk sdp je tu..lpr lak..huhu

Julia Johari said... Reply Comment

wowwwww menarik ni...selalu ju.mkn nasi.arab x.sedap je...ni mcm menarik sis...best

Nadiah Hanum Wahab said... Reply Comment

Dekat jer dgn umah...boleh pegi ni!