U Click Me...I Click U Back

Wednesday, May 13, 2015

Kisah SUKANEKA SK Taman Melawati 2

As salam...

was last saturday punya cerita...
berlangsungnya sukaneka untuk murid tahap 1...

aku bertugas bahagian makanan...
so memang bukan rezeki aku nak tengok kak cik Yaya beraksi dekat dewan terbuka..
sebabnya makanan sampai lambat..
trip by trip...hadoiii..
budak ada yang dah setel nak balik..
tapi makanan belum sampai lagik....
takpe..belajo dari pengalaman...
kan??
sebab cikgu2 yang terlibat dengan order makanan ingat..
makanan akan dihantar sekaligus...




dah namanya SUKANEKA kan??
harusla beranekaaaaa....anekaaaaaaaa warnanya...
tahniah untuk cikgu2 petang for your well done job...
really like it so much!!!


aku nak tayang baju rasmi SUKANEKA kami hari tuh...
lawa tak???#matakeatas
cikgu petang wajib pakai..
cikgu pagi diberi pilihan sapa nak beli...sapa takmo ikut suka hampa..
no paksaan...hehehehe
tapi being me memang suka sangat kumpul2 tshirt buat kenangan...
bagi aku tshirt paling WIN pernah cikgu2 design...
naik seri orang cakap...kan?
so tak rugi beli...dan ramai menyesal sebab tak beli...

krik...krikk...


kalau dah namanya SUKANEKA..
memang konfem ramai parents...
sebabnya nak tengok ci cilik beraksi...
sampaikan sesak jadi dewan terbuka sekolah...
hahahahahaha..
masa ni semua masih duduk elok lagi sebab acara belum bermula..
ko tunggu setengah jam selepas acara bermula..
semua memasing kalau boleh nak dokong anak main sekali bagi menang...
hahahahahaha...


budak2 pun masih steady dok diam lagi...
kiranya masih terkawal la lagi..
ko ingat senang ke nak jaga budak2 tahap 1 nih..
kalau tak jadi tarzan atau ibu tiri cinderella..
bukan la namanya tuh....wakakakaka
so nak jadi cikgu tahun 1-3 ni ko memang kena jadi sabariah...
sesangat!!!


acara dimulakan dengan persembahan senamseni dari murid tahun 2 dan 3.
eh...kemahen gelek lagi budak2 ni aku tengok..
memang best...aku sempat ambik video..
cuma tak download masuk pc lagi..
kabel tak bawak...
berat sebab panjang video dia...
tahniah untuk cikgu2 yang handle bahagian senamseni..
you know who you are..
tahun depan masukkan Yaya sekali..
wajib!!!!


satu gambar je yang mampu tempek buat kenangan....
sebab memang tak dan la nak ambik gambar dia dok bersukaneka..
kumpulan dia menang no.1 dan 2 untuk 2 acara..
acara apa pun wo pu ce tao....hahahahahaha
nampak sangat tak ambik tau..
al maklumla...benda2 ni aku dah kurang excited sikit...
mungkin sebab dah lalui banyak kali proses yang sama masa time kakak2 dia dulu
tapi aku tetap berbangga sebab kumpulan dia menang..
proud of u kakcik!!!



gambar paling comel aku rasa...sebab semua pakai baju yang sama..
seri terus macam pengantin baru...
tu pun mana yang sempat jela posing...
gambar memang tak banyak sebab memasing busy dengan tugasa memasing
ni pun sebab dah habis acara..
baru sempat nak snap2 gambo...
redha jela...

group photo with our beloved GB

tu pun ramai yang tak join group photo ni..'
kalau tak memang penuh la gambo..
muka aku pun tak berapa nampak...
sebab asalnya tak kena block..
last2 kena block terus tenggelam muka aku...hahahahaha
takpe..asalkan terselit kepala pun dah ok dah khennnn....

selesai sudah sukaneka dan sukan tahunan kami (tak sempat buat entry)
so tumpukan pada exam budak2 sekarang ni...
this week jumaat budak2 mula exam..
doan mereka semua terang hati menerima segala ilmu dunia dan juga akhirat..
aminnnn...





6 comments:

mama tisya said... Reply Comment

wah byk belon..bdk2 sure sukaaa..dh mcm birthday party...sukaneka kt dewan xpanas camni okla

Julia Johari said... Reply Comment

cikguuuuuuuu napa seronok sgt ni sukaneka cikgu handle...huwaaaaaaaa meriahhh...tak sabar nak tgu QI besar join sukaneka cm ni kt school...leh lah julia mencelah tgk sama...ke main sama hahahhaha

Falsya said... Reply Comment

kalerful sungguh belon..memacam corak..kalau pakai seragam semua mmg nmpk cantik sgt gambau kan kak..tp cikgu lelaki mcm terpaksa redha sbb pakai baju pink...hahaha..

bgs wat kat tmpt mcm tuh..dewan terbuka..ade bumbung..so xpanas..

Nad MamaZN said... Reply Comment

cikgu laki pun pakai pinky? wahh sempoi :)
mmg cantek tshirtnya tu :)
nape byk skolah dah buat sukan ni
skolah zakwan jugak blum dengo cite pape..

eima said... Reply Comment

MERIAH .. GOOD JOB TEACHERS

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

Bestnyer..colourful.. cikgu cantik, pkai apa pun sgt cntik.... hihi