U Click Me...I Click U Back

Wednesday, May 20, 2015

ALLAH Sedang Menguji..

As salam..

Alhamdulillah..
Ingat hari ni tak larat nak gi sekolah..
Sebabnya semalam 3x kena hujan..
Kuyup aku semalam..

Balik rumah semalam..
Mandi semua..
Dalam kul 530 dah mula demam menggigil..
Dahla hubs dari ahad sampai semalam kerja sampai malam..

Aku sarung baju sejuk..
Selimut bagai tapi Allah sahaja yang tahu sakitnya urat2 aku..
Memang tak boleh tidur..
Terpikir sapa nak ambik anak2 aku balok sekolah kul 630 petang sat gi..
Kepala dah start berat..
Cari pcm dah habis stoknya..
Gigih bangun ambik air semayang..
Solat asar kul 615..
Menggigil2 solat..
ALLAHU...

645 gigihkan jugak drive gi ambik anak2..
Nak mintak tolong abh aku..
Abh aku pun kena gi ambik cucu lain balik..
So gagahkan jugak..
Memang rasa nak nangis...
Tapi tahan je..
Dah wasap hubs tapi takde response..
Busy mungkin..

Setel ambik anak2..
Suruh kakak tapau makanan untuk adik2 dia..
Aku dah surrender nak masak..
Even dalam kepala dah plan nak buat tomyam untuk anak2 aku..
Then hubs kol..
Tanya keadaan aku..
Dia cakap aku demam rindu dia..
Tak boleh blah sungguh..
Sebab memang dalam minggu ni dia busy..
Aku cakap aku kena hujan kot..
Then catched cold kot..

InshaAllah makan ubat baikla..
Aku telan extend sebab sakit urat sesangat..

Balik tu berpeluh2..
Setel maghrib aku lena sekejap..
Sementara tunggu hubs aku balik..
Dia balik aku bangun layan dia kejap..
Kot dia nak aku bancuh air panas..
Dia suruh aku rest..
Aku cakap aku dah mula ok..
Dah takde rasa menggigil macam petang td..

Pagi ni seawal 5pg hubs dah gerak kerja..
Then aku gi sekolah macam biasa..
Pukul 8 dapat kol dari hubs katanya ada kat luar sekolah aku..
Dia baru balik keje la tu..
Bawak sarapan untuk aku ngan kakngah..
Aku belum makan lagi ni sebab tak lalu..
Huwaaa..huwaaa...

Kebetulan takde free pagi ni..
Masa rehat nanti la makan..

P/s : pagi tadi dalam kul 5pg jugak dapat berita pemergiaan adik kawan 1 tempat kerja...dah lebih seminggu koma..semoga rohnya di tempatkan dalam kalangan para solehin..

7 comments:

♥ ROS ♥ said... Reply Comment

Cptsmbuh ye kak azrine..bykkan berehat n minum airmasak tau...

Falsya said... Reply Comment

Alahaiiii..siannye kak rin..now dh okayh ke belum?..

al-fatihah buat adik kawan akak..

Julia Johari said... Reply Comment

kak azrine...rehat byk2 ye...demam mengigil ni bahaya...jaga diri baik2...bagus hubs sis tlg hantarkan makanan...

Alfatihah untuk arwah adik kawan sis...amin

Hamelia Hamid said... Reply Comment

al-fatihah....

semoga sis cepat sihat ye,,,

MizzTina said... Reply Comment

moga cpt sembuh kak..

alfatihah utk adik kwn akak..

Rai OurKizuna said... Reply Comment

semoga cepat sembuh kak.. bahaya betul demam sampai gigil2..

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Demi anak2.. Sakit mcm mana pun
Larat kan rine?

Moga dah sihat betul arini ye rine