U Click Me...I Click U Back

Thursday, May 21, 2015

Aish Iskandar - Update 2 Tahun 7 Bulan

As salam
Rasa dah lama tak citer pasal anak bujang aku nan sorang nih..
Since dah banyak sangat keluar perangai baru nih..
Huwaa...huwaaa...sadis sebab ummi dia selalu kena pedepuk jugak dengan anak bujang ni...hahahaha
Garang ikut sapa entah...

Krikkk...krikkk



Tu ko tengok kemahen seronok dapat aiskrim conetto...
Ni la sorang2 anak aku yang kemahen pandai pilih2 barang kalau gi kedai..
Bawak turun dia kalu..
Aiskrim yang ko nak beli bajet rm1..
Dia nak jugak yang lain..
Ko tengok la gambo atas tuh...
Kemahen sengih dapat aiskrim mahai...

Peel baru dia kalau aku ambik dari rumah pengasuh...
Pastu terus balik rumah..
Dia gelepar dalam kereta nak singgah 'dai' kata dak Aish..
At least aku singgah beli spageti bolognese rm3.50 je dekat gerai area rumah aku..
Memang sebekas tula dak aish makan ko..
Dia memang suka...
Kat rumah pengasuh makan awal kul 12..
Balik rumah dah kul 3..
Lapo la dak Aish...
As dia jenis makan kerap..
Lapo sure ngamuk...ngantuk pun ngamuk..

Peel baru hat lain suka sangat bukak tv tutup sound..
Sapa bukak sound dia marah..
Eh ko dah kenapa dik??
Kalau dia main tab aku suruh dia perlahankan sound lagi dia kuatkan...T___T
Haiyoo..ini budak..

Nasib baik dah anak bungsu..
Layankan ajela kamu dik..
Dengan dia ko kena cakap elok2..
Kalau tak melayang atas kepala ko kalau dia pegang apa2...
Hangin 1 badan dak Aish ni..
Aku ni tahan je marah..
Kecik beso kecik beso mata aku pandang abh dia..
Kalau dak aish buat perangai...

Hari ni genap umur dia 2 tahun 7 bulan..
Budak ni tak reti2 nak benti nyusu badan
Dapat 5 minit pun jadila..
Lepas gian....
Aku memang nak wean off terus..
Tapi aku tak tahan dengar amukan ablasa dia..
Terutama waktu kul 2-3pg..
Dia tak kira waktu ok nak ngamuk..
Siap sondol aku dengan kepala dia..
Sakit tahuk!!!

Aku macam planning nak letak minyak cap kapak je kat breast aku..
Kejam tak ko rasa???

9 comments:

Suria Lekatlekit said... Reply Comment

erk.. kang cirit birit pulak letak minyak cap kapak.. hahahaha

Rai OurKizuna said... Reply Comment

hahaha.. kelakar seram baca entry ni kak.. sebijik perangai iras aisy thaqif.. anak saya no 3.. kalau nak amok..dia tak peduli apa dah.. umur pun lebih kurang sebaya..

Julia Johari said... Reply Comment

Hahahha lama sungguh tak dengar citer dak aish ni...windu plak...amboiii nak pi dai dai dulu ye menyinggah...bijak sgt ni tau...

eima said... Reply Comment

hahaha ni mmg anak ummi ni .. garang mcm ummi juga kui kui

Diana Rashid said... Reply Comment

awat perangai ash lebih kurang sama dengan mikhail ni??kadang2 kecik besar kecik besar je tengok.kan??mujur comel..ibu tahan je...hahahh

Falsya said... Reply Comment

Tergelak2 falsya baca..kihkihkih..muke dpt eskrem tuh cheeky nau..muke satisfaction..hahaha

lieyalatif said... Reply Comment

hahahaah tak kejam rin...tapi tahan ke rin nanti pijau kat niple tu kakaakakakak....

aish ni mcm dayyan laa statusnyer...bujang terhangat...almaklum laa bongsu tersayang kat umah tu... redhooo jek kakak2 layan hahahahaha

Aty_Fared said... Reply Comment

part letak minyak kapak tu..kot akak yang menggelupur kang..heheh.. saya dulu letak asam jawa..belengas nya tak gheti lah nak cakap..tapi menjadi gak lah.. heheh

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

tunggu besar sikit lagi.. lagi banyak keluar perangai & "pe'el" pelik2 akan keluar.. hehehe