U Click Me...I Click U Back

Thursday, April 16, 2015

Masak...Makan...Masak...Makan...Apa Lagi Kan?

As salam..

lately ceq busy sangat...
busy hal sekolah..
busy hal rumah tangga..
tapi tak payah citerla lelebih la kan..
macam hang sorang je busy...
hahahaha...

saje nak bagitahu jugak..
kot2 sesapa rindu nak baca blog ceq...
phuiiiiiii............

***********************************************************************
hari ni nak kasi hampa semua terliur...
dah lama ceq tak kongsi2 gambar masak2 kat sini kan?
masak simple2 je kot..
tak payah nak resepi2 sangat la kan...
hahahahahaha...


kot la ada sesapa yang nak jugak resepi2 ke...
boleh klik link sidebar sebelah kanan tajuk Recipes Collection...


nasi lemak sambal udang petai..actually ada ayam berempah tapi tak sempat snap...abaikan ketiadaan timun sebab takde sapa makan..ko tahula budak2 ni sayur hat gitu pun elegik...walawehhh

ni menu kalau aku malas nak masak breakfast lunch dengan dinner...
dari pagi sampai malam mohla kita menternak lemak dengan jayanya...
pekedehal kan???hahahahahah
so ibu2 bapak2 yang rasa2 diri dia malas masa weekend contohila daku....
kuang2...


nak tempek jugak roti naan ni sebab sedap..
ni bukan aku masak..
Ali Maju mai...hahahahahha
tapi serius gebu la roti naan dia...

menu wajib rumah aku...dalam seminggu kot mesti masak sebab anak2 suka...hubs pun suka
 nak resepi ambik sini
http://azrinzfamily.blogspot.com/2013/11/resepi-asam-pedas-cara-aku.html


ikan cencaru tu fav anak2 aku..
kalau goreng memang kena sorang sekor...
pastu derang suka aku sumbat sambal belah belakang ikan tu...
kemahen lagi demand anak2 aku...hahahaha


banyak2 menu..
hat ni paling WIN..
aish siap gatah ko...suka sangat dengan bendi...
selalu aku goreng gitu2 jek. tumis bawang putih bawang merah dengan satu sudu cili giling..
dah garing baru aku masuk bendi..
tapi saje sekali sekala aku boh telur sebijik...
lagi sedap okeh...
bertambah2 makan nasi tanpa rasa bersalah....hahahahahaha

11 comments:

Falsya said... Reply Comment

ishhh saje je tau akak tayang2 lauk..namo friend laaaaaaa...;(

syawalsimpsons said... Reply Comment

semua lauk buat saya lapaq balik ni kakak

Suria Lekatlekit said... Reply Comment

nampak sedap semua...

eima said... Reply Comment

nanti nk tiru asam pedas tu sbb kite tak reti masak asam pedas

Hamelia Hamid said... Reply Comment

saya la tu yg selalu x nampak sidebar koleksi resepi akak...hahahhaaa

Nad MamaZN said... Reply Comment

lapooo

iduraz said... Reply Comment

elok berkilat pinggan mamak tuh..huhu..asam pedas tu menggoncang selera...

aTieYusof Family said... Reply Comment

wahh... buat lapar semua lauk pauk ni.. hehe...

Diana Rashid said... Reply Comment

peghh!!memusnahkan diet je nih..lapar nasik la pulak..hahahah

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

terseksa batang tekak ceq tengok makanan yang sedap2 belaka tu.. hehe

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... Reply Comment

Assalam azrine,
haaaaaaaaaaaaa
tau dah nak buat apa dengan bendi iols
malam ni menu dinner :)