U Click Me...I Click U Back

Tuesday, April 7, 2015

Lady Driver

As salam..
Sekarang ni zaman perempuan dengan lelaki dah dok sama level..
Dulu zaman mak2 kita bila tengok perempuan drive kereta terus kita cop dia hebat..

Zaman sekarang dah biasa..
Common dah bila tengok lady driver..
Sebab mostly perempuan sekarang ada kerjaya yang setaraf dengan lelaki..
Dan even dia full house pun dia still kena drive untuk fetch anak2 dari sekolah..

Tapi memang aku tau..
Ada je yang masih belum berani drive..
Even dah ada lesen kan?
Tapi tak ramai kot..
Memang dunia sekarang perempuan mostly independant..
Semua dah jadi perempuan SADO..
Hahahahha..

Actually aku nak cerita pasal aku sebagai seorang lady driver..ecewahh..
Aku bila driving..
Aku rasa perangai aku totally berubah..
Tetiba jadi seorang yang panas baran..
Mulut pun jadi ringan je cakap orang tu bodoh ke bangang ke..
Hadoii..sesuka hati je jadi mulut jahat..
Tapi aku rasa semua orang yang drive pun camtu kot.
Terus hilang sifat sabarkan?
Korang camtu tak?

Macam aku pepagi sebelum ke sekolah..
Aku kena hanta dak Aish dulu kat rumah yumi..
Kawasan perumahan ni sempit la sikit..
And kereta parking merata2 sampai blok laluan dua hala..
So memang payahla 2 kereta dari 2 arah bertentangan nak lalu kan..
So kena ada sifat toleransila sikit..
Tapi selalunya bila orang tengok perempuan yang drive..
Dorang selalu tak bagi laluan..
Atau beralah..

Ada tu yang kita dah letak kereta nk turunkan anak kat rumah pengasuh..
Depan rumah yumi ada taska..
So memang ada jela kereta yang selalu park kat depan taska tu
Tapi jenis bangsa tak reti beralah..
Dah ada kereta park kat belah kanan..
Ko nakkkk jugakkkk park kat belah kiri..
So dah blok laluan kereta yang nak pergi terus..
Pfftttt...

Aku selalu kena..
So aku beralah park jauh sikit untuk turunkan dak Aish dengan Yaya..
Kalau nak ikut kepala masing2..
Semua nak parking betul2 depan pagar..
Semua nak menang jek..
Walawehhh!!!

Satu lagi yang kereta dok park kat luar rumah tu..
Selamba toye je ko park dok halang laluan..
Nyusah orang je ko tahuk!!
Dah la sempit..
Lagi bertambah sempit..
Bila nak lalu je dah tak boleh lalu seba kereta dari arah sana pun nak lalu..
Terpaksa aku reverse kereta aku..
Memang selenga betul..
Yang paling sadis kiri kanan derang park...
Hadehhh!!

Korang bayangkan setiap hari isnin hingga jumaat aku alami kestressan camgini pagi2..
Memang tak boleh dielakkan dah..
Huwaaaa!!!!
#nangistepipintukereta

13 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

dpt lieya bygkan kepayahan rin tiap ari.... mcm lieya mase dayyan tak taska dulu rase laa mcm tu tapi mujur masih okey lagi...skrang dah anta cic lagi laa lega sebab parking lot byk...area rumah kedaikan.....

ape2 pun rin hati2 yek ...

Falsya said... Reply Comment

Akakkkkkk!!!..sep skit..kite sama..kalau tgn dh pegang stering terus jd gangster..ilang ayu semua dh..hahaha..

Sbb tuh la husband falsya xbg falsya drive kalau ngan die..ahahahaha..tp kadang kalau die yg drive, falsya kat sebelah pun mulut bising..tgn mmg laju je tekan hon..kihkihkih..

eima said... Reply Comment

tu la kak... nk tak kena la hadap jg ...

J I B said... Reply Comment

aku paling bengang kalau ada mak pak selamba letak kereta tengah jalan sebab nak pimpin anak dia masuk dalam sekolah, pastu baru nak betul2kan tudung anak, baju anak, kopiah anak, pastu nak kiss2.. tensiiii... maklum la, kita ni jenis drop je.. (cikgu tunggu luar pagar kottt. kekadang dia bukak pintu kereta nak ambik anak kita)... XOXOX atau betul2 kan uniform tu dari rumah dah buat. but semalam masa nak ambik anak, tetiba nampak notes kat luar sekolah, "parents yang nak siapkan anak, sila buat kat rumah kerana parents tidak dibenarkan masuk" kekekekekekek... hamek! mesti ada parents yang tension mcm aku gi complain tu. yippieeee...

Mimie_Zatun said... Reply Comment

ladies driver ni mmg mcm2 ragam.. hehe

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

betul tu Rine..
kita yang pompuan ni dah setarap dgn lelaki2 kat luar sana.. bangga jadi perempuan, emak, isteri yang SADO hehe

Diana Rashid said... Reply Comment

saya pun selalu nampak macam tu..kalau perempuan yang drive mula la diaorang ingt boleh di buli2..saja nak naik kan darah orang..

Julia Johari said... Reply Comment

Macam2 perangai manusia dijalanan, julia cuba nak beralah pada org yg nak menang, sebab malas nak gado2...

Allene typicalmommy said... Reply Comment

i is penakut... tp mulut bebel2 tak puas hati. tkut sangat klu samseng jalanan ni.

syawalsimpsons said... Reply Comment

itu jugak yg selaloo berlaku kat area umah saya kak..ngan kat opis ni..mmg tawakal je la

syawalsimpsons said... Reply Comment

itu jugak yg selaloo berlaku kat area umah saya kak..ngan kat opis ni..mmg tawakal je la

nadiah hanum said... Reply Comment

Sabo jer la kak rin...mmg ramai yg selfish dlm donia nih!

LYAfrina said... Reply Comment

kak... lya la orgnya..ada lesen tapi x drive2 lagi.. ngeeeee... dah 9thn kot..setiap thn azam tahun baru nk cuba drive smula.. smpai ke sudah, laki htr ambik.. hihi


huhu... last2 kna beralah jugak