U Click Me...I Click U Back

Thursday, April 2, 2015

Demam Sukan Tahunan...

As salam...
erkkk??

ada hati nak busy kalah menteri konon...
semua orang sibuk pos pasal resit2 GST..
GST ke tak..hidup perlu diteruskan...
memang kesianla golongan marhean macam kita semua..
tapi apa kita boleh buatkan??

hari selasa aku beli vitagen kat dak Aish rm1.00
rabu aku beli dah jadi rm1.10 kat kedai yang sama...
setakat beli satu botol vitagen tu nak mintak resit...
takdela aku kan..
tapi ko tengok kedai runcit bongok2 pun dah pandai2 naikkan harga ikut suka..
larat ke kerajaan nak kawal...
pffffttttt...

dah2..malas nak komen...

******************************************************************

ni aku baru sempat update sikit...
dalam minggu ni memang blog terabai..
BW pun takdenya nak sempat...
tq kat korang2 jela sudi jugak mai datang baca ngan komen kat sini...
tq for silent readers jugak...

minggu ni minggu kemuncak nak sukan 4hb nih..
aku busy sebab jadi ketua rumah hijau...
memang tak menang tangan la sangat sebab ko tahula bila dah jadi ketua kan..
cari budak bertanding...mana nak pikir perbarisan rumah lagi..
nasib ada adik2 yang sudi bantu aku uruskan costume untuk perbarisan rumah hijau..
lega sangat..alhamdulillah...

nak arah2 ni memang bukan style aku la..
pesen aku..u do your job..i do my job..
takkan dah tua2 bangka pun nak kena suruh2 jugak...
penatla macam tuh...
memasing bertindak ikut kemampuan memasing...
aku tau biasala memang akan ada sleeping partnernya kalau dah bekerja dalam 1 kumpulan..
so prinsip aku..lantok komela..
gaduh2 ni bukan style aku...heheheehheehe
#redhadalampaksa

so sepatutnya hari ni dah habis saringan.
tapi sebab masa saringan lama sangat..
terpaksa sambung esk..
esok pun kena berpakaian sukan jugakla..
minggu ni kerja aku balik dok basuh seluar track jela..
dah katanya ada 2 je dok suka pakai..
hat lain aku tak gemo..so aku tak pakai...
nasib t-shirt ada banyak...

tahun ni dalam sejarah la semua ketua rumah perempuan2 sado yang jadi ketua..
yang bestnya kami semua sepakat je..
takde gaduh2..
gaduh2 manja tu adala..biasa la tuh..
kondem rumah memasingkan..
saje nak sakat...ahahahahaha

tazabar nak sukan hari sabtu nih..
tazabar nak tahu rumah sapa jadi juara...*evendahtahubukanrumahhijau
tazabar nak tahu rumah sapa jadi juara perbarisan..
semua pun tazabar lahhhhh!!!!!

6 comments:

Falsya said... Reply Comment

kan kak..nak bising2 lebih psl gst pun doesnn't make any different..sbb ttp jln jugak gst nie..haaaa, kan dh kuau bahasa omputih skit dh tuh..wakakaka..

juelee said... Reply Comment

mmg pun GST ni ramai amek kesempatan.
Masa sekolah dulu plg suka ngelat hari sukan sbb panas noksss hahahah takut itam la konon

ameris said... Reply Comment

lama tak singgah umah rin. amy pon bz jugak.huhuhu

Si DauN CeRi said... Reply Comment

saya dulu rumah biru. time skola situ takde pulak menang2 sangat. Bila sy keluar je asek menang je rumah biru tu.

Hahaha

Enjoy kak ur sukan day! Yeayyyy

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Chaiyok rumah hijau... Farah support umh hijau okey..hehehe

TeacherAzimah said... Reply Comment

sonok baca cerita sukan rine.. nnt share pic plak ya.