U Click Me...I Click U Back

Wednesday, April 1, 2015

Aplikasi Whatsapp Dah Boleh Call



As salam..
Aplikasi whatsapp dah boleh call..
Korang tahu tak?

Kalau sesapa yang aplikasi whatsapp dia tak keluar macam gambar kat atas tu.
Sila update aplikasi whatsapp anda melalui playstore..
Tak pun selalunya yang korang2 ada wifi..
Selalunya setiap aplikasi akan auto update..

Tapi awas!
Kalau pakai wifi ok lagila nak buat panggilan through whatsapp..
Tapi kalau pakai mobile data dia akan makan ko punya quota..
Tak silap aku dua2 kena la..
Kalau si A call si B..
Dua2 pakai mobile data..
Dua2 kena telan quota ko..
Fahamkan?

So kalau rasa2 nak call free..
Sila guna wifi ye..
Giteww...

9 comments:

mama tisya said... Reply Comment

dh try smlm..tp psl makan data tu tkde plak..tktau la

Falsya said... Reply Comment

Boleh ke kak rin?..falsya check jugak wassup tp xde pun..Apps store falsya mmg auto update..utk semua user ke or utk android user saje..ipong mcm biasa jer..jap2 nak gie godek2 wassup jap..hehee

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

mula2 terkejut tengok kenapa applikasi WA ni berubah.. sekali tengok ohh dah boleh buat call rupanya.. hehe
tapi depend on internet service jg.. kalau line hampeh, susah nak call..kalau dapat pun suara mcm samar2 je.. baik dial mcm biasa je guna telco :)

eima said... Reply Comment

wwhoooaaa.... aku prasan smlm sbb tgk wasap aku dah lain macam tp x explore lagi

Diana Rashid said... Reply Comment

boleh la call suami guna whatsapp je lepas nih...heheh

Julia Johari said... Reply Comment

Hehehe dah tau tapi tak call pun sebab ju pakai line digi, hubby pakai line digi, free call satu sama lain, huhuhuhu

ameris said... Reply Comment

wahh... boleh laa cuba nnt.
jimat kos.

LydSunshine said... Reply Comment

Rugi la kalo 202 kena cas. Sepatutnya kalo ikut logik mmg 2-2 belah pihak akan susut data plan kan?

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Dh try... Ok la.. Tapi btl better guna wifi.. Kalau dak habis la kouta internet kita... :)