U Click Me...I Click U Back

Saturday, April 18, 2015

16-04-2015 ~ Genap 7 Tahun

As salam...
Sepatutnya semalam nak buat entry nih..
Tapi tak sempat nak godek2  blog la sekarang ni..
Nak buat entry fresh pun ke laut...haha

Busy..busy..busy..
Kalau godek laptop pun siapkan keje yang priority..
Tapi rasa sayang pulak kalau tak dientrykan tarikh nih..
Kira halalla ek..haha

Alhamdulillah..
Semalam 16 April 2015 genap 7 tahun jadi guru..
Even baru 7 tahun tapi dah mula rasa asam garam kehidupan sebagai seorang guru..
Kerjaya yang mematangkan aku..
Kerjaya yang memberi anak2 aku makan..
Pakai elok..berjalan sana sini..
Syukur padaMu ya Allah..

Semoga ilmu yang Allah turunkan pada aku..
Dapat dimanfaatkan oleh anak2 murid aku..
InshaAllah....

Yang penting...
Jangan stress2 bila masuk bidang perguruan ni..
Even stress tu dah macam tak boleh dipisahkan lagi dengan bidang ni..
Tapi aku percaya the way kita tangani tahap stress tu yang buat kita membantu diri kita untuk happy dan redha dengan apa jua rintangan yang datang..
InshaAllah Allah akan permudahkan segalanya..

Takde kerja yang mudah kat dalam dunia nih kan?
Jadi blogger pun pening jugak nk mikir tulis apa nak update setiap hari...hahaha




Dan yang paling WIN....




semoga sentiasa menjadi cikgu yang happening slumber rock...
#sambillibasinstantshawl

10 comments:

athi FATHIYAH said... Reply Comment

Alhamdulillah
apa2 kerjaya kita pon, kita kena ikhlas kan hati melakukan nya.semuanya Amanah Allah

Ratu Hatiku said... Reply Comment

Selamat ulangtahun... Banyak jasa cikgu didik ank bangsa.. Semoga diberkati selalu.. Aminnn

Falsya said... Reply Comment

7thn lama tuh...kerjaya cikgu antara kerja yg paling mulia..besar pahalanye..;D

Hamelia Hamid said... Reply Comment

happy anniversary kerja kak...hashtag yg last skali tu paling win kak hehe

FadMN said... Reply Comment

Ayah dan kakak2 saya cikgu.salute kerjaya guru.sabaq didik anak murid.:)

FAD

Yana Yani said... Reply Comment

lama dah tu ye. sama pula dengan ulang tahun perkerjaan saya di company sekarang. kerjaya mulia cikgu ni. bukan semua mampu buat. semoga terus success ye.

p/s-membalas kunjungan =)

Scarlett O'Hara said... Reply Comment

Akak dah 20 tahun.Masih lagi banyak belajar benda baru.

eima said... Reply Comment

tahniah kak ...semoga maju jaya ...

SweetLikeWhat said... Reply Comment

tahniah ka..moga terus maju mendidik anak bangsa

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... Reply Comment

Assalam azrin,
tahniah3
selamat mencikgu yer uols :)