U Click Me...I Click U Back

Thursday, March 5, 2015

Short Trip To Kuantan

As salam...

ni kira trip mengejutla..
sebab anak hubs aku selamat melahirkan anak lelaki secara emergency czer...
hari sabtu lebih kurang kul 11 bersalin..
sebab baby dah berak dalam perut..
bukaan baru 7cm..
nak tunggu fully dilate lambat..
so DR decided have to undergo emergency czer..
yang penting both baby and mummy selamat..
alhamdulillah...

tahniah untuk Nurul dan Akim atas kurniaan ini...
selamat berpantang!!!

assalamualaikum ummat muhammad s.a.w...Muhammad Sufi bin Luqman Nul Hakim

sampai di Kuantan dah pukul 9 lebih
kami stay dekat Homestay Selesa Suri...
klik link atas tu untuk baca review...

esok sebelum kul 12 baru kami gerak ke HTAA...
sebab HTAA weekend waktu melawat is kul 12.30 hingga kul 7 malam..
dah janji dengan besan hubs aku tunggu dekat pintu masuk HTAA
actually mak mentua nurul memang dah stay 2 minggu dengan nurul kat muadzam..
sebab nak standby kot2 bersalin awal dari tarikh due..
tapi rezeki baby nak keluar 28hb tu jugak..
baby nk tunggu end of feb katanya..hehehehe

rombongan keluarga Hj. Abdullah ke HTAA...hahahaha
budak2 bawah 12 tahun tak boleh masuk..
so Yaya aku kena pass dulu kat kakak dia jaga kat luar..
lepas tu anak lelaki hubs aku pulak jaga adik dia kat luar...
dapatla kakak ngan kakngah tengok baby...

tengok baby memang teringin...tapi mikir nak teran2 lagi..ai is cannot go!!!hhahaha

inila 2 budak yang tak sabar nak tengok muka anak sedara dia...hehehehe
dok lama jugak..
sampai rasanya macam ward bersalin tu kami yang punya..
punyala beranginnya angin kat dalam wad tu..
kesian kat babyla asyik terkejut aje..huhuhu
dah mohon tukar wad kelas 1
tapi belum ada kosong kata nurul..

lepas tu hubs aku ajak besan and anak2 dia gi makan kat UTC, Kuantan
sebab lepas makan boleh lagi datang HTAA balik..
yang penting kita isi perut dulu...hahahaha
jom serang UTC!!!
hahahahaha


kita tempek dulu gambar dak Aish excited membedal ABC..
tapi kurangla sikit sedapnya sebab takde gula merah..
failed terus kalau ikut aku punya standard prestasi...hahahaha
tapi takpe..bedal jela labu..
rezeki depan mata..
alhamdulillah..


terjah gerai no.2 nih...
sebabnya kami datang UTC ni sebab kawan hubs aku...
isteri dia bukak gerai mee kari ketam ko!!!
rare sikit la bagi aku..

sepinggan rm5.00
aku tak makan sebab nanti comot..
kurang kejelitaan aku nanti kalau bedal jugak..hahahaha
poyo perasan...phuiii!!

tapi hubs aku cakap manisla sikit sebab ketam tu dah keluarkan manis dia..
hmm..so bayangkan la sendiri mee kari kalau manis..
hehehehe..
sesapa yang datang UTC, Kuantan boleh cuba ye..

tudiaaaa....model mee kari ketam...hahahaha
aish punya tapi ummi dia tukang perabihkan...nasi air ni harga dia RM4.00
aku order nasi air untuk dak Aish
nasi air ni samala macam moi atau bubur nasi..
orang belah pantai timur panggil nasi air..
bila aku cakap kat hubs nak order nasi air..
dia blurrr...hahahaha
haru!!

setel makan kat bawah UTC tuh..
semua rakyat naik kat atas untuk solat semua..
aku siap mandikan dak aish kat tandas atas tuh...
belengas aku tengok dak Aish haihh...

then setel semua kami gerak ke HTAA dulu..
alhamdulillah...nurul dapat pindah ke wad kelas 1
kurangla sikit kena angin kat baby...
lega kat situ

sebelum gerak ke KL
kami singgah menapau keropok kering keping..
aku beli keropok lekor 10 batang..
keropok keping 2 bungkus besar tuh..
anak2 aku semua hantu keropok ikan..
so layanzzz!!!

belah kiri : mehantu belah kanan : anak2 aku...hehehehe
sempat lagi kami membedal coconut shake kat sini..
sory tak tahu area mana..
tempat jual keropok2 kat sini jugak..
tapi bila checked in keluar Petronas Jaya Gading
yela kot kan?
gambar pun tak snap banyak sebab mendokong dak Aish...


kalau sesekali berkumpul camni..
memang kecohla family hj abdullah..
hahahaha..
ni baru short trip katanya..

tapi seronokla dapat berkumpul2 camni..
dapatla mengeratkan tali silaturahim antara mereka..
dak Aish pun anak sedara yang dokong..
ko mampu anak sedara dokong ayah su...hahahaha
RARE sangatkan???



9 comments:

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

dah naik pangkat jadi nenek.. tahniah.. ketam ni kalau kat luar malas sungguh nak makan sebabnya.. hehehe.. malas nak mengopek kulit dia. kat rumah pun kadang2 masak asben jer makan.. sebab tak suka nak mengopek haiwan tu sampai hilang keinginan nak makan kekekeke

Yana MIB said... Reply Comment

short trip lg senang nk karang entry...kan? haha tetibe.. :p

kehidupan sihat said... Reply Comment

rindu nak balik kuantan ..kg hubby nana :)

salam kenal & jemput ke blog nana

Nad MamaZN said... Reply Comment

oo btul la tu.. jaya gading tu mmg ada gerai2 jual kepok2 tepi petronas tu.. yg depan dia maskas tentera tu kan?
alhamdulillah, dpt ahli keluarga baru..comel sgt! saya plak yg dupdapdupdap..

Falsya said... Reply Comment

Comel sgt baby..;)

Mee kari manis?..hurmmmm..utk org yg kuat makan pedas mcm xleh masuk je..ngeee..falsya penah makan roti jala cicah kuah kari..kuah kari manis, roti jala pun manis..sekali gigit terus tolak tepi..heheh..

TeacherAzimah said... Reply Comment

Btl..rare tu. Tp mmg nmpk best dan meriah! Eh x penat ke join trip mcm ni? Balik hari kan?

LYAfrina said... Reply Comment

comey baby...

alhamdulillah..nmpk meriah rombongan ni.. hehe

LydSunshine said... Reply Comment

Hospital kerajaan, mmg kelas 1 selalu penuh. Tu la masalahnya.

Masa melawat kat hospital tu, Aish kat mana? Nape Yaya je yg kena tunggu kat luar?

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Tahniah akak..comey baby.. yang paling best tang ketam tuh! sedap kot.=D