U Click Me...I Click U Back

Tuesday, March 31, 2015

Shopping Raya di Ampang Park...

As salam..

Shopping la sangat...
Macam biasa tajuk harus WIN giteww...

korang dah shopping raya ke??
aku dah setel beli kain untuk buat baju raya anak2 aku ngan aku jek..
hanta belum lagi sebab tak berkesempatan...huhuhu
aku sebenarnya masih mencari2 lagi tailor yang nak jahit baju kami anak beranak..
tapi tula kan...
aku tak mo pisang berbuah 2x..
raya tahun lepas baju raya anak2 aku tak siap okeh...huhuhu
so dah takmo hanta kat tailor yang sama kalau boleh...

last 2 week (punyala basi punya cerita tapi ada aku kisah!!)
aku nak gi bayar duit lawyer kat KL
hubs aku suruh aku dengan kakcik naik LRT Putra
dak Aish aku tinggal kat pengasuh (masa ni cuti sekolah)
so turun dekat Ampang Park hubs aku ambik kat sana..
sebab pagi tu hubs aku ada job dekat Nilai..
so dia suruh aku keluar after zohor..



peneman setia aku si kakcik Yaya
sekarang nak bawak dak Aish bejalan merata aku kena pikiaq banyak kali..
dia punya perangai alahai..
kalau mengamuk tengah jalan pun dia guling2 sambil baring
drama ni dia sellau buat kat kedai makan..
semua orang tengok anak aku terbaring menangis mengamuk atas lantai...
Kembang kepis hidung aku tahan marah...
ko ngase???
pffftttttt....

sampai2 je stesyen Ampang Park..
kol hubs aku..
hubs aku cakap dalam masa sejam baru dia sampai..
dia suruh aku jejalan atau makan dulu kat dalam Ampang Park shopping mall..
so here we are...
jalan2 cuci mata jek...

gaji pun belum dapat masa nih..
pokai giler kot...hahahahaha
takde maknanya aku nak shopping raya okeh...ahahahah

dan baju2 kat sini alahai...
cantik2 dan murah2 la jugak..
cuma tudung je bagi aku mahal dan harga macam tak patut..
tu pendapat aku la..
mungkin korang rasa murah tapi bagi aku mahal..
terpulang!

Moh cuci mata...;)




Tak banyak gambar aku snap2..
Sebab segan pun ye..
Ko dah kenapa dok tak habis2 ambik gambar khen??
Tapi memang betul2 punya cuci mata la..
Bolehla tanam dalam kepala nk buat design baju raya camne nanti..hehehehe

Pastu si yaya katanya lapo..
Bagi isi perut dia dulu..
Yaya ni selagi tak makan selagi tu dok bunyi kata lapo..
Pesen dah..
Kalau aku ambik dia balik sekolah..
Dalam kereta dah tanya "ummi dah masak..ya lapa"..


Layan yaya makan mcD sampai kembang2 hidung...
Dia sekarang dah pandai order burger.
Tak main dah ayam2.
Siap rekues takmo sayur..
Macamkan pekerja mcD tu layan sangat...
Hahahahahaha..

Syiok jugak sekali sekala lepak camni...
Boleh cuci mata tanpa cuci poket...
Hahahahah

9 comments:

Falsya said... Reply Comment

kain pasang falsya byk tp xanto2 lagik..silap2 raya nie pakai baju yg dh siap jer..

CikNaa said... Reply Comment

rambang mata nengok nya kak! aduhh bajet blom ada nak soping raya..huhu

nadiah hanum said... Reply Comment

Ramai yg dah start shopping raya kan...nad takder plan satu apa pun lagi...hukhuk...errr tp sama la kita kak...ai pun suka cuci2 mata camtu

Aeen said... Reply Comment

ain pun skang kalau keluar pikir 2-3x kali nak bawak bebudak tu...adoii stress..dorang da tahap baring2 n siap menyiarap lagi atas lantai..grrrrrr..

lieyalatif said... Reply Comment

tu la rin...lieya biasenye kalo bulan gini dah ready kain baju raya....tapi ntah lee takde mood lagi nie...tak tau nak buat tema sekayu ke ape lagi nie...hohohoho....ingat nak beli ready made jek...cari jubah2.....tapi kang susah nak sedondon ngan budak2 plak.....

kemain yaya makan burger..sedap sgt le tu......meh nak sikit...aunty dah 3 kali gi mac d minggu nie pekena sundae...ubat ulser kononnyer...

athi FATHIYAH said... Reply Comment

belum start pikir baju raya lagi.....aaaaaa stresssss

Fuza Musa said... Reply Comment

wah..lepak tak ajak. Jom kita lepak melepak

LydSunshine said... Reply Comment

Untung la Kak CIk Yaya sebab terpilih untuk keluar dgn mama. So, waktu RIn keluar tu dak Aish tinggal dgn siapa?

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Ingatkan betul la dh start shopping raya..hehehe