U Click Me...I Click U Back

Thursday, March 5, 2015

Selamat Bertugas di Tempat Baru Gang!!!

As salam...

last week ramai jugak cikgu2 di sekolah aku yang memohon pertukaran dapat bertukar..
ada yang happy la sebab dapat sekolah dekat dengan rumah depa..
ada jugak yang masih sayang nak tinggalkan SKTM 2
ish..kalau aku pun mau melalak jugak..
sebab aku dah rasa benda ni dulu bila dipaksa tukar ke dari SK Gombak Setia ke sini
tapi takpe..benda yang dulu2 jangan dikenang kata orangkan?
especially kenangan yang tak best..
yang penting aku dah happy dah dok sekolah ni..
aku sayang giler kot SKTM 2
tapi tula..

lagi 2 tahun kot aku dah kena mohon tukar la ke semenyih..
kalau dapat baru aku akan dok rumah aku kat semenyih..
kalau boleh nak bagi alya habis PT3 tahun depan..
alahai..tak dapat bayangkan la aku nak tinggalkan SKTM 2
huwaaa!!!!
#lapayaqmata

last week 2 orang bff aku dapat bertukar sorang ke sekolah area sri kembangan
sorang lagi area kajang..
aku happyla untuk dorang..
cuma rasa kehilangan sebab tak dapat dah nak bersama2 lepak macam dulu2..
nasib ada wasap.. bolehla berhubung di alam maya...
bolehla melepaskan tension memasing kat situ...hehehehe

gambar tahun 2011 kot kalau tak silap..masa ni aku masih mengajar petang...kenangan kat pizza hut... hajar (kiri) belanja sebab dapat APC...sebelah kanan tu Nina pindah ke kajang utama...hajar pulak ke sri kembangan

dulu memang kami rapat..
since aku pun dah ke pagi..
dah kurang sembang2 la sebab memasing pun busy kan?
kadang2 tak jumpa muka pun kat sekolah...hahahaha
but kami still berhubung dekat wasap...
deep in my heart..
aku sayang sangat adik berdua aku tuh...


dan aku doakan mereka berjayau..
dan dapat menyesuaikan diri di tempat baru..
memula memang akan rasa tak bestla kan?
lelama they will get used to it..inshaAllah..

aku, nina, ayien,hajar dan kak wana


ni gambar on last day Nina and Hajar..
actually aku patutnya takde pun dalam gambar wefie nih..
aku tengok busy edarkan slip relief..
terus deme ni panggil aku join sekali..
tu yang rupe camgitu gambar aku..
hidung pun dah rupa pinocchio dah tuh...hahahaha
takpe yang penting kenangan ni wajib aku tempek kat blog aku..
khas untuk kedua2 bff aku nina dan hajar..
semoga silaturahim kita terus berkekalan ye adik..

semoga memasing terus sukses di sekolah yang baru...
aminnn...



6 comments:

MizzTina said... Reply Comment

owhh, akak beli umah kt semenyih ye.. xpe kak, kenangan msh ada..

Hamelia Hamid said... Reply Comment

time berpisah tu yang tak best kan kak..mula la airmata ni nak menjemah..hihi

AINUN ZURIYATI MOHAMED said... Reply Comment

Cikgu yang ceria. :-)

Ibu Lala said... Reply Comment

Bila tukar ke tempat baru kena suaikan dgn env baru. Miga semuanya okey

Zie Madini said... Reply Comment

paling tak suka bila have to say farewell kat member kan

LydSunshine said... Reply Comment

*menyanyi lagu 'bertemu dan perpisah adat manusia biasa... hilang di mata tapi di hati tidak lupa.'. Dulu kalo cikgu nak tukar sekolah, mgm berkumpul ramai2 buat jamuan perpisahan dan kena nyanyi lagu ni sambil nangis2.