U Click Me...I Click U Back

Monday, March 9, 2015

Lunch Buffet @Seoul Garden

As salam...

another cerita basi nak share kat mengkome..
tapi apedehal kan??
Even cerita basi..
Makanan yang aku share kat sini belum basi lagu..
Sila bertabah kalau korang terliur..
Risiko tanggung sendiri..
Kofkof

cerita tahun 2014 bulan 12 yang lepas...
Takdela basi manakan??
selepas kami habis meeting kat sekolah on 2nd day tuh..
memang kami ada planning nak gi makan2 reramai..
tempat aku yang cadangkan...
sesekali fefeling winter sonata..
Mehla kita ke korea..
Korea dalam malaysia aje udah...hahahaha

takmo membebel panjang2 la...
korang pun tak dela nak baca sangat
semua nak tengok gambar je kan??
baik ngaku!!!hahahaha

actually selain dari planning nak makan2..
kami jugak nak celebrate birthday kak mazlida..
seoul garden ni yang best..
dia ada package untuk sesapa yang nak sambut birthday..
Aku dah siap2 copy paste kat korang kat bawah..
Manja tau korang nih..hehehe

Special Birthday Package:
*Free for birthday person with every 5 paying adults
*50% off for birthday person with minimum 1 paying adult
*Birthday package can be availed on your birthday or within three days before or after the actual day
*Valid for My Preferred Members only 


Terms and Conditions apply 



kami pergi yang dekat ajela..
KL Festival City..
seoul garden ada banyak outlet tau...
nak tengok outlet2 yang lain boleh klik [SINI]


Serius..bila aku tengok gambar2 ni balik..
Sekarang jugak rasa nak pergi makan lagi..
Fresh sangat makanan dia..
Semua aku suka..
Takde yang aku tak suka makanan kat sini..
Pendek kata kena dengan taste aku..
#sambil-type-sambil-telan-ayaqliur


Seafood untuk steamboat..
Fresh sangat..dan paling best semua sedap..


Setiap pelanggan akan disediakan 1 mangkuk untuk steamboat dan grill..
Kuah untuk steamboat pun  boleh pilih..
Ada tomyam dan sup..
Aku pilih tomyam..


Buahan dan salad..
Pun sedap...
Habis je derang akan top up..
Jangan risau air kat sini boleh minum banyak kali..
Dan ada beberapa jenis air yang korang boleh rasa..
Top up la banyak mana pun...
Takde sapa kisah...hahaahha
Semua masuk dalam pakej buffet okeh.


Cikgu cikgi yang first time jugak makan kat sini..
Semua cakap sedap..
Takpe 1 day kita datang serang lagi k..
Hahahaha..


Tu semua aku yang punya...(baca dengan intonasi  jin dalam citer p.ramlee ahmad albab)


Tetiba terliur tengok maggi...hahaha


Makan la sampai lebam..
Sebab dia pakej buffet..
Kalau lunch dia ada 4jam untuk buffet..
Makanla sampai senak perut..
Pedehal!!!


Tumpang wefie sat...hahaha


 Bukti aku dah makan kat sini..ewahhh!!


Bedal aiskrim pulak..
Semua ada tau..
Abc pun hade..
Tak sempat snap gambo..


Dalam kul 2 lebih camtu dia hidang pulak nasi goreng..
Perut penuh pun harus terai jugak..
Nanti dok teringat2 je kalau tak terai..
My fren told me yang nasi goreng kat seoul garden memang sedap..
So wajib cuba...


Acara potong kek pulak...
Untung birthday girl hari ni makan free...
Hahaha..
Kalau korang nak datang seoul garden on korang punya birthday mesti bawak ic along tau..
Sat g depa tak pecaya pulak...


Rombongan cikgi dari SKTM 2...
Patutnya ramai lagi..
Tapi ada yang dah balik masa nih...
Selamba mintak pekerja snapkan gambar...
Hehehe..

Korang2 kalau nak terai makan kat sini..
Jangan risau..harga dia masih affordable untuk kita..
Makan sampai lebam pulak tuh...
Dan untuk student memang akan dapat harga yang lebih cheaper..
Korang boleh rujuk kat bawah nih ye...
Nak tau oulet2 seoul garden nih..
Ada aku bagi link kat atas tuh..

Personally aku bagi 4.5 bintang..
Dan inshaAllah nak datang repeat lagi...
Wajib!!!



Sekian....

13 comments:

Falsya said... Reply Comment

Falsya pun suke makan situ..sedappppp..tp sekali sekali boleh la..sbb falsya nie bukan pemakan..so rugi bawak falsya makan buffet..hehehe..

Untung birthday gurl dapat makan pree..hehehe..even kalau makan berdua pun baloi lg sbb dpt 50% disc..

LydSunshine said... Reply Comment

Yang megi tu ke Shin Ramyun yang macam dalam go shop tu? Heheh. Melampau kan Go Shop. Mee segera pun nak jual.

Tak pernah lagi makan kat sini. Nak pergi tapi tak reti kang nak mkn cemana. Kena pergi dgn org yg pernah makan kat sini baru boleh pergi kot untuk first time.

syawalsimpsons said... Reply Comment

BESTNYA...macam2 benda ada ye...teringin nak makan kat sini...tak terpegi lagi

Aty_Fared said... Reply Comment

dulu masa kerje area setapak.. rajin saya ngan dak2 opis makan sini waktu solat jumaat tu.. :)

mama tisya said... Reply Comment

mmg best mkn kt seoul garden..ketat perut..makesure sebelum pegi perut mmg kena kosong, kalo tk, rugi je kn tkleh mkn byk2 hehe

kathy jem said... Reply Comment

Dah lama tak makan Seoul Garden..dulu bawah ofis sekarang dah tutup..

Daddy Ziyyad said... Reply Comment

Mmg nampak sangat fresh!

Saya selalu baca review pasa Seoul Garden ni....tgk gambar2 dlm entry ni, membuatkan hati ini nak gi try ASAP...hahaha

Julia Johari said... Reply Comment

Tak pernah makan sini cikgu walhal selalu pi kl festival tu...bila tgk review cikgu2 mkn sini huwaaaaaaaaaaa rasa nak nangisssssss...sedappppp betul haaa

Fuza Musa said... Reply Comment

Jom!!!

ummi aqilah (LM) said... Reply Comment

Saya x penah mkn situ. Ingatkan citarasa korea je. Tq rine buat entri nih.

Ops gmbr tu lawa rine. Kena sgt warna tu ngan rine

Ainul Mustafa said... Reply Comment

dulu zaman bujang dok kt pantai dalam. ada 1 seoul garden dkt area bangsar. setiap bulan wajib p tu..

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

dah lama tak pi seoul garden sejak2 dah ada tmpt ala2 seoul garden yg sedap dan murah..huhuhu.. =D

Diana Rashid said... Reply Comment

wah..siapa dapat makan free ye kalau hari jadi..untung la kalau macam tu..