U Click Me...I Click U Back

Tuesday, March 3, 2015

Homestay Selesa Suri, Jalan Cenderawasih, Kuantan Pahang

As salam..

last weekend punya cerita
trip mengejutla kiranya ke Kuantan..
anak hubs aku yang dok muadzam tu selamat dah melahirkan anak
alhamdulillah anak lelaki..
di HTAA, Kuantan...
selepas seminggu overdue kot kalau tak silap...

tinggalkan dulu cerita pasal anak hubs aku..
mohla kita cerita kat mana kami stay untuk semalam di Kuantan

sampai kuantan dah kul 9 lebih...
terus cari homestay yang ditempah oleh anak tiri aku..
deme semua belum gerak lagi ke Kuantan..
so kami gerak dulu..
maka kamila merasmikan dulu homestay tuh...
heheheeh

to be honest..
memang 1 gambar pun aku tak ambik kat sini..
ko taula bila dak Aish ada nih..
semua keje selfie wefie tak jalan okeh..hahahaha
tapi kuasa google ada di tangan anda...
semua dihujung jari gitewww kuasanya!!!


sumber gambar : mudah.com

serius selesa setakat nak tidur semalam..
sebab kami sampai dah malam sangat
masa melawat di HTAA pun dah habis
dan the best thing is the owner is so nice and kind..
memang peramah sangat...
kalau korang tanya aku memang recommended..
cuma kat kuantan ni memang banyak je homestay..
google2 memang banyakla listed..
so aku rasa pasal penginapan untuk reramai ni takde masalahla kalau kat kuantan..
hotel pun belambak..
cuma masa aku pergi ni weekend bukan cuti sekolah ke apa..
so takdela masalah sangat nak dapat tempat penginapan..

ruang tamu...besar dan selesa...hubs aku tidur kat situ la merengkok2 sebab sejuk...
bilik utama..aku dengan fuza dengan anak2 semua tidur sini..bentang tilam kat bawah..terus zzzzzzzzz...hahahaha

ada banyak lagi bilik..
tapi tak da gambar nak tunjuk..hehehehe

kot2 la korang nak ke Kuantan reramai..
bolehla consider this homestay...
dalam details dia tak bagitahu berapa bilik air..
ada 3 bilik air sekali dengan jambanla..
so aku rasa takde masalah kot..
inshaAllah kalau pandai manage time memang takde la berebut2 nak mandi..
nak melabur pun takde masalah..
bhahahahaha

sumber : mudah.com
aku dah siap2 bagi details dah kat engkorang kat atas tuh..
just incase uols datang ke kuantan tak jumpa hotel ke apa...kan?

aku bagi 4 bintang untuk Homestay Selesa Suri nih..

sekian...


12 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Selesanya...dah la luas bersih..julia suka gini kak...mujur kuantan tu kg suami sejati...hehehhe jimat fulus

syawalsimpsons said... Reply Comment

nampak selesa...

Falsya said... Reply Comment

Dh mcm kat umah dh rasenye..nmpk selesa n sangat bersih..

NM03 said... Reply Comment

oi... besaqnya ngumah. selesa... semua bilik ekon, ada bilik tambahan lagi.

eima said... Reply Comment

ok la .... janji selesa dan owner baik kan ...

Diana Rashid said... Reply Comment

mesin basuh pun ada..memang lengkap tu..murah pulak tu..

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

pernah bermalam kat kuantan.. sesaja jalan tak di rancang ni.. just ambil hotel biasa2 je untuk rehat, mandi & tido.. ok jugak kalau ramai duduk homestay. nampak pun bersih & cantik

aishah nin said... Reply Comment

Memang selesa la kan homestay ni. Luas pun luas..Kalau ke Kuantan boleh la saya riki2 homestay ni..hihi

Zaza Abdul Latif said... Reply Comment

InshaAllah kalau kot2 tersesat kat kuantan nnt.. bleh lah stay sini. ;)

LydSunshine said... Reply Comment

Memang kalo gi travel dgn satu family besar, lagi elok dok homestay. Boleh memasak kalo dok lama. Berapa hingget ni? Harga tak letak.

Noor Baizura said... Reply Comment

Assalamualaikum,

Terima kasih cik sudi review homestay milik ayah saya.
Kepuasan penyewa keutamaan kami.
In sha Allah panjang umur, boleh la ke sini lagi :)

Noor Baizura said... Reply Comment

Assalamualaikum,

Terima kasih cik sudi review homestay milik ayah saya.
Kepuasan penyewa keutamaan kami.
In sha Allah panjang umur, boleh la ke sini lagi :)