U Click Me...I Click U Back

Wednesday, March 4, 2015

#AishIskandar ~ "Saya Dah Besarla Ummi"

As salam...

lama dah tak update pasal dak Aish kat hampa naa...
rindu tak kat budak noty kuat menyebai nih...hahahaha
fuhh...urut dada aku melayan karenah dak Aish ni...

bab makan memang takde masalah la budak nih
makan apa aje semua telan..
paling WIN buah jambu..
pantang nampak orang menjual dok nyuruh kita beli..
minum air putih pun favourite..
memalam memang siap gerak kita sebut "air"
maknanya dia nak air la tuh

still breastfeeding..
huwaaaa..dah macam2 cuba buat nak leraikan tapi failed...
aku rasa macam nak boh minyak angin yang pedas tu je tau...T____T
huwaa...huwaaa....
bunyi macam kejam je kan..
tapi pantang aku lepak2 baring la sure menyelak nak tek katanya...

aku notis lately dia dah macam ada sifat kedek tau..
aku mintak pun tak bagi ko..
especially kalau makanan tu sedap..
alahai dik..kamu ikut perangai sapa nih??
huwaa..jangan lekat sampai besar sudah!!
kalau kakak dia nak air manis dia sikit pun dia tak bagi..
siap suruh letak lagi..
tunjuk2 dengan tangan and cakap "no...no"
hahahaha...cubit kang kamu dik!!!

kalau makan roti canai memang tak sah la tak cicah kari..layan sungguh!!!

satu peel yang tak dapat dipisahkan ialah...
kalau pergi kedai makan ke apa ke..
sure nak cari peti ais nak ambik air kotak ke apa ke..
dah memang wajib..selagi tak dapat selagi tu dia mintak..
tak dapat kalu..ngamuk!!!
jerit sampai 1 kedai nengok..
layankan ajela..
kalau boleh avoid..
cari kedai yang takde peti ais air kotak tuh...
jenuh jugakla...hadehhh!!!

rambut baru potong 2 hari lepas...dah takde dah rambut oren...hahahahaha

makan banyak..badan dok lagu tuh jugak!!

apa pandang2....nak makan pun tak senang...
alhamdulillah dah 2 tahun 4 bulan dah dak Aish...
tapi perangai ya ampun...
bertabah jela..
dah kata nak sangat anak lelaki kan??
haaaa....layannnnnzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!

11 comments:

Fuza Musa said... Reply Comment

Hah
Abahnya lepas geram ke tarah jambu brad pitt sampai lagu tuh??

Fuza Musa said... Reply Comment

Jambul*

Nad MamaZN said... Reply Comment

vavavava... besar dah dia..
:)

Ibu Dilah said... Reply Comment

Nampak dah besar la dak aish ni sis.. ragam anak bujang mmg mcm tu kot.. haha..

syawalsimpsons said... Reply Comment

mmg nampak awak dah besaq tau

Falsya said... Reply Comment

nmpk sgt abang2 dak aish..berubah muke bile potong rambut..nmpk matured..

ameris said... Reply Comment

mmg dah besar sgt ni..
ke dah mintak adik rine?? larikkkk

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

Alhamdulillah dia nak makan apa jer.. anak saya ni alahai makan cukup memilih..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said... Reply Comment

Assalam azrin,
waaaaa
terer anak uols makan kari
anak iols umor 3thn memang tak makan pedas langsung he3

LydSunshine said... Reply Comment

RIn, banyak persamaan jugak Aish ni dgn perangai Luth. Yg malam2 mintak air tu mmg selalu. Air kosong la kan. Mungkin sebab susu mama dah kurang, tak cukup utk hilang kan dahaga. Tapi mmg sampai sekarang masih breastfeed. Pastu Luth pun makan banyak tapi badan tak naik banyak. Setakat naik 200 gram je setiap kali. Agaknya sebab derang breastfeed kot? Haaa, lagi satu part kedek tu. Sama la sgt.

Alaaa, mana rambut oren. Hilang dah rambut oyen.

TeacherAzimah said... Reply Comment

Sekejapan dah 2thn 4bln aish ya. Nmpk dah besar dia. Makin handsome!