U Click Me...I Click U Back

Monday, February 9, 2015

Kisah Kenduri

As salam..
Lately memang tak sempat sangat nak update blog..
Kalau ada pun semuanya scheduled entry..
Macam entry nila..tak sempat nak buat fresh entry dah sekarang ni..

Tq la kat korang2 yang masih sudi singgah blog entah hape2 aku..
Kadang2 ahkak tak sempat nak singgah rumah korang..
Malam2 la pun baru BW..
Tu pun BW tru hp je...
Memang dah lama tak berlappy kat rumah...
Masa sangat dengki dengan aku...hahahha

Ok..daripada cerita ni jadi berkarat..
Mehla aku tempek kat sini..
Ada jugak modal nak update..
Wakakaka..

Tapi bertabah jela..
Semua cerita ni tahun lepas punya kisah..hahaha

Kisah 1

Pergi kenduri adik ipar aku (adik lelaki hubs aku)
kat Bandar Sri Damansara..
Buat kenduri doa selamat..

Maka jomla kita gi makan kenduri..
Rezeki jangan ditolak katanya..

Sampai je kat sana..
Awal plak..
So aku bawak anak2 aku gi breakfast dulu
Late breakfast la kiranya..
Sebab nanti kang sampai rumah kenduri..
Lambat kot lagi nak makan..
Bagi isi dulu perut..
Baru dak Aish tak meragam..
Aku pun senang hati kalau anak2 dah kenyang kan?

kami singgah mamak je senang..


budak berdua ni aku suruh pakai jubah je senang...

gambar aku memang takde snap2 pun..
aku segan sebab ramai orang kan?
kalau rumah aku dah lama aku tak tahu malu dah..
hahahaha

me and dak Aish...my forever ever boyfriend!!!

bacaan yassin oleh para tetamu (ayat novel sangat)

tapi kan..
sedap gilos kot  katering yang derang order...
aku dah kenyang pun rasa macam eh..tak sabarnya nak bedal..
hahahaha..dasar buruk lantak camgitu ler...

Kisah 2

kenduri kahwin adik Farhana
dulu adik ni dok jadi guru ganti kat sekolah aku..
memang muka dia je dok mengganti cikgu2 bersalin kat sekolah aku..
so memang dah jadi rapatla kami dengan sis farhana nih...
sekarang ni dia dah dapat kerja tetap kat mana aku tak hingat..hahahah
so memang takdela nak jadi cikgu ganti kat sekolah sini dah...
rezeki dia...alhamdulillha..

wefie adalah agenda wajib kalau dah melawakan diri memasing kan?
#sambilkelip2mata

suasana majlis di Kompleks Sukan Dewan Datuk Keramat...my first time been here...

tu la sis Farhana..gambar suami dia tak nampak pulak..
neway Tahniah ye sis Farhana..selamat menempuh alam baru...
dan semoga berkekalan hingga ke jannah..

mak jemah2 yang datang memeriahkan majlis..semua gang2 SKTM2...tapi masa ni derang baru datang..aku dah nak balik...so kita posing mana yang dan jela..hahahaha

keluarga kecil aku....alhamdulillah...

actually ada banyak je kenduri aku attend..
tapi ini jela yang ada gambar2..
kang aku citer syok2 panjang2 takde gambar2..
korang bukan nak baca pun kan??
dah faham sangat!!!
#mengakujelah

11 comments:

syawalsimpsons said... Reply Comment

gambar 2nd last tu semua pegang handbag memasing kan kak

eima said... Reply Comment

hahahah kadang tu buat gambar bercerita .... main hentam je komen ..sbb tuan tanah cerita lain kite komen lain sbb tak baca pun tgk gambar hahahha

lama tak mkn kenduri kak ....sedapnya

Falsya said... Reply Comment

penuh dgn kenduri je kak rin ye..dapur cuti masak x?..hehehe...

Daddy Ziyyad said... Reply Comment

Sebagai blogger tegar, kena lah buang rasa malu, dan sentiasa snap gambar ke hulu ke hilir! hahahahaha.....buat stok gambar, senang nak update blog....Tapi tu lah kan, kekadang mmg malas nak ambik gambar punnnn..:P

shukran TQ said... Reply Comment

wahh meriah nya .... x ajak pun ,..hehe... #visit and follow my blog on shukranzahari.blogspot.com ..happy blogging ...

Diana Rashid said... Reply Comment

wah..bawak adik2 pi makan kenduri ye?/heheh..

Sama la sis...saya pun tak sempat nak bw sekarang..update pun kena laju2 sebab sibuk sikit..

nadiah hanum said... Reply Comment

Baca entry akak ni tetiba rasa nak makan kenduri...hehehe

LydSunshine said... Reply Comment

Auto published pun ada jugak update blog. Saye ni langsung la jarang update blog. Nak bw lagi la taksempat. Ntah apa benda yg aku sibukkan sgt tu ntah le.

mommychaa said... Reply Comment

akak yu ni kan makin hari makin muda tau.
i like!
:)
neway lama tak komen sebab lama tak bukak blog tau hihihihi.
sehat kak?

♥TheOnlyFarah♥ said... Reply Comment

Eh apa pulak tak baca akak.. baca sampai habis tau nie... hehehe..=D

LYAfrina said... Reply Comment

meriah...

y penting akak maintain cantik..