U Click Me...I Click U Back

Monday, February 23, 2015

KakNgah's 12th Birthday | Simple Celebration at Heaven's Park Fried Chicken

As salam...
last week on 18th Feb was Kak Ngah's 12th birthday...
memang takde planning la nak celebrate besar-besaran...
so just nak puaskan hati her jela..
bawakla dia gi makan tempat yang dia pilih...

kakngah is a simple person...
dia suruh kita pilih kat mana2 pun takpe..
so tanyala dia hari tu ada cakap nak try makan kat heaven's park fried chicken (HPFC) kat gombak..
dia kata ok jela ummi kat situ pun..
so singgah pistachio b4 heading to HPFC
then here we go...

lebih afdal kita letak dulu gambar birhday girl...
kek tu kecik je...tak sampai rm35 pun
tapi sedap sebab knowing pistachio..
kek dia memang fresh dan sedapla so far...
memang recommended...

small cake for simple celebration
meh aku tunjuk korang menu2 kat HPFC nih...
makanan dia ala fast food jugak..
ala2 kfc atau mcD jugakla pesennya..
harga pun lebih kurang samala..
still affordable untuk golongan marhaen macam aku...
but to be honest burger dia memang sedap lagi dari McD...
sumpah tak tipu!!!
hahahahaha
pizza pun ada tau kalau korang nak try jugak...
menu dia memang banyak

antara menu2 yang boleh korang cuba....
aku tak snap la kat kaunter sebab aku segan...hahahaha
so kat atas ni la lebih kurang menu2 dia yang korang boleh try...

anak2 aku semua nak makan burger....yaya aku orderkan ayam fiery chicken...sedap tapi kecikla...huhuhu

wedges dia sedap sangat!!!!
aku punya...sorry tak ingat nama tapi serius sedap gilos ayam dalam tuh...hahahaha
anak dara aku...
masa ni memang kosong je nampak...lepas je pukul 9 dah penuh dah restoran nih...aku datang awal lepas magrib aku keluar...
acara memotong kek...

anak dara dah 12 tahun....alhamdulillah..

ini berlaku bila depa dua tengah baik...hehehehhe

my ever precious!!!

outside the restaurant.....
kalau2 korang yang dok area gombak atau danau kota..
boleh la kalau nak cuba makan kat sini..
tapi dia kategori fast food la..
kalau aku memang tak kenyangla...hahahahaha

sapa biasa dengan area gombak dia dekat belakang dengan pasaraya Ong Tai Kim
berdepan betul2 dengan Manjaku...
aku kurang pasti kalau2 dah ada cawangan lain selain daripada di Medan Idaman, Gombak...
korang google2 la nanti ek...
lepas ni kalau pergi lagi..
aku nak try derang punya Rice Bowl (menu baru)..
ala2 nasi beriani kalau aku tengok gambar...

sebelum aku tutup entry nih...
aku nak ucapkan selamat ulangtahun kelahiran kepada kakngah yang ke12
semoga panjang umur murah rezeki..
dan diberi keberkatan dalam hidup...

dan semoga sukses dalam UPSR..
korang doa2kan la ye...aminnnnnn

16 comments:

Julia Johari said... Reply Comment

Happy besday kak ngah...cedap yer kek diaaaaaaaaaa...wahhh kedai ni ju tau...ingat tak halal...boleh la terjah dokat sgt hehhehe

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

happy bufday kakngah..
Macam best pulak.. rasa cam tau tempat ni.. eh,mustahil plak tatau kan.. dkt je ngan rumah ni. hihi.

Esuk bufday MyDH, no idea nak belanja dia makan kat mana lagi.. (T___T)

Falsya said... Reply Comment

happy birthday kak ngah...

ooo kat belakang OTK nyeah kak rin..mcm sedap je food kat situ..tp yg pistachio tuh mmg sedap la kek die..falsya nie fussy skit bab2 kek nie..tp pistachio mmg sodap laaa..

Nad MamaZN said... Reply Comment

hepi besday kak ngah..!

eima said... Reply Comment

wahhh kak ngah dah 12 thn dah ..... hepi besday kak ngah yg baik ati ni .....soft spoken dan caring ...berdasarkan cerita ummi la .....

good luck utk upsr !!

nadiah hanum said... Reply Comment

Happy birthday sweetie...;)...nak kena try la makan sini...cam best jer! Thanks for sharing akak.

Fuza Musa said... Reply Comment

Kak Ngah dah 12 tahun!! Sekejap je kan

Diana Rashid said... Reply Comment

gaya senyum nya tiga2 sama je..heheheh...

selamat hari ulang tahun kakngah..
belajar rajin2..semoga cemerlang dalam UPSR..

Farid Cech said... Reply Comment

Thx chekgu Azrine utk celebrate bufday anak kamu di heaven's park fried chicken. Thx sekali lg utk promote kedai ini melalui blog kamu. May Allah bless u and ur family. Ameen Ya Rabb..☺☺☺

Farid Cech said... Reply Comment

Thx chekgu azrine utk celebrate bufday anak kamu di heaven's park fried chicken.. Thx skali lg utk promote kedai ni melalui blog anda.. May Allah bless u and ur family.. Ameen Ya Rabb.☺☺

Si DauN CeRi said... Reply Comment

Alhamdulillah.. dah besau dah kak ngah. Hihi

Happy birthday to her, kem salam kat die ya kak Azrine, cakap sy wish happy besday ya. :)

Kat Melaka cam xde kedai yg akak pergi tu. Kot sok ada franchais kat Melaka bole la sy try.. Mcm best jek..

mama tisya said... Reply Comment

happy belated busday kakngah...1st time dgr nama restoran ni..menu ala2 kfc

Ibu Lala said... Reply Comment

Dah besar besar ank ank cikgu.

LydSunshine said... Reply Comment

Happy bday kak ngah. Senang kalo jenis anak yg tak kisah macam kak ngah. Kita pun tak pening kepala nak pilih tempat utk dia ye tak.

Semoga menjadi anak solehah untuk ummi kamu.

safurara said... Reply Comment

Happy birthday kak ngah.semoga jd anak yg baik dan solehah.jgn bg mama mu jd hulk ye.hehehe

heavens park said... Reply Comment

We sincerely appreciate and thanks very much to enjoy our food and also for your valuable feedback..

:) :) :)
Heaven's Park Fried Chicken Family.,