U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 24, 2015

Cuti CNY...

As salam...

wahh...aku membaca status2 fb kekawan...
membaca update blog dari kekawan...
most of them kemahen lagi bercuti sakan ek..
bestnya engkorang ek..
aku jugak dok termenung kat rumah dengan anak2...
hahahahaha
memang aku takde planning nak bercuti pun cuti CNY nih..
sebab aku bagitahu aku nak pindahkan?
cerita pindah ni panjangggggggggggggggggggggg bebebeno ceritanye...
nanti aku story k..

mohla kita sambung cerita cuti CNY kami...


dah bertahun aku tak turun KL pada waktu malam..
kalau turun pun siang sebab nak pergi makan kat Ibramsha tuh...hahahaha
aku dah kurang sukala nak berjalan tempat sesak2 camni..
aku rasa pasal faktor umur jugak kot..
kalau nak sopink..better aku ke AEON jek..
senang sebab dekat jek..
nak cari baju pun tak berlaga bontot..
tak sesak2..
tak beratur panjang2 macam kat SOGO..
aku memang dah lama tak berkenan sopink kat sogo...
dulu zaman ada anak sorang 2 orang larat kot nak laga2 bontot dengan orang..
now is i don like...kofkof...

tapi malam CNY tu anak2 hubs aku ajak pergi makan kat Ibramsha...
malangnya kedai tu tutup pulak..
so kami melepak kat depan sogo sekejap
sebab menunggu derang sopink dekat sogo sekejap...


tapikan once a while kita hirup udara malam camni...
memang best la jugak..
but once in a blue moon je kot...hahahahaha
kalau selalu2 aku rasa mau stress jiwa raga aku...kakakaka
sebabnya dak Aish memang tak dok diamla ko..
lastly aku kena turun cari makanan kat dia..
sebab dak Aish dia akan diam bila ada makanan yang dia boleh hadap..
aku memang takde prepare biskut ke apa sebab planning turun sini memang nak pergi makan katanya..



melayan penyanyi jalanan...syiok jugak...



dak Aish tu dok diam sat2 tu jela..
pastu sekejap suruh dokong...
sekejap nak baring...
pffftttttt....
memang dia cepat boring...

setel nunggu derang sopink..
kami terus ke kampung baru makan kat resstoran tomyam adam...
aku tak review la ek..
sebab kurang memuaskan...hahahahaha
takpe...rezeki malam tuh..
alhamdulillah ada yang belanja...

boring je cerita cuti aku...
cuti korang camne??
cer habaq mai!!

12 comments:

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

aiols yang masih berkapel ni pun takde kuasa nak ke sogo tu. kalau nak pergi pun, mmg bebetul ada menda nak beli, tu pun kul 10pg da sampai. pastu beli2 balik.
kadang, hang out dgn girlfriend - gi karoke kat red box atas tu.

cuti pjg ni mmg melepak kat umah ja.. heaven!

syawalsimpsons said... Reply Comment

cuti saya, jalan2 dalam umah je..kikikiki

Nad MamaZN said... Reply Comment

ada caliph buskers x time akak lepak tu? :)

mama tisya said... Reply Comment

mmg sronok kalo dpt p bercuti tp nk redah jammed rsnye mcm mls tu psl cuti CNY jln2 shoppingmall kl je...jd la dr dok umh kn...mmg tk suka p sogo sbb sesak tp skali skala layan camni okla kn..dpt tgk penyanyi jalanan wat show tu

mummy_ayu said... Reply Comment

ok gak..kuar jenjalan..lepak malam2.. best. Sama la...kita pun tak ke mana cuti panjang hari tu. Salam kenal ;-)

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

sama la kita berjimbara sekitar kl jer.. tak balik kampung pun.asben pun tak berapa sihat. kita pun kak makin tua ni malas dah nak pegi tempat2 sesak bercium bontot dengan orang. nak bayar kena berbaris macam orang nak amik duit raya dari perdana menteri (erkk.. tak pernah pun dapat duit raya dari PM).. suka cari hari & tempat yang selesa nak membeli belah.. sekali sekala jer mood rajin tu pegi la jugak tp jarang sangat dah sekarang ni

Falsya said... Reply Comment

Falsya suke kuar waktu malam..sejukkkk jer..hehehe..tp mmg xsuke pegi area2 sogo..mmg xpenah shopping pun kat sogo...sogo buat la sale gegile pun falsya xkan pegi..xterliur pun la..tah la sbb bg falsya sogo tuh sesak..xleh bernapas rase..mcm kate kak rin, elok la gie jj..xde bersesak2..

Saniah Ahmad said... Reply Comment

sama lah saya chekgu duk umah je,, paling kuat pun bawa anak pergi pool yang dekat dengan rumah hihi,,

Ibu Lala said... Reply Comment

X suka keluar malam sbb jenis tido cepat. Pkl 10 dah nak tido.

LydSunshine said... Reply Comment

Sape group buskers yg perform tu? Caliph Busker ke? Nampak best plak lepak situ malam2. Rin kira okay la rajin lagi gi AEON. Saya ni lagi lama tak gi pasaraya. Kalo nak beli barang pun kat MyMydin depan rumah je. ATau pun kat kedai runcit. Heheh.

safurara said... Reply Comment

Sy jugak tmbh kg bila balik kg.hehehe.kak baju tudung semua dh amik ke.ok x?

TeacherAzimah said... Reply Comment

wahhhhhh shopping harisons! apa dlm paper bag tu? hahaha...busy body hahaha