U Click Me...I Click U Back

Tuesday, February 17, 2015

BERCUTI PANJANG | KEMANA??

As salam...
ada yang dah cuti ke hari ni??
mana la nak tau..kot2 ambik kesempatan CNY nih kan?
pergi jejalan London ke?
hahahahaha

aku pergi mana cuti nih??

aku dok rumah jela..
ni jela cuti yang aku ada nak packing barang masuk kotak..
aku nak pindah rumah hujung bulan nih...
menangis aku tengok barang2 dalam rumah alahai banyak yang hamat!!!
tak tahu nak mula dari mana??
perkara yang paling aku tak suka is berpindah!!!
hazabedah.....pfffftttttttt.....

panjangkan aku cuti?nak dekat seminggu... syioknya bila dapat gi bercuti tenangkan fikiran...dahla sekolah aku cuti lama...huwaaaa!!!!!ni nak kena kemas packing barang masuk kotak...pffttttt

semoga Allah permudahkan urusan aku berpindah nanti...
aku pindah kat mana?
inshaAllah bila dah selamat aku habaq naaa....
tapi yang pasti dekat2 jela dengan sekolah..
dan rumah apartment murah2 jek...
nak dok rumah sendiri..
rumah belum siap lagi...uhuk...


tumpang update CPUV kat entry nih sat...sikit je tinggal...6 je running hat lain selamat dah credited...apa2 pun syukur alhamdulillah...

murid-murid bersedia untuk latihan road run peringkat sekolah....

tugasan di sekolah pun busy sekarang ni..
maklumla awal tahun...
biasala banyak aktiviti2 yang perlu dihabis seawalnya...
sekolah aku baru habis road run last 2 weeks...
pastu nak busy dengan latihan rumah sukan pulak..
inshaAllah sukan kali ni akan diadakan in April...
kira cepatla berbanding dengan tahun2 sebelum nih...
SEMOGA DIPERMUDAHKAN URUSAN SEKOLAH AKU...
AMINNNN.....

alhamdulillah..
anak2 last 2 weeks bergilir2 demam...
paling teruk is kak cik yaya..
sampai seminggu kena mc dari sekolah...
nasibla kakak2 boleh handle by themself...
kalau semuanya kecik2 maula fitammm ummi dia melayan...
alhamdulillah...Allah permudahkan segala urusan..
semua dah fully recovered
hopefully boleh menjadi penghapus dosa...


saje nak tempek jugak apa yang aku makan hari ni untuk lunch
favourite aku jugak nih..
lontong!!!
lama dah tak membedal lontong..
diet tinggalkan dulu..
rezeki depan mata jangan ditolak...
gitewww....hahahaha
 sambal hitam by tokey kantin

nila sambal hitam...
dapat jugak merasa hasil tangan tokei kantin sekolah aku...
sedap gilos ko!!
awas...kalau ko makan sambal nih..
potensi untuk ko makan nasi bertambah adalah sangat tinggiiiiiiii...
bahahahahaha...
so sila hati2 apabila anda merasa okeh!!


last but not least...
sedondon dengan anak dara I
yang pasti aku bukan guru tunas puteri...
aku guru PBSM..
sengaja curang dengan pakai uniform unit lain..
sebab baju ni baju lama...
sebab sebelum ni aku mengajar petang..(guru petang takde pegang guru unit uniform)
so tahun 2015 ni baru aku dapat jadi guru unit PBSM..
baju dia bapak mahal..
so tak beli la kot...hahahahaha
kalau ikutkan wajib la pakai setiap rabu
dan isnin minggu 1 dan 3..

cap ibu dan anak....gambar lama...tapi yang pasti hari Rabu sebab hari kokurikulum....

aku rasa minggu ni blog aku bakal tak berupdate...
cuti2 ni aku memang jarang update blog..especially weekend...

selamat bercuti panjang ye uols..
ye..ye aku tahu hampa cuti 19 n 20hb je kan??
tapi sabtu ahad ada lagi...
panjang la jugakkan??
kikikiki...

14 comments:

mama tisya said... Reply Comment

mmg best la cuti pjg tp kalo dpt cuti2 jln2 lg best kn...bab ngemas tu mmg letih la tp nk wat camner..kena ngemas gk kn..slamat mengemas brg2 utk pindah

lieyalatif said... Reply Comment

oo rin nak pindah umah yek...ya Allah dpt bygkan serabutnye rumah kan...mcm lieya ni rase lagi penat pindah umah....tapi ape2pun lieya doakan rin dipermudahkan.... kene rehat2 gak tau rin...

anak rin pun baru baik demam yek...same laa mcm lieya...masing2 baru baik demam..hope anak2 kite semua sihat2 selalu hendaknye kan...

selamat bercuti panjang rin...

eima said... Reply Comment

wahhhhh fuuhhh lap peuh teringat pindah rumah ....

nape kak rine pindah ??

syok lama nye cuti .... sek fahim 4 hr je ... khamis sampai ahad

Falsya said... Reply Comment

sama la kak..mmg jazabjooyah betul nak pindah randah nie..xsuke..pssttt pssttt..pindah ke mana tuh?..hikhikhik..

Nad MamaZN said... Reply Comment

akak, nape pindah?
moga dipermudahkan segala urusan akak..
moga anak2 beransur sehat sepenuhnya
hepi holiday! xpe, walau tak ke mana..
kira bersyukur la mengemas di kala cuti.. drpd kena mengemas di kala hari bekerja.. laaaaagiiii hazabedah! huhu

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

Lama nya cuti.. ai is jeles.. ai tak kemana pun cuti ni.. lepak rumah je lah. Kot.. huhu. sbb sure sesak mesak..

Oh. Memula ingat rumah yang beli tu dah siap.. kompom penat.. weols dah 2 tahun pindah ni pun ada je barang nak di kemas.. huhu

Diana Rashid said... Reply Comment

Buat auto publish je Sis...letak2 gambar je pun ok..asalkan ada.takut blog sunyi dari komen bila naik kerja,terus lemau nak update..hehehe///saya macam tu la..

seraa rose said... Reply Comment

syoknya esk dah cuti.. slmt bercuti puanstoberi..

LydSunshine said... Reply Comment

Selamat berpindah ye Rin. Serabut otak kalo memikirkan nak pindah. Sedangkan balik kampung pun rasa mcm lemah semangat part packing, ini pulak pindah umah.

Julia Johari said... Reply Comment

Cikguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu napa comel sgt ni pakai uniform tu ek hahahhahha...semoga urusan cikgu dipermudahkan tau utk berpindah nanti...amin

Syahida Yep said... Reply Comment

selamat bercuti ckgu azrine..semoga urusan berkemas & berpindah berjalan lancar..amiin..
sambal hitam tu, mak aihh terliur dibuatnya

Si DauN CeRi said... Reply Comment

selamat bercuti kak azrine.. wah macam adik kakak je ngan anak dara akak.. :))

sy kalau tengok gamba2 makanan kat belog akak msti terliur. haih

Dzul said... Reply Comment

Cuti panjang ni sy bw isteri berjalan ke rumah sedara.

Ibu Lala said... Reply Comment

Nak pindah mana. Wah wah. Untungnya mak jd cikgu. Pakat pakat sama uniform dgn anak.