U Click Me...I Click U Back

Friday, February 27, 2015

Bayi Ajaib - Doktor Sambut Bayi Ketuban

As salam...

kuasa Allah tiada sesiapa mampu menghalang...
SubhanAllah...

aku baca dalam myMetro semalam...
terkejut aku sebab bayi ni dilahirkan masih dalam ketuban..
even dilahirkan secara czer tapi air ketuban dia still tak pecah..
dan ajaibnya bayi ajaib tersebut masih bernyawa dengan menggunakan oksigen daripada urinya



menurut Dr yang menyambut kelahiran bayi ajaib ini...
kejadian seumpama ini jarang berlaku...
sebab selalunya proses melahirkan memerlukan air ketuban pecah...

bayi yang diberikan nama Silas ini 26 minggu berada dalam kandungan ibunya..

wallahualam...

kredit : http://www.hmetro.com.my/node/33165#foto

8 comments:

Fuza Musa said... Reply Comment

Ni macam zahran.. Alhamdulillah dah 7thn now

eima said... Reply Comment

hmm biasa je kot ...byk ke s gini
kat kg dulu bidan selalu dah terima kes cam ni ...
tp budak tu selalunye ade kelebihan tersendiri .....
ade yang kebal ..boleh jd bomoh ade ilmu mampu mengubat .. cam kes sepupu die kebal ... penah seklai tu parang tertusuk kat kaki tp die selamba cabut gitu je balik rumah .....

Allene typicalmommy said... Reply Comment

my fren ada sorang lahirkan anak dengan kantung ketuban lagi.. masa tu lahir tak cukup bulan...dah secara normal.. mmg ajaib sangat. tp tak panjang umur, anak tu demam dan meninggal...

Falsya said... Reply Comment

subhanallah..

LydSunshine said... Reply Comment

Kak mana ni Rin? Malaysia ke oversea?

CikMai said... Reply Comment

kakak sulung dgn adik lelaki tunggal sy dua2 lahir mcm ni. dua2 boleh mgurut sbb tgn dorang kuat.hehe...

Nadiah Hanum Wahab said... Reply Comment

Allahu akbar...

Aty_Fared said... Reply Comment

saya pon tengok..kagum giler.. allahuakbar.. jadi boleh bayangkan keadaan baby saya dalam perut... heheh