U Click Me...I Click U Back

Thursday, January 8, 2015

Ye...Itula Dak Aish!!

As salam..
Meh la nak update atau cerita sikit2 pasal dak Aish..
Kang kalau tak letak sini takut lupa terus dah..
Maklumla dak Aish tengah membesarkan?
Ada je peel baru yang dia tunjuk..
Ummi ngan abh pandang jela sesama sendiri bila dak Aish buat peel baru..
Speechless pun ye..
Kalau dak Aish besar mau aku jegir bijik mata aku nih tau..
Abah dia selalu marah aku buat gitu..
Aku jawab nanti anak tak takut langsung kat kita..
Huhuhu



Mukadimah je dah berjela..

Peel terbaru dak Aish is dia tak suka mandi..
Memang ajak mandi tak penah nak..
Memang berkejar jela kalau nak bagi dia mandi..
Kalau over sangat dia buat drama peluk aku masa aku siram kepala dia..
Habis basah baju aku..
So cabaran dia kat sini is..
Kalau nak pegi mana2 aku kena mandika dia dulu baru aku boleh bersiap..
Sebab nanti aku siap2 pastu mandi dia..
Mau kena tuko baju lain..
Pffftttt...



Tu peel kalau dia takmo mandi..
So kadang2 nak pujuk tak jalan..
Sebab kalau paksa nanti dia menjerit2 meronta2 nak takmo mandi..
Lagi stress ko nak layan..

So kadang2 aku pujuk dia ajak mandi kat luar..
Dah tu bila dah pandai mandi kat luar..
Nak basuh kuih dia pun kadang2 dia ajak basuh kat luar..
Kena ikut mood dia..
Aku syak dia memang takut air la..
For the 1st time aku ada anak takut air..
Pfftttt...

Semalam aku ngan hubs bawak dia gi jalan JJ Wangsa Maju..
Hubs aku suruh aku cari barang dia jaga aish..
Pastu aku dengar suara dia kuat sangat nangis..
Aku rasa 1 level ground floor tu dengar kot..
Aku cam tu suara dak Aish..
Tak tenang aku nak cari barang masa tu..
Terus pegi kat abah dia...
Abah dia cakap dia mengamuk nak naik turun eskelator..
Ko ngase???

Abh dia cakap siap stok bukak selipar dia baling kat abah dia ko..
Ish..ish..anak sapa la nih?
Hahahaha..

Hubs aku cakap ikut perangai aku la tuh..
Mandai jek..



Peel terbaru jugak lagi..
If dia marah sesapa buat dia..
Sapa yang dekat2 tu sediala untuk digigit..
Aku banyak kali la kena..
Aku larang dia main kat luar..
Aku dokong paksa dia masuk dalam..
Dia gigit aku ko!!
Geram sangat kot..
Ish..ish...again..anak sapa la nih??
Hahahaha..

Budak banyak akai sungguh..

Sekarang kalau aku dok lepak tengok tv memang dia tak senang punya..
Dia ambik bantal paksa aku bom..
"Mi..pat bomm"(ummi cepat baring)
Selagi ko tak boom selagi tula dia repeat benda tuh..
Makin lama makin tinggi sampai la last dia jerit atau lembikkan badan..
Haru betul!!!

Bawak jalan ke Mall pun dah mengah sebab kena kejar dia..
Memang ko tak boleh lepa la..
Risau takut hilang je..
Aku memang kena berlari sebab nak ikut dia..

Fuhh..memang cabaranla sikit jaga dak Aish ni..
Tapi takpe..aku happy sangat buat benda nih..
Aku berdoa aku dan hubs diberikan kesihatan yang baik untuk terus jaga anak2 aku especially dak Aish yang banyak akai nih..

Sekian celoteh ummi dak Aish..

8 comments:

eima said... Reply Comment

hahaha makin besar makin byk akal ek .... cerdik betui aisy ni tau ...

garang plak tu ...anak ibu kan

Miz Eija said... Reply Comment

Comel + panjang akai aish... gud boyy hihi.. anak sy ppuan pun susah nak mandi huhu.. kalu kat umah selalu guna air suam2 je tak tau plak kat umah bs dia mcm mane hihi

Mila Hilas said... Reply Comment

kalo anak sy plak jenis suka mandi..pantang buka baju, pdhl nak tuka baju lain je sbb baju sblm tu dh kotor...nak ajk mandi jugak smpi nangis2..pening kepala.

aishah nin said... Reply Comment

Budak tengah membesar ni. Cerdik Aish. Aish, nama akak Aishah.. Nama bebih kurang kan...hihi

Falsya said... Reply Comment

Itu cerdik tuh kak rin..pjg akal..hehehe..okayh dh tau dh..pasnie kalau jumpa agak lain mcm je, falsya larik jejauh dulu..kang kene gigit..9

LydSunshine said... Reply Comment

RIn, saya pun dah nampak ciri2 banyak akal tu pada Luth. Dulu masa kecik kemain innesen je. Redho je org nak buat apa pun kat dia. Skrg makin keluar satu-satu perangai baru.

kak ina kl said... Reply Comment

salam ziarah
telatah anak anak akan menjadi kenangan bila mereka dah membesar dan tinggal berjauhan dengan ibubapa.

nadiah hanum said... Reply Comment

Sabo jer la...anak tengah membesar mmg bnyk ragam