U Click Me...I Click U Back

Friday, January 30, 2015

Warna Trend 2015

As salam..
ada yang dah tempah baju raya ke??
ehem..ehem..
eh.aku belum erk...
ganti pose pun belum...
wakakakaka
tapi aku punya rakyat ni ramai..
memang nak kena start cari kain dah ni weyhhh

warna dah ada...
cuma kain je belum lagi..
sebab warna tahun ni kena dapat permission orang rumah aku dulu
kang dia tak berkenan payah plak..
alhamdulillah dia setuju dengan warna pilihan..
warna nih belum pernah lagi kot kami pakai masa raya...
so bolehla cuba untuk tahun ni..

pilihan fesyen mungkin akan buat jubah je kot..
dedondon sekali dengan anak2 dara aku..
dak Aish ngan abahnya pakai baju melayu kaler hat sama jugak la..

eh..bukan nak cerita fesyen raya..

meh nak share warna2 trend untuk tahun ni...
kot2 korang pun yang masih blurr ..
masih tak tahu nak pilih theme colour ke..
boleh2 la rujuk kat sini kan?


aku berkenan jugak dengan warna scuba blue tuh...
ko perasan tak kaler2 untuk trend 2015 ni mostly warna macam pale sikit
ala2 pastal colourkan?
takdela terang2 sangat...heheeheh
10 batu dah boleh nampak ko terus gitewww..hahaha
macam aku..aku tak berapa cerewet sangat pasal warna
semua warna aku bedal je labu...
aku memang suka try kaler2 yang aku tak pernah ada...
senang cerita semua warna aku suka pakai kecuali warna kuning aku kurang sikit la..
tapi kalau ada orang bagi aku kain free aku bedal jela labu..
rezeki jangan ditolakkan??




kat atas ni corak2 untuk tahun 2015
mostly kalau kita tengok more to flora kan?
tapi corak kat atas ni takdela akan jadi outdated...
boleh je pakai sampai tahun bila2 pun kan?

pssstttttt..korang2 dah tempah baju raya ke??
berapa puluh pasang tuh??
hahahaha



14 comments:

Ann said... Reply Comment

kain dh terbeli kak..kui3..pk mcm lmbt lg, tp bln 6 dh pose kan...tailor pn dh ade tf ttp tempahan dh masa tu...4 bln je lagi..kejap sgt ms berlalu..

Nad MamaZN said... Reply Comment

saya tak plan lagi nk kaler apa.. biasanya thn2 sudah mmg dah siap cari kain ni.. thn ni lambat plakkk
xtau la, xkan nak tggu baby kluar kot kan? nak diskas ngan papazakwan la skrg hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

betul akak..mmg tahun nie trend color pastel.. sebab tue farah dah pun beli kain suit kat indon hari tue color pastel. =D

Miz Eija said... Reply Comment

Selamat Pagi cikgu azrine... tak awal sgt dah nak cri kain.. agaknya tailor pun dah start ambik tempahan ye dakk... sy belum cari kain.. fesyen mungkin jubah jugak raya tahun ni insyaAllah perut da memboyot ekekeke...

syawalsimpsons said... Reply Comment

tahun ni banyak warna pastel

Wawa Yusoff said... Reply Comment

baju raya kite baru nak borong bulan 3 ni. beli siap je udahhhhh :D

ameris said... Reply Comment

rin, nak tunggu bonus bln depan baru nak borong baju raya anak2 skali sblm GST start bln 4 ni...

cik mah said... Reply Comment

Wah...nk kena pilih juga ni tahun ni nk warna ape..hahaha...seronoknyer ramai2 pkai sedondon..

Falsya said... Reply Comment

falsya xpikir pun lg kak nak kaler ape..tp kaler titanium tuh mcm cantik jer..hehehe

Si DauN CeRi said... Reply Comment

alamakkkk org lain da start pk psl baju raya kee?? patut lah ibu sy yg tercinta dah belikan kitorg kain hari tuu..


tema kitorg ala2 kaler titanium tu kak azrine. ada kaler custard jugak.. hehe


baju apa nak buat xtau lagi..

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

saya time camni memang takde terfikir la pasal baju raya hahaha

Hamelia Hamid said... Reply Comment

Beru je malam tadi terfikir pasal baju raya tahun ni hihi

LYAfrina said... Reply Comment

lucite green tu santeekkk..
lya cari kain kaler tu la nak wak baju raya... tarak jumpa..ssh jumpa kaler tu..maybe kain mahal2 ada kot.. huhu

LydSunshine said... Reply Comment

Ala, semua warna mcm kusam je. Tahun ni belum tempah baju. Tapi kain dah beli warna tree top. Plan nak jahit sendiri je. Hasben request jubah. So, ingat pun nak buat jubah jugak anak beranak.