U Click Me...I Click U Back

Thursday, January 8, 2015

Tahun Baru Kami Pergi Mana?

As salam..
hahahaha..tajuk macam la ko celebrate tahun baru kat Paghis khennn???

actually aku planning nak carikan gaun kat kakcik Yaya
ada wedding weekend akan datang..
aku kalau nak mencari gaun aku suka terjah Aeon jek (JJ Wangsa Maju)
murah dan cantik2 sangat..
memang aku tak pergi cari tempat lain dah sebab aku dah tau harga memang tak mampu milik la kan?
so kita cari gaun cap JKids je sudaaaa..

sekarang ni nak snap gambar dak Aish dah senang...kompem dia posing punya..hahahaha
moncong mulut2 milih baju untuk anak dara kecik nih...sebab rambang mata..so many designs...sediakan duit jela kalau nak beli banyak...uhuk!!
kan aku cakap..lawa2kan...harga pun tak sampai rm70..kalau yang basic rm59.90...kalau up sikit rm69.90
korang jangan susah hati...
saiz memang ada sampai saiz belasan tahun
tapi still kena bawak anak ko sebab cutting kat baju tak sama dengan cutting kat badan..
aku rasa cutting dia kecik sikitla..
macam kakcik Yaya pakai saiz 9-10 tahun..
ada jugak cutting yang kecik aku try kat yaya kena pakai 11-12 tahun punya saiz...
Tapi kalau anak2 korang dah darjah 6..
Memang takdela saiz yang sesuai..
Sebab saiz 11-12tahun ni pun cutting budak 7-8 tahun..

Korang faham tak aku merapu apa nih?
Kalau tak faham buat2 faham je sudaaa..
Hahahaha

tapi mostly yang aku berkenan saiz besar dah habis.....
lepas setel sopink gaun yaya
aku pun bawakla dorang ni gi lunch..
yang tu aku cerita kat entry lain la naaa...

setel lunch aku masuk sekejap kat level bawah bahagian women
nengok ada clearance stock produk Za
hanya rm10 each even bedak ke...lipstik ke or eyeshadow...
aku grab bedak dengan 1 lipstik je sebab lipstik warna dia aku tak berapa berkenan...




aku tutup entry ni dengan gambar WEFIE kami untuk pertama kali di tahun 2015
aku tau korang bukan kisah pun kan??
tapi blog aku suka la aku nak tempek kan??

#kejibetulpenutupentry





12 comments:

aznor ibrahim said... Reply Comment

muke aish paling win kat gambo wefie tu..hahaha

Nad MamaZN said... Reply Comment

masa dok wangsa maju dulu saya suka sgt p jusco alpha angle tu. walau kecik tp best! tiap hari pegi pun xpe haha!

lieyalatif said... Reply Comment

betul tu rin...mase anak2 lieya pakai gaun lagi mmg selalu gak cari kt jkids nie..lawo2 kan...lagi satu kat jj ni pilihan mcm2 ade gak...

lieya pun suke pic last tu rin...comelllll...semua nampak ceria...mau tak ceria dpt jalan2 kan heheeheheh

LydSunshine said... Reply Comment

Rin, saya pun suka brand JBaby sbb mughahhh... Dan agak presentable dan tak nampak macam cikai wp murah. Tapi kena pandai cari la yg murah tu, sbb biasanya harga mcm standard jgk dgn brand mainstream.

eamy milea said... Reply Comment

stylo je pakai sluar army tu..

akak gojes laaa hehe

Falsya said... Reply Comment

Happy family sgtttt..suke nengok..falsya xleh gie memana yg ade jual baju2 baby gurllll..meroyan kak oiiii..;)

Sham said... Reply Comment

Dulu alpha angle kan...antara tmpat shoping2 sy n family gak ni..tp skang dh bnyak mall dkt2 situ kan...wangsa walk...festival...

ameris said... Reply Comment

suka tgk gmbar wefie tu. semua ceria.
eehh kt jj pun cantik dress wpun xsampai ratoss2

Diana Rashid said... Reply Comment

kalau umur 11-12 tahun memang susah nak cari gaun sebab biasanya umur gini diaorang tak nak dah gaun2 nih..macam anak saya yang umur 8 tahun dah tak nak gaun..dia nak jeans ,t-shirt,kadang2 nak baju muslimah la..nak jubah la..hahah..belagak dewasa..heheh

eima said... Reply Comment

tak penah sampai lagi jusco situ ... lalu je ari tu sbb pi beraya rumah boss kat tmn setiawangsa ...

Fuza Musa said... Reply Comment

Moncong tu memang campion

Julia Johari said... Reply Comment

Alahaiiii cari baju kembang2 julia suka cikgu...julia masa kecik2 kalau pi kenduri kendara...abah selalu belikan kami adik2 pompuan baju kembang sepesen hahahhahah cuma warna je lain...suka la yaya dpt baju kembang2 nampak somel...aishhhhhhhh, napa pandai wefie sekarang ni...bila nk jupe auntie ju