U Click Me...I Click U Back

Friday, January 9, 2015

#ReviewBuku ~ Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris


As salam..
last week aku janji nak buat review pasal buku nih kan [Link]
benda yang best dan baik harus dikongsi2kan..
ni bukan iklan berbayar ye..
aku review ni seikhlas hati aku jek...

aku review lambat sikit buku ni sebab aku nak try guna dulu...
nak kaji camne anak2 aku belajar english guna buku nih...

menurut kata anak2 aku derang suka sangat buku nih sebab
1) mudah sangat nak rujuk...cari je kat isi kandungan untuk tajuk2 yang ingin dirujuk
2) semua tema2 untuk subjek BI ada dalam buku nih...
3) menggunakan contoh yang simpel dan mudah difahami 
4) appearance (kemas dan lebih sesuai untuk kanak2) - bagaimanapun aku suka rujuk buku ni sebab mudah difahami


kandungan buku (tajuk2)

semua tajuk ada bersama dengan contoh2
kalau korang perati kat bawah nih nanti..
ni sebahagian sahaja yang sempat aku snap..
tak larat nak snap semua muka surat...
hehehehe
semua jenis tenses ada...sekali dengan contoh2

kata sifat
substitutions (tajuk paling aku suka sangat sebab word ni memang banyak guna dalam ayat atau writing

bidalan / perumpamaan

tempat2




hari tu masa aku up teaser pasal buku ramai no yang tanya aku beli kat mana...
senang je..
korang contact je sis hidayah seperti yang aku attached kat bawah ni ye...
jangan kata budak2 je yang boleh belajo dari buku nih
mak budak pun bisa buk...

berkenaan dengan harga pulak..
aku jamin tak sampai rm50 pun 1 buku..
dia datang dengan pakej..
korang boleh contact atau whatsapp..
takpun inbox kat fb beliau okeh...



selamat membeli...hik..hik...

10 comments:

eima said... Reply Comment

menarik ... nak beli juga la satu ...mak die pun boleh guna jg ni

syawalsimpsons said... Reply Comment

menarik la...baguih untuk sape nak belajaq ni

Falsya said... Reply Comment

Menarik2..sebelum anak boleh guna maknye boleh pakai dulu..hehe

nadiah hanum said... Reply Comment

Nad dah beli buku ni akak...mmg best, nad sendiri pon rasa cam belajar bnyk benda dari buku ni...

Nadt said... Reply Comment

Cam best je. Nak gak beli. Skill bahasa inggeris banyak da hilang ditelan zaman.hihi

LydSunshine said... Reply Comment

Bagu7snya buku ni. ngape la masa kita skolah dulu takde buku yg memudahkan mcm ini.

TeacherAzimah said... Reply Comment

Nak beli jgk lah. Adehhhhh membeli lg huhuhu

Diana Rashid said... Reply Comment

saya nak jugak la..anak beranak boleh guna..patutnya sekolah2 kena ada la buku macam ni..

Syima Syaz said... Reply Comment

Tq kak review

Fuza Musa said... Reply Comment

Eh baguslah u buku ni...
Kita pun boleh refresh