U Click Me...I Click U Back

Friday, January 23, 2015

Pulun Semua Cerita Minggu Ni Dalam Satu Entry!!!


As salam...

dah habis sekolah baru sempat nak melayan blog...
fuhh kepenatan yang hamat..
tahun 2015 ni memang totally change routine harian..
yelar...dah ada anak kecik yang bersekolahkan?
dari hal sekecik2 spentot dia..
sampai ke hal2..yang besar..
semua aku nak kena uruskan..
sampaikan hari ni kakcik Yaya kena pakai pakaian sukan pun aku tak tahu..
sebab tak tengok buku telekomunikasi..
cikgu kelas dah penat2 tampal..

semalam aku ke putrajaya..
ada urusan kat BPP..
then balik tu ambik derang balik sekolah..
malam tu set jam pukul 5pagi nak bangun sebab baju kakcik yang sekolah agama aku belum iron..
lepas tu gone!!
terjaga pukul 3pagi kononnya nak iron baju kakcik
tengok2 dah selamat diiron oleh kakngah...
fuhhh...lega sangat!!!
tula kadang2 anak2 ni ada masa rajin nolong..
kot dia tengok aku tido macam tak gerak2 sebab dah penat sangat..
kesian kot...hahahaha

mehla aku nak cerita sikit benda2 yang happened within this week...
senang citer terus dalam 1 entry..


rutin harian keluar rumah sekarang pukul 6:45...kalau keluar lambat sikit jadila macam gambar kat atas nih..paling awal aku boleh punch in pun pukul 7:05..kalau lewat sikit aku keluar jadila 7:15 camtuh...sebab sebelum ke sekolah aku kena hanta dak Aish dulu kat rumah pengasuh...pastu buat 1 pusingan lalu depan sekolah menengah melawati..tu macam hazab sikit...sebab semua parents keluar sama masa dengan orang nak pergi kerja kan?


minggu ni baru Kak Cik Yaya mula sesi persekolahan agama dekat Jalan J..sebelah je dengan sekolah kebangsaan aku mengajar...actually lambat hantar ni bersebab (later aku cerita)..so selamat berdaftar dan terkejut jugak dengan yuran sekolah agama...setahun RM200.50...tak masuk bulanan2 RM30...kakaknya yang tahun 6 RM250 tak masuk jugak bulanan RM30...aku rasa macam mahalnya!!!hahahaha..tapi yelar...jadi parents ni untuk anak punya pelajaran pejamkan aje mata la kan..inshaAllah...semoga ank2 kita berjaya dunia akhirat...amiinnn...


hari Isnin dalam minggu ni jugakla..aku kena attend event Perlantikan Exco Pengawas kat sekolah anak aku Alyaa..sebab parents kena datang untuk sematkan nametag pengawas tu kat anak memasing...anak aku dah tingkatan 2...baru boleh pegang jawatan dalam badan pengawas..so dia jadi exco keceriaan..tang mana yang ceria pun idokle den tahu...aku nengok banyak monyok dari cerianya...hahahaha..neway TAHNIAH untuk kakak sebab berjaya jugak buat Ummi tersengih2 tengok awak ambik sijil...dan bukan jawatan kat sekolah yang menjadi kebanggaan ummi dengan abah ye kakak...yang penting kakak dapat mendahului dalam bidang akademik...ummi nak kakak berjaya dunia dan juga akhirat...jadi anak yang baik untuk abah dan ummi jugak contoh terbaik adik2 kakak...*emosionalmood*

kakak and the gang!!!


bila badan rasa penat mulala cari resepi2 yang simple je untuk anak2..hari tu aku ada up kat fb..ada yang mintak resepi...hahahaha...serius ni semua campak2 je dik non...ahkak guna paste sup siam je nak bagi sedap..serius korang cubala memang vavavavava...anak2 hirup non stop kuah..sampai licin haaaa....korang tumis je macam biasa bawang putih bawang besar...then dah kuning2 sikit masukkan air banyak mana korang nak kuah tuh...masukkan segala mak nenek sayur..dalam 10minit baru masuk ayam dah empuk angkat..senangkan...ok..kalau nak pedas korang titik sikit cili api..macam aku nak bagi anak2 aku makan..so takdela boh cili api...gitewww....


Serius lama syiok2 gedik berselfie....hahaha....rutin harian ambik kakak kat rumah...sebab dia sekolah petang...aku ambik dia pun adjust waktu free aku...sebab aku kan mengajar pagi....waktu aku free aku pergila ambik...nasib baik la rumah aku takdela jauh sangat dari sekolah...kalau abh dia job lewat sikit abh dia ambik alih la tugas nih..

sekian laporan minggu aku....

p/s : aku masih belum adapt lagi dengan rutin harian...tu sebab penatnya lain macam...belum dapat adjust jadual harian aku....hopefully Allah permudahkan urusan harian aku...tetiba fefeling #wonderwoman...ahaksss!!!

12 comments:

lieyalatif said... Reply Comment

sian rin.... dpt rasakan letihnye tu....mujur lieya jenis umah opis 10 minit jek drive.... anta anak tambah lagi 10minit.... sabar ye rin...tu semua pahala tu heheheehe...

seb baik kak ngah gosokkan kalo tak mau letih gak tu mane nak gosok baju lagi...nak bersiap plak....

syawalsimpsons said... Reply Comment

sama la kak..sejak syawal masuk tadika ni, tak dapat nak ikut lagi rutin baru ni..moga semua ok kan

Amanda Suria said... Reply Comment

Nampak muka penat u dah...jadual pack eh...x per la tanggungjawab kan..

nadiah hanum said... Reply Comment

Best la akak ni..berkerjaya, memasak pon terer, berblogging pon hebat...hehe...

Diana Rashid said... Reply Comment

tapi kalau tak sibuk rasa badan tak sedap la ..kan?sebab dah biasa macam tu..macam saya bila terkejar ke sana sini tu rasa puas la.walaupun letih..bila melepak je kat rumah tak de buat apa mula la lenguh sana sini..hahaha

Nad MamaZN said... Reply Comment

adoi, saya pun sama gak, kak.. walau dok umah je pun masih belum dpt adapt dgn rutin harian.. hopefully by next week atau bulan 2 nnt kembali normal la kot.. penat laen macam..nak nak membawak budak ni ha... nnt dah bersalin tah cemana la plak, hukhuk...

btw, tahniah kakak! :)

eima said... Reply Comment

Waaahhh supermom ni....ai pun tumpang heppy dgn pencapaian ank2 k.rine ....

Falsya said... Reply Comment

falsya nnt bile mek dh sekolah baru rase apa yg akak rase..memula nak adapt tuh..mesti kelam kelibut..nasib baik kak ngah dh siap gosok baju kak cik..bertuah kak rin..;)

MizzTina said... Reply Comment

segak btl nmpk pakai baju pengawas tu.. tp, mn gmbr dak aish..

Hamelia Hamid said... Reply Comment

saya pun masih tak boleh nak ejas lagi rutin harian *tepukdahi*

Muhammad Nizam said... Reply Comment

cikgu & mom yg gigih..

Julia Johari said... Reply Comment

Cikguuuu lawa la pakai pink hitam...nak cium kt pipi boleh sebab comel sgt hahahhahha (gila mek ju)

Cikgu, boleh tahan sibuk cikgu sekarang, itu sebab julia pulun bercuti habis habisan time Qi kecik2 lg ni...sok sok Qi nak masuk school byk bajet diperlukan so time tu julia dah off nak bercuti sakan sgt...ok noted the price...agak boleh tahan mahaiii...pejam mata! heheh