U Click Me...I Click U Back

Friday, January 23, 2015

Perangai Tuh Hamboi Sangat!!!

As salam...
meh nak update sikit kisah dak Aish...
fuhh..memang kalau melayan dia memang kena sentiasa mengurut dada...
yang paling WIN bila ko bawak dia pergi makan kat kedai...
kalau silap je ko suap benda ke hape..
dia menjerit kuat weyhh..
mesti akan ada orang pandang2 aku macam tak reti jaga anak je lagaknya..hahahaha
tebal muka den 10 inchi...wohaaaaa!!!
memang dia buat perangai selamba dia je kat tempat awam...
alahai adik...haru betulla kamu!!!


semalam aku beli groceries kat HERO
kakngah dia dokong bawak keluar dari kereta..
aku ambik trolila nak letak dia dalam tuh...
rupa2nya ko dia mengamuk terlentang2 kat luar HERO tuh sebab makanan dia dah habis..
dia ingat kakngah dia perabihkan...
jenuh kakngah dia nak dokong dia meronta2 takmo..
semua orang tengok ko!!!
aku berlari la pergi selamatkan keadaan...
pfffftttttt...
serius aku memang takde pengalaman camni dengan kakak2 dia..
semua memang behavela..
sikit2 lasak tu biasala..
ni memang paling WIN la...hahahaha
sabo jela..
kalau kat rumah aku haipppkan aje ko..
jangan bagi dia peluang sangat!!

kalau pergi makan berdua je dengan abah dia...
dia ikut sekalila kan...
nak makan apa pun tak tenang ko..
mata tu memang kena tengok dia jek..
kalau dok kat tempat diam2 takpe gak..
ni dok merayap2 keliling restoran tu...
ko ghase???

macam tu jugak kat rumah..
nak buang sampah..nak berjemur baju..
semua dia nak ikut...
pastu suka sangat keluar berlari camtu je..
selipar kasut entah kat mana...

Hah..sekarang dah pandai rekues nak mandi kat luar..
Dak Aish ni penakut air tau..
Ajak mandi jawapannya mesti anakkk (taknak)
Pastu terpaksa la pujuk jgk mandi kat luar..
Baru dia nak..
Air kat luar aku rasa lebih neutral kot..
Tak sejuk tak panas..
So dia suka..
Elok je mandi lama2 kalau kat luar..
Kalau kat bilik air jerit2 kalau aku nak siram..
Pastu peluk2 aku sebab takut aku siram lagi..
Eh..xfaham betul aku..hahaha


Tu belum abh dia ada kat rumah..
Suruh ngadap dia je 24 jam..
Nak gi bilik air pun kadang2 dia tak bagi ko..
Kepit je abh dia..
Siap bagi arahan suruh abah dia dok sini ke situ ke..
King control betul!!!
Tu risau abh dia takde gi work la tuh...
Haru!!!

Dak Aish sekarang dah banyak words yang dia pandai  cakap..
Haiwan dah banyak dia kenal dan boleh sebut..
Contoh cats, monkey, elephant, bird, chicken, tiger, duck, dog...(tak ingat sangat)
Semua dia belajo dari buku..
Aku tunjuk gambar dia sebut..
Cuma nombor je aku belum ajo..
Tak sempat weyhhh...
Tu pun dok melayan dia sambil lipat baju..
Huhuhu..kesian...

Takpela..yang lain2 pun aku tak penah push..
Hopefully by the time dia nak masuk alam persekolahan dia dah boleh kenal huruf dan nombor..
InshaAllah...

9 comments:

Falsya said... Reply Comment

alahaiii..manja dak aish nie..kire mcm aish shadow kak rin pulop..hehee..sama dgn je ngan qisya part ngekor tuh..nak gie toilet pun ngekir..bile tutup pintu kemain menjerit nangis..adehh..

falsya pun penah kene mcm kak rin..org pandang slag sbb qisya mengamuk mcm nak kuau anak tekak..mcm kite xreti jaga anak..ye la anak2 dieorg kan behave je sentiasa..ehh, hahaha..

Nad MamaZN said... Reply Comment

alhamdulillah
seronok baca pasal dak aish ni..
dr umo bape bulan ntah baca pasal dia
sampai dah beso camni, dah pjg akal dia dah
moga jadi anak soleh ya ! :)

Syima Syaz said... Reply Comment

Mesti la Aisy WIN kak, dia kan seorang ARJUNA. Hehehe...
Tu cergas lebih tu mesti cerdik lebih...

Hamelia Hamid said... Reply Comment

manja rupanya dak aish ni..

syawalsimpsons said... Reply Comment

akal tu panjang sungguh la hai kakak...kikikikiki

Rai OurKizuna said... Reply Comment

hahaha.. epik dak nama aish ni kan.. anak saya yg nama aisy pun kalau dia ngamok..siap la boleh meniarap terlentang kat situ..

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

ni boleh gelar prince control hehehe.. boleh tahan jugak tantrum dia yer.. maybe sebab paling kecik kot jadi camtu

TeacherAzimah said... Reply Comment

kakak2 aish semua behave ek masa kecik? ni pengalaman pertama u handle perangai anak yg mcm ni ek? aku tiga2 anak mcm ni huhuhu..abg iman lar ok sket, behave dr kecik.

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

hehehe...sorang jer hero kan.. manja lebih la dia..=D