U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 27, 2015

Lunch di Nandos

As salam...
ni cerita 2014...
masa cuti sekolah hari tuh...
sempatla membawak budak2 ni banje deme makan kat Nandos..

to be honest ni 1st time aku jejak kaki kat Nandos..
sama la jugak dengan anak2 aku..
saje bawak dorang rasa makanan kat sini..
kalau sedap boleh makan lagi...
kalau tak sedap bai...bai.. jela kan?
hahahaha

meh kita tengok muka dan aksi anak2 dulu..
al maklumla tak penah lagi makan kat sini
so muka tu mesti ada sikit2 peghak kat situ...
hahahahahaha

aish dan straw memang tak dapat dipisahkan...

 kakak sibuk dengan hp...wifi free katanya...

 muka monyok sebab nak dok kat sebelah ummi tapi tak dapat...haru haihh!!

kakngah yang sentiasa ceria....

kalau kome datang nandos aku rasa memang takdela menu lain sangat kot..
melainkan ayam peri2 kan?

korang pilihla hat mana hat berkenan di perut hampa..

tapi aku tak order set macam kat atas nih..
aku lupa nak snap gambar..
sebab kami ramai..
aku ambik set hat RM95 hinggit tuh
dapat 1 ekoq ayam teruih..
set jimat la sebab datang reramaikan?

aku ambik mild untuk dak Aish ngan hot untuk yang lain...

 ayam tu kome cicah dengan sos atas nuh....ok la rasanya dia..to be honestla..peri2 ni bukan taste aku...giteww...so aku tak bolehla kata tak sedap ke sedap..lain orang lain cita rasakan?

mushroom soup dia dengan potato wedges sedap sangat bagi aku....

 salad dia sedap dan fresh...aku gatah sorang2 sampai habis...anak2 aku tak makan sayuq...pfffttttt

overall untuk nandos aku bagi 3 bintang jela..
nak kata sedap sangat tu mungkinla peri2 tu bukan taste aku...
dan aku rasa ayam kat KR lagi sedapla...hahahaha
sori ek peminat nandos..
tapi side dishes yang lain memang sedap dan fresh...

korang2 suka ke makan kat nandos??

15 comments:

Lynda Che Lah said... Reply Comment

sy peminat nandos kak..
dulu suka makan KR tp lepas try nandos terus jatuh hati..
dah 2-3 tahun tak makan KR..
baru ni makan tp still takleh lawan nandos..huhu

eima said... Reply Comment

ai lagi la tak penah pun mkn kat nandos ni .. nk ckp sedap ke ape ke tatau ... hahahha

tak teringin pun nk try

TeacherAzimah said... Reply Comment

penah juga beberapa kali mkn kat sini..tp semua mcm pedas! so i sama dgn u, kr is better for us hehehe

syawalsimpsons said... Reply Comment

budak sekarang pon macam kiter kakak....mata ngadap hP je..kikikikikiki...lama sungguh la tak makan kat nandos la kakak...kakak banjer boleh..iikikikiki

MizzTina said... Reply Comment

last mkn kt nandos ms study dl..tahun 2006 kot.. hahaha

Falsya said... Reply Comment

falsya kalau nandos ke kenny rogers ke, okayh2 je la sbb falsya xberapa suke sgt ayam..hehe

Nur Inani said... Reply Comment

lama hila tak pergi Nandos. melting tengok ayam tuu. hahaha :D
jom join segmen sayaa :D

Nad MamaZN said... Reply Comment

suka sangat makan kat nandos..!!! tp takleh mkn slalu sbb rege mahai sgt bg kami, hehe.. tu sbb nya klu nak celebrate besday ke, anniversary ke baru la jejak nandos ni hehe

Allene ALineWorks said... Reply Comment

uhuhuh lin dengan husband suka nandos ni... semua boleh telan.. =D

CikNaa said... Reply Comment

tak pernah pegi kak.. tp beli sos peri-peri tu kt giant mmg tak kenan rasa dia.. huhu..

nadiah hanum said... Reply Comment

Dlm family ciknad seorang jer yg suka nandos...encik asben & ank2 tak suka...

Yana MIB said... Reply Comment

yaa saya slh sorang feminat fanatik nando's...pastu hasut hubby terjebak jadi fans sama..muahaha~ siap install apps nando's kt fon..tiap kali mkn leh dpt point..3 kali point leh dpt free meal..weeee!

sy x minat ayam KR...sbb tekak sy suka sgt sos peri tu...utk diet sgt elok mkn sos peri tu tau kak...ngeee ^_^

Gieyana said... Reply Comment

Waaa...cntik headernyer...nak nandos jugakkkk...:)

Diana Rashid said... Reply Comment

kalau anak2 saya ,apa2 yang ber ayam ni memang diaorang suka la..tapi ibu diaorang je yang tak berapa gemar ayam..heheh...selalu keluar makan ikut selera anak2 je..ibu dan ayah ni telan je la sikit2..hehehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

nandos bagi farah ok la.. tak la sedap sangat tapi boleh la kalau sesekali nk tukar selera..=D