U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 13, 2015

Laksa Johor Sedap di Taman Melawati

As salam..
masa cuti sekolah tu aku adala kena bertugas beberapa hari kat sekolah...
so balik sekolah dah waktu lunch..
so jomla kita gi makan dekat area depan sekolah aku tu jek..

dekat Medan Selera Wanis, Taman Melawati
sesapa yang dok area belah keramat, melati, melawati, dan permata sure familiar dengan medan selera nih
memang bersebelahan je dengan nasi ayam hainan tuh...

inilah gerai jual laksa johor tu untuk sesapa yang bertanya kat aku

rm5 sepinggan...memang sedapla...nora bagi 5 bintang gitewww....
for uols info dah 3x aku repeat makan kat sini...
memang tak muak2 okeh..
hahahahaha...

makanla selagi aku rasa sedapkan?
makan tu kan 1 nikmat...

lagi 1 tempat aku makan laksa johor sedap is dekat Shah Alam [Link]
tapi sebab yang dekat dah tau sedap..
so tak payahla pikir tempat2 yang jauh nak makan laksa johor kan??

15 comments:

Ann said... Reply Comment

yg nasi ayam tu mmg tau sgt..yg ni mmg xtau...boleh msk dlm list ni..cm pekat je kuah tu kan..suke kuah pekat2 ni..

Falsya said... Reply Comment

dh lama xmakan nasi ayam hainan..dulu rajin gie makan situ..xtau la pulak ade laksa johor sedap..hehe..

tetibe tingat member..die org pure johor..jawa johor..kalau makan laksa johor xpenah pakai sudu..mesti pakai tgn..xjohor la kalau pakai sudu katenye..hahaha..tp kat umah die je la..kat luar tau lak malu..wakakaka..

Umie Artoqiemie said... Reply Comment

gila sedap hoho

MizzTina said... Reply Comment

sy org johor, tp xminat mkn laksa johor.. huhuhu.. lbh suka laksa penang..

LydSunshine said... Reply Comment

Laksa Johor ada rasa udang kering kan? Saya agak kureng skit laksa Johor. In fact mmg tak berapa suka laksa. Eh, ada Rin tanya? Hahaha.

lieyalatif said... Reply Comment

menarik nampaknye rin....kalo tempat mkn sedap mmg kite dok ulang2 dtg mkn kan rin....

lieya ni kan name jek org johor tapi laksa johor mmg lieya tak suke..lieya lagi suke laksam tu...hihihihi

Allene ALineWorks said... Reply Comment

wow kak... pasni leh la terjah plak...

Nur Inani said... Reply Comment

husihh sedapnyaa :D

Mar Mansor said... Reply Comment

laksa johor sentiasa jadi pilihan hati

Daddy Ziyyad said... Reply Comment

Saya orang JDT :)
Saya suka laksa johor.
Tapi jujurnya, susah nak cari kedai yg jual laksa johor, laksa penang banyak ...Kedai yg dekat Shah Alam tu saya tak pernah tahu & try pun, walhal dekat aja dgn tempat saya! Harus kena try ni :)

Diana Rashid said... Reply Comment

laksa johor ni bagi saya baik beli dari buat sebab dia macam renyah sikit la.tak macam laksa utara yang senang je masak nya..bila jumpa kedai yang masak sedap tu harus la ulang 2,3 kali makan..hehehhe

Fifi Nadhrah said... Reply Comment

kene cube ni..

Syima Syaz said... Reply Comment

Yng nasi ayam hainan tu penah 2x makan, pasni try la laksa johor. Saya memang hantu laksa tp laksa manis2 saya tak suka....

ilzafizz farieyda said... Reply Comment

Area mane ye..

Hjh Hasnah bt Abdullah said... Reply Comment

betul tu mmg renyah nak buat tapi kalau area seksyen 10 wangsa maju boleh kontek I anytime kalau rasa nak makan laksa johor