U Click Me...I Click U Back

Thursday, January 29, 2015

Fuhhh...Dah Boleh Lega!!

As salam..
Pagi semalam tak menang tangan..
Kalau kaki boleh menulih..
Dengan kaki aku menulih jugak..
Mana nak kejar relief..
Mana nak kejar nazir awal2 pagi dah tercongok kat pagar sekolah dengan gb..
Aku pun datang tak seawal nazir datang..

Yang kecut perutnya..
Yang datang ni option sains dan maths..
Aku memang dah gelabah gilos..
Kot2 la dia pick nama aku nak observe..
Yelar..memang dah buat persediaan..
Tapi gelabah cicak tu mesti adala kan?
Sebab aku pernah kena observe dengan nazir secara mengejut..
So aku tau kalau ko toreh muka aku..
Kompem kua darah putih..
Hahaha..

Memang akan ada feel kurang selesala sikit bila ko mengajar ada orang yang menilaikan?

Nazirun ni datang untuk tujuan bai'ah..
Bai'ah ni macam tawaran atau ganjaran akan sekolah peroleh sekiranya layak...
Sekolah dan guru akan diberi ganjaran dalam bentuk wang tunai..
Semua cikgu dan pentadbir sekolah akan dapat..
Tapi bukan senangla nak dapat..
Dari cikgu2 dan fail2nya mesti tiptop...
Sekolah aku ni memang sentiasa ada je pemantau yang datang..
Jpn la..ppd la...nazirun la...
Memang tak senang bontot la ko punya dok sekolah aku..
Hahahaha

Doakan SKTM 2 ye..


Sehari sebelum nazir datang tu (selasa)
Berkampung aku kat bilik PK 1..
Dok menyetelkan fail2 kurikulum..
Kul 5 ptg baru sampai rumah..
Dok lunjur2 sekejap..
Baru siap2 gi ambik anak2 aku yang sekolah petang..
Nak lena memang tak dapatla..
Dak Aish mengacau..hahaha

Selesai kisah nazir datang sekolah..
Lega yg hamat!!!!

Semalam balik rumah terus sinsing lengan sapu satu rumah.
Pastu mop..
Dak Aish aku upah tengok kabhi kushi hat rakam last week..
Dokla hang diam2..
Dah berapa lama dah rumah aku terbiar je..
Sakit mata nengok..
Baju seyes bertimbun...
Hadehhhh!!!!
Memang tak tentu arah hidup dari last week hingga la semalam..

Malam masak simple2 je..
Sambal bilis petai..
Sayur kobis campur carrot..
Sotong goreng kunyit..
3x tambah sekali aku makan..haha..

Pastu ko meroyan sorang2 dengan hashtag...

#akudahgemukhelp!!!...

15 comments:

TeacherAzimah said... Reply Comment

sek sy dah 3thn dpt anugerah baiah hehehe..best! best masa dpt aje lah..masa nazir dtg tu takdenya best hahaha

Julia Johari said... Reply Comment

Sibuknya cikgu...waaaaaaa naziran nak dtg sekolah...fuhhhh debor kan..semoga berjalan dengan lancar ye cikgu

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

perghh mesti penat kan.. sabar2 dan boleh senyum dah kan.. =D

Rai OurKizuna said... Reply Comment

semoga sktm berjaya~!..

mmg memercik peluh kalau ada orang monitor kerja kita kan.. huhu..

LydSunshine said... Reply Comment

Kelakar la Rin ni. Aku gelak sorang2 baca entry ni. Nazirun tu konsepnya macam audit la kan? kalau kat ofis, mmg paling rama-rama dlm perut skali bila audit nak dtg. Serabut otak nak prepare.

Nak plak dak Aish tu tgk Kabi kushi. Mmg minat industan ke?

Allene ALineWorks said... Reply Comment

huaa.. bnyknya makan... ni mesti stress.. klu stress mmg mkn bnyk sis...

Falsya said... Reply Comment

huiyoooo..bz nau kak rin nie..hehe

Wawa Yusoff said... Reply Comment

hashtag tu win! ahahaha.

lieyalatif said... Reply Comment

in sha Allah ...berkat usaha cikgu dedikasi cam rin ni pasti membuahka kejayaan...same2 kite doa...all the best ye rin dan warga sekolah....

lieya bace menu dinner rin tu pun mau bertambah gak kalo dpt....hashtag tu paling lawak tu ekekeekkek

Hamelia Hamid said... Reply Comment

tak pe makan dulu pastu baru diet kak..hehe

Shahrina Ahmad said... Reply Comment

Sklh saya pun nazir dtg utk bai'ah hari selasa baru ni. Thn ni dah thn ke-5. nasib nazir yg dtg tu option math, kh n seni. Lega sbb saya ngajar sains. Hehe...

Diana Rashid said... Reply Comment

ekekek...bila dah letih ,dah sibuk sepanjang hari apa lagi..makan la..gemuk tak gemuk belakang citer..ekekek

eima said... Reply Comment

hahaha syomel betui ko ni kak

ameris said... Reply Comment

letih kan rine... mental fizikal rasa mcm hurmmm

eima said... Reply Comment

penatnye kak .....
fuh ... aku yg baca ni punpenat hahaha