U Click Me...I Click U Back

Tuesday, January 6, 2015

Bila Anak Berbintikan Abdullah | Teringat Satu Peristiwa

As salam..
Morning semua..

Tadi pepagi gi tapau nasi lemak..
Sebab malam semalam aku just buat meehun sup untuk dinner..
So pagi ni rasa alahai laponya perut..
So pi la tapau nasi lemak sebab nak makan heavyla sikit
(Pastu badan gemuks ko bising)
Bahahaha

Dok masa drive tu aku teringat 1 peristiwa masa aku bawak anak sulong aku..kakak alya pegi cucuk sebulan..
Masa tu umur aku baru 21 tahun..
Tahun 2001 masa tuh..
Memang banyakla mata mandang aku dok kelek baby masa tu..
Hubs plak masa tu tengah cari parking..
So memang aku keseorangan la kan

Oh.masa tu kat pusrawi..
Sebab aku bersalin kat sana..
So 1st cucuk appoint kat situ dulula..
Sambil nk check up baby sekalian..
Pastu dapat masuk jumpa DR pun sorang2 dengan baby..
Dr tu aku ingat lagi..
Dr lelaki tapi nampak berumurla..
So dia tengok aku datang sorang..
Aku pulak masa tu budak lagi..

Dia tanya aku soalan cepu mas

"Ni memang nama bapak dia Abdullah ke atau anak takde bapak?"

Ko ngase???

Nak suruh aku lempang muka DR tu ke camne?

Bagi aku la..
Kalau betulla anak aku ni memang takde bapak..
Sebagai seorang DR dia patut tak tanya soalan camtu kot kat patient dia..

Cara dia tanya tu pun buat aku tak berkenan okeh..

"Excuse me DR...anak i ni bapak dia memang nama Abdullah"

Ko nak suruh aku jawab gituuuu..

Aku rasa kalau aku sekarang memang aku bahasakan jugak DR tu..
Tengok aku muda kelek anak..
Ko ingat semua orang muda pegang anal ni jahat ke?
Huhuhu..bengang dohhh

Tapi nasib masa tu aku tak bahasakan dia..
Aku cakap "eh..abah dia nama abdullah..
Ada kat luar tuh.."

Lepas aku keluar tu aku citer kat hubs aku..
Hubs aku muka dia berubahla..
Tapi nak marah sangat pun tak boleh kot..
Benda ni kena hadapla kan..
Sebab aku sebagai cikgu pun kalau ada budak dibintikan Abdullah..
Aku dah start quiry jugak..
Tapi takde la sampai tahap nk pegi korek2 latar belakang budak tu pulak kan?

Lepas tu aku tak pegi dah pusrawi jalan raja laut masa tuh..
Aku pergi cucuk anak aku kat pusrawi melawati je..
Bengang punya pasal...
Hahahaaha..

Tak pasal2 anak aku jadi mangsa...
Uhuk..

18 comments:

Nad MamaZN said... Reply Comment

hmmm...
tu la dia, suka berprasangka sblm tanya keadaan sbnr..
apa ke salah sgt ke bila ber bin kan Abdullah?
nama ayh nabi tu...
tak kisah la anak tu takde bapak ke, apa ke.. kalu btul pun, dia x salah.. doktor sebuk nape?

safurara said... Reply Comment

betul kak! kenapa eh skrg ni kalau nama abdullah je org pertikakan.please lah.bukan kata org lain lah.sy sendiri pon kalau dgr nama bapak dia abdullah, dh pk lain.hik hik.

MizzTina said... Reply Comment

aigooo..apsal kuanghajo sgt soklan tu.. klu nk rs sesuatu pun agak² la, xperlu tnye direct smpi blh naikkn darah kite.. doc, tp no manners.. sy xpernah rs sesuatu sbb sepupu sendiri bin binti Abdullah, nama pakcik sy Abdullah.. =)

aznor ibrahim said... Reply Comment

name asben sy pon abdullah kak..tp blom penah org quiry lagi sebab ade name kedua blkg abdullah tu..
kalo kena mcm akak memang sy bahasekan je.melampau sgt!

syawalsimpsons said... Reply Comment

sensetip benda2 gini kan....mak saya pon berbintikan abdullah, sebab tok wan saya mmg nama abdullah...

eima said... Reply Comment

suka hati je tau .... pttnye report kat pengurusan diorg tau !!
nasib baik kak rine muda lg ..klu dah berumur sikit maunye kena DR tu ...

teringat kes kite dulu .... kite kena kencing kotor dan rashes yg teruk kat anu ..kes pakai kotex...ai is alah dgn kotek ... suka hati tau DR perempuan kat Klinik kerajaan tu bahasa kan ai ....kate ai pi menyundal sblm kawen .... rasa nk lempang ...bila dah refer pakar br tau yg kulit kite alah dengan brand pad tu ....DR kena rawat pesakit die tanpa perlu sebuk sgt kot .. nk tanya2 soalan2 gitu ... hissshhhh

TeacherAzimah said... Reply Comment

kalau aku kena sentap hokay!

Falsya said... Reply Comment

Xbaeknye doc tuh..kut ye pun jgn la sound setepek gitu..hurmmm

Yana MIB said... Reply Comment

err mcm tu ye? adoi sy pn ada kwn berbintikan abdullah..tp mmg nama apak dia abdullah..cuma x pnh lak jd kes mcm akak ni..and x pnh terpk lak akn ada kes mcm ni...huhu dasat pemikiran doktor tu..hurmm

ieza ashaari said... Reply Comment

Choi lah doc ni. Nasib baik mak doc xbg doc nma abdullah. Klu x, wife doc pun dpt soklan sma. Karma sgt.. huhu..

Ujie said... Reply Comment

takde adab la doc tu. Itukan hal peribadi, buat apa nak tau. Kalau betul anak takde bapak pun, bkn mesti salah perempuan. Byk kes mangsa rogol.

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

lepas ni katanya anak yg x sah taraf dalam surat beranak dah tak letak bin/binti tak tau la betul ke tidak. tapi kes akak ni.. cara doktor tu memang mengundang marah orang

Diana Rashid said... Reply Comment

Tu dia..soalan memang cari pasal namanya nih.kalau saya memang sinsing lengan baju dah...lagi2 time umur 21 memang jiwa kira nak melahar orang je..hahahah

Si DauN CeRi said... Reply Comment

that's why sy cukup malas nk hadap org2 pesen suka judge org ni.. mulut cam puaka. nak2 ngan org tak kenal. dlu sy ingat org2 camtu kat dlm tv je taw. rupa2nya in real life sbnanye banyakkk.. tak judge depan2, jd keyboard warrior kat media sosial. boring je baca komen diorang.. hihi

anyway, anak2 akak sume soleh solehah inshaAllah.. :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Tak professional langsung lah Dr. tue akak.. perlu ke dia tanya soklan mcm tue kan.. adoiii..

Julia Johari said... Reply Comment

Ish pelik la doktor sekarang ni, boleh plak dia tanya soalan mcm tu...subhanAllah...kalau Aish dah besar faham soklan doktor tu mahu tak kena lempang...mmg ramai nama betul Abdullah sekarang...tp x sepatutnya sebagai doktor masuk campur tanya takde bapak ke....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nsb la ju ni tak kena...kalau idok akak tau kan ju ni mmg singa orang nyer...gangster!

norita zarif said... Reply Comment

orang melayu.sibuk melebih..anak sah taraf ke atau takda taraf..bukan urusan mereka

LydSunshine said... Reply Comment

Tak dinafikan bila berbinkan Abdullah dalam hati ni terrrr curious. Tapi takde la tergamak nak tanya. Diam2 je sudah dan fikir yg baik2 je.