U Click Me...I Click U Back

Friday, December 5, 2014

Wishlist Holiday??

As salam..
oh i really need 1...
the good one..
and of course nak yang paling happening...
hari tu gi kuantan mana dapat relax pong..
pergi pun atas tuntutan kerja kan??
memang takde istilah restkan minda pun masa tuh..
sebab ada bengkel memerah otak masa tuh..
nasibla anak2 dapat mandi pool..
adala jugak rasa macam holiday khen??
budak..kalau bercuti dok hotel mandi pool tu dah terbest sangat dah...
hahahahaha

tempat yang paling RINDU aku nak pergi are...
  
Genting Highlands



last aku gi genting tahun 2011 kot..
2011 jek 3 kali aku naik genting...hambekk!!!
hhahahahah...
hubs aku selalu ada job kat atas sana..
so mohla kita menyepe sekali...kikiki
aku kalau naik genting tak tidur pun takpe kot..
naik sekadar nak hirup udara sejuk dia tu pun dah okeh...
aku belum pernah overnite kat atas nih...
kesiankan??

Cameron Highlands

it was in 2009
ko tengok..
berapa lama dah aku tak jejak kaki kat CH
tu aku rasa dah kemaruk sangat nak pergi sini
tapi tahun ni takde planning nak ke sini sebab aku terpikir tanah runtuh segala bagai tuh
alahai tetiba scary plak??
actually memang dah banyak kali planning tak menjadi nak ke CH nih tau...
takde rezki la kekdahnya
Allah knows better...
takpe..tunggu tengok bajet tahun depan camne la kan??
kesian anak2 aku tau
masa gi sini tahun 2009 depa bukan reti apa lagi
dah la nak jejalan pun tak berapa nak boleh
sebab silap aku pegi musim hujan..
huhuhu
aptb!!!

Port Dickson



ini last year punya cerita
hubs aku punya tempat fav kalau bercuti
sebab dia suka mandi laut..
ai is tak suka mandi laut..
tapi aku suka PD..suka sangat!!
aku memang dibesarkan dengan bercuti kat PD
setiap tahun 2-3x repeat PD...hahahaha
tu zaman aku belum kawen la..
zaman kawen ada la 4x kot ke PD dengan hubs aku...
so tahun depan inshaAllah nak repeat PD lagi la..

Bandung

angkutan kota di Bandung, Indonesia

oh...kali ni kalau aku nak gi dah takmo gi atas tuntutan belajar...
aku nak pergi bawak anak2 aku shopink..
ok..itu tunggu derang besar sikitla..
kakak dah penah sampai sini ikut anak2 hubs aku bercuti bulan 3 hari tuh
yang lelain belum sampai lagi Bandung
aku dah 2x tapi masih belum puas actually..
sebab pergi pun sebab hadirkan diri untuk seminar...
kalau ada rezeki nak pergi dengan family pulak...

wahhh...konon2 ni entry wishlist la kot ek..
tak tahula dapat merealisasikan ke tak?

aku planning cuti sekolah ni nak ke Melaka..
dapat stay 1 nite pun jadila..
hotel pun aku dah siap booked..
cuma aku tak konfem date je lagi..
booked sesiap sebab senang nanti..
aku booked kat booking.com jek..
kalau tak jadi ke pospone ke boleh tukar..
harap2 menjadila..
aku payah nak pergi bercuti sebab hubs aku payah sikit..
dia banyak kerjala...bajet takdela..
1001 macam alasan weyhh...
tapi aku pujuk2 gosok elok..inshaAllah lembutla hati dia nak pergi jugak..
giteww...

nak cuti luar negara ai is tak mampu...
mampu tengok jela...hahahah

oh lagi 1 nak masuk dalam wishlist..
langkawi!!!!!
pun belum pernah sampai...
kesian kan haku??

16 comments:

eima said... Reply Comment

yeke semoga dipermudahkan ...
kampung ku kak ko tak penah sampai lagi .... nanti suruh JPN buat byk kursus kat sana .... mai dok kem ni haaaa ... tetiap minggu berjalan OS je ... sampai aku pun letih tgk opiserpi berjalan je .... hahaha

Amanda Suria said... Reply Comment

SA perlukan Vacation tp awal tahun depan la kot sebabnya end of the year ni bz ngan kerja dan bz ngan persiapan anak nak sekolah...

IeRA said... Reply Comment

Salam

Besynya dapat jalan-jalan..

Jemput follow ye
http://teratakcassia.blogspot.com/

Falsya said... Reply Comment

Akakkkkkk..sama la kite kak..nak gie bercuti..tuh yg tgh pujuk2 somi skang nie..gie mana xkompom lg..somi tgh survey2..harap2 la jadik gie memana tahun dpn bulan 2..boring sgt dh..

syawalsimpsons said... Reply Comment

TAK DAPAT NAK BERJALAN UJUNG TAHUN NI KAKAK...bZ NGAN KEJE..SESANGAT..DENGAN ALAH LAGI...

syawalsimpsons said... Reply Comment

TAK DAPAT NAK BERJALAN UJUNG TAHUN NI KAKAK...bZ NGAN KEJE..SESANGAT..DENGAN ALAH LAGI...

Aeen said... Reply Comment

taun ni pergi cameron je raya lepas kak...sebab husband xdapat cuti..asek cuti kena beku je...so xde la gi bercuti mane pun...huhuh..

nurfadilah suardi said... Reply Comment

semoga dipermudahkan dan dapat pergi bercuti.

klik HB u

ameris said... Reply Comment

nak nangisss.. amy tak penah sampai pun ke indon...

Ibu Dilah said... Reply Comment

Wahhh... syoknye wat wishlist utk holiday sis.. sy tempat paling suka pegi holiday adalah cameron highland.. x penah bosan pegi sana.. 5thn kawen dah 3x pegi sana.. tu pun sebab jauh kan dr jb.. kalo la cameron tu dekat jer mau sethn 2x naik cameron.. huhu

miranadia said... Reply Comment

sampai sekarang saya tak pernah sampai genting highland. hihihi

LydSunshine said... Reply Comment

Genting!!! Betul la. Tu satu tempat yg lupa. Paling dekat, tak penat berjalan. Ada kebun stoberi gak rasanya. Boleh di consider la.

Syima Syaz said... Reply Comment

Genting skrh takde apa kak, tunggu next year outdoor theme park tu dia buat baru... Mesti lagi best... Zaman study dulu saya mmg selalu lepak kat sana dgn kawan2 tp tak check in pun... Lepak je... Sorang kawan ada kereta so berembun la sampai sana....
Saya pun blum pernah gi cameron n bandung kak... Lagi sedey.... Hahaha

TeacherAzimah said... Reply Comment

Rine nak pi genting tggu theme park tu siap renovate lar baru best. Dgr2 nya ala2 uss tau.

nadiah hanum said... Reply Comment

Banyak dah tempat akak berjalan yea...bestnya!

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Eh betul ke akak belum pernah sampai langkawi lagi..rugi tau..hehehe.. yg genting tue pun lama tak pi.. tapi dok renovate tak habis lagi kan..teringin jugak nak bawak Emir pi genting..dia tak pernah pi lagi..=D