U Click Me...I Click U Back

Thursday, December 11, 2014

Termengandung Anak Ke-5...Giteww Tajuknya!!!

As salam..
Wohhhaaaaaa!!!!
Tajuk tu kontroversi angat2..
Termengandung tu yang tak menahan tu..
Yang empat ni pun nangis tepi kabinet dapur aku menjaganya..
Inikan pula ada hati nak nak beranak lagi..

Ramai yang cakap.
"Eh, rin muda lagi"
"Boleh lagi sorang bagi kawan kat dak Aish"
"Bagila dapat boy lagi sorang"

Hamboi2...biasa iye tuh!!!
Korangla tolong beranak kasi kat aku..
Hahahaha..
Aku suka anak ramai tau!!

Ko ingat beranak ni senang ke..
Hahaahha..
Iye..aku tau rezki daripada Allah jangan disangkal..
Tapi aku yakin dengan kehendakNya..
Aku hanya mampu untuk jaga amanah Dia yang ada ni pun dah cukup..
Alhamdulillah..segala puji bagi Allah..

Topik ni keluar bila aku cek acc nuffnang aku semalam..
Aku suka cek bahagian keywords tuh..
Terkujat aku bila jumpa keyword nih...


Pun boley...

Aku penah buat entry pasal anak2 berapa orang ni..
So mungkin keyword yang diorang googled keluar link blog aku..
Termengandung tu yang aku nak gelak..
Pastu mentang2la aku ada anak 4 ek..
Hubs aku pun suka ngusik jugak..
Kot boleh dapat boy lagi lepas nih..
Aku cakap kita dah MOU..
Empat saje bang...empat saje...
Hhhaaaaa...giteww MOU ko!!

Plus point aku rasa kesihatan aku dah tak berapa mengizinkan untuk aku mengandung lagi..
Masa aku mengandung dak Aish memang kuat mengah..
Kerja aku kat sekolah kena bercakap je manjang..
Tak larat sangat nak bercakap banyak2..
Haahahaha..

Masa ngandung Aish tu first time aku mengandung umur 30-an
Tu baru 33 dah mengah camtu..
Ini kalau 35 camnela kan..
Lain orang lain badannya..
Tapi serius aku kagum sangat orang yang ada anak ramai ni..
Rezeki dia dah tentu2 murah..

Mak aku pun ada 9 anak..
Tak dapat aku bayangkanla camnela ibu2 kita boleh senang2 je ada anak ramai..
Sedangkan aku baru ada 4 dah merungut sana sini...uhuk..
Kagum betul aku!
Kalau ikut hati nak anak 5-6 sebenarnya..
Tapi bila ikut badan cukupla 4..
Aku dah tak larat nak meneran sebenarnya..
Serius...tak kuat dah meneran..
Cukupla pengalaman aku meneran dak Aish nak dekat 45minit kot...
So aku takmo dah tanggung risiko..
Giteww...

Korang pulak nak anak berapa orang?
Mehla share kat sini...

16 comments:

Diana Rashid said... Reply Comment

nak 2 je kot..
suka jugak anak ramai tapi malas nya nak bersalin lagi..nak berpantang berjaga malam tu yang malas...memang la pahala banyak..tapi puasa sunat pun boleh dapat pahala jugak..ekekkek...

ameris said... Reply Comment

cukup..cukup sudahhh...
sepasang tu je laa rine ooi..
faktor kesihatan + ada komplikasi masa ngandung yaya dulu...
xnak tanggung risiko. dh masuk 40an pun umo nih!!

Suria Lekatlekitgurl said... Reply Comment

sorang pun rasa tak cukup kaki tangan.. tak tau la bila ada kekuatan nak tambah lagi ni hahahhaa

Falsya said... Reply Comment

Termengandung tuh yg xtahan tuh..ahahhahaha..comel jer..mcm ooopppsss termengandung la pulop..kihkihkih..

eima said... Reply Comment

hmmm kak tak tau nk komen la ... yg anak 2 ni pun rasa nk tambah ... jap rasa post pone dulu ... serbasalah .. hahhahah

Norliza Osman said... Reply Comment

hihihihi...mmg terbaikkkk la termengandung.tp lau lum sedia tu yg parah sikit.

Julia Johari said... Reply Comment

Ju x tahu nak cakap apa...tp kelakar la entry akak ni tau hahahha...ju xmo ckp anak nak banyak mana...ju enjoy2 releks2 je kak...kalo allah kata ju kena ada anak 10 kena hadap gak kan wpun plan cm ne sekali pun...huhuhuhuhu

Yana Ujang said... Reply Comment

ada lecturer asben sy kan kak masa dia peknen ank ke berapa tah...umo dah 30 an dia pilih bersalin thru c-sec..dia kata x penat klu c sec...sbb ank pn dh ramai takpe je c-sect katanya...hihi~

mcm menggalakkan je TERpeknen lg tu..eh!! :p

Syima Syaz said... Reply Comment

Teringin gaj nak tambah cepat tapiii terpikir pasal pantang je trus rasa hmm nanti laaa.... Tp akak boleh lagi ni sampai umur 35 stop la....heeee....

Mama Zharfan said... Reply Comment

I bersalin lil razeen ..umur 38 dh thn ni...letihhhh

MizzTina said... Reply Comment

kak oi, tajuk kemain..ingatkn btl td..hahaha..

nk tmbh gak, tp dak danish tecit lg..kekeke.. gelojoh lak rs..

Aeen said... Reply Comment

erk..yg ada 2 ni pun dah mcm ada 10 orang kat rumah ke...tunggu budak2 ni dah besar n dah sekolah...skang ni nak rehat dulu...sbb dah 2 tahun bturut2 mengandung..bagi can mama dia kurus jap..hahah

lieyalatif said... Reply Comment

dasat keyword dieorg search tu yea rin hheeheh gelak2 lieya bace...

mcm lieya ni pun biile dayyan dah nak sekolah kemain ramai dok tanya2...bile nak tambah, boleh dah tu dayyan dah besar.... adoiiii masalahnye bukan tak mo...tu semua rezeki tapi lieya pegang satu laa, lebih utamakan kualiti bukan kuantiti...dah le kat putrjy ni mcm2 kes baby dng pengasuh n taska kite dgr...naik fobia lieya....

TeacherAzimah said... Reply Comment

Cukuplah KOT 3 hero muahahhaha... sekejapan slim balik dibuatnya.

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

Mcm2 keywords org cari kan.. hehehe.. kalau ikut farah pn suka anak ramai.. baru best suasana riuh-rendah sampai pecah rumah..tp itu la semuanya terletak pada kuasa Allah jugak kan..=D

LydSunshine said... Reply Comment

Keyword yg org cari mmg kdg2 lawak rin.

Saya pun kagum dgn org anak ramai. Tabahdan cekalnya dia mengandung, bersalin dan jaga anak.