U Click Me...I Click U Back

Tuesday, December 16, 2014

Semalam Kami Terjah Big Bad Wolf 2014

As salam..
Semalam seharian dekat luar..
Since 10 am..
Sampaila kami selamat sampai rumah kul 11 malam..
Fuhh...sakan punya berjalan..
Tapi seronok la even tiring..
Dan paling best sebab berbaloi..
Ada rezeki ke BBW kat Miecc, The Mines..

Semalam takde la smooth sangat our journey to BBW..
Sebabnya we arrived there right after maghrib..
So outside The Mines tu jammed dua2 side..
Hubs aku mula2 macam dah fedap..
Sebab tak bergerak2 kereta..
Aku senyap je sebab takut..
Al maklumla bini dia yang meroyan sangat nak pegi sinikan?

Tapi Allah permudahkan segalanya..
Dapat jugak parking kat area Miecc tuh..
Lepas tu we pegi cari surau nak solat..
Then we gi makan dulu..
Bagi perut kenyang...
Nak sopink pun senang hati..

Kiranya masuk ke ballroom miecc tu dah nearly 9pm..


Kita posing dulu kat pintu masuk The Mines dulu..
Konon nak cuci mata dulu kat mall..
Tapi we were totally flat..
So teruskan je misi terjah BBW..


Bukti we went there...

Masuk2 je dalam terus segar bijik mata..
Teruja tengok buku punya pasal..
Yaya lagi tak tentu arah sebab kami terjah bahagian children dulu..
Kemahen lagi Yaya ambik punya la banyak..
Aku cakap tak boleh banyak sangat..
Ambik 4 aje dulu..
Paling dia suka cerita Rapunzel..
Dah hafal siap boleh cerita kat aku..
Hahahaha...

Eh..lupa nak bagitau..
Derang ada sediakan bakul beroda untuk ko guna masukkan buku tau..
Ala yang macam kat giant tu..
Tak payah susah2 bawak kotak atau beg tarik2 tu ye..
Hehehehe..sonang baitu!

Layan gambar sat dulu..
Sekitar BBW..
Ni kira 1st time aku terjah sini..
So tahun depan dah jadi acara wajib..
Ni kata hubs aku..
Sebab dia yang teruja ambik buku






Anak2 aku pun layan habis...




Sampai  tak tahu nak pilih mana satu..
Sebab terlalu banyak choices..
Murah tu toksah cakapla..
Paling mahal aku jumpa rm25..
Tu pun cookery books..
Tu pun kira murah dah tu..
Kalau novel2 young adult tu rm5 sajok..
Memang to those yang book worm tu..
This is your best place for you..
Berbaloi sangatttt!!!

Aku memang looking forward buku2 motivation..
Aku memang suka baca buku2 jenis macam tu..
Tapi yang tak tahan tu hubs aku ambik lagi banyak pada aku..
Hahahaha..
Dia lelebih pulak terujanya..
Takpe bang..
Tahun depan aku zikir lagi kat telinga hubs ajak pegila naaa...


Mostly buku aku...


Buku2 Yaya dengan Aish..
Ni sebahagian je sebab tak sempat nak snap semua..
Dak Aish tak bagi bila aku mintak balik..

Tu pun tak sempat tawaf semua sebab memang dah flat okeh..
Bayangkan dari pagi lagi dah keluar rumah..
Sebab banyak benda nak setel hari yang sama..
Lega sebab semua dapat setel..
Alhamdulillah..

Total damage : RM130

Hari ni last day tau..
Sempat lagi kalau mengkome nak terjah..
Hehehhe

Update : tadi cik ida pn stoberi kita bagitahu BBW 2014 will be extended to 21st...so apalagas..banyak masa lagi tuh kalau korang planning nak terjah k..

21 comments:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... Reply Comment

tak penah pegi lagi.. memang murah.

kite suka pegi pesta buku. byk novel baru heheh

juelee said... Reply Comment

hehe best kan... kita dah 4 thn tak pernah missed, mostly beli buku anak2 and cookery book, motivation books too....harga murah sgt

Syima Syaz said... Reply Comment

finally.... yes kak ini ialah acara wajib. n syok lah akak husband akak suka buku, husband saya... ermm saya tolong bacakan untuk dia tau. dia baca sendiri... jangan harap. kadang2 article panjng2 saya tag dia, hampeh dia tak baca pun. last saya bacakan untuk dia... tu aisya ni saya try my best utk pupuk minat membaca pada dia...

cubit sikit yaya untuk saya ye...

TeacherAzimah said... Reply Comment

best kan! mmg kena jadikan acara wajib setiap sethn. dpt pi sethn sekali pun dah cukup baik. ok rine selamat membaca!

TeacherAzimah said... Reply Comment

best kan! mmg kena jadikan acara wajib setiap sethn. dpt pi sethn sekali pun dah cukup baik. ok rine selamat membaca!

Ida Puanstoberi said... Reply Comment

dia extended kan.. smpai 21hb..:)

Nad MamaZN said... Reply Comment

yeyyy akak dah sampai..
tak sesia la berzikir kt hubby ye kak
tgk2 hubby akak pun suka hehe
thn ni kami x berkesempatan nak p huhu
takpela, next time la kot

syawalsimpsons said... Reply Comment

last g tahun lepas.....ramai macam ni jugak...

safurara said... Reply Comment

last last sy x pergi pon kak mlm td.mcm malas lah pulak.hhahaha.xpelah.tahun depan lah g.hehe

MamaAliya said... Reply Comment

betul ke extend sampai 21hb ni?wah, ada peluang nak round lagi ni..

cik mah said... Reply Comment

Bestnyerlah...jauh nk g..huhu

ameris said... Reply Comment

huhuhu... xpenah samapi lagi bbw

Falsya said... Reply Comment

Falsya gie sana buku2 lain xberapa nk gile sgt..tp cookery book mmg dh jadik mcm org gile dh xtau nk pilih mana..kihkihkih..

Aeen said... Reply Comment

akhirnya..dpt jugak akak pergi..hehe.best kan...eh..dia extend lagi ke kak..kalau extend syok la...

Eliss Mie said... Reply Comment

tak pernah pergi lagi BBW. teringin gak nak pergi. hubby n anak2 pun suka buku tapi nak terpergi tu susah..

Julia Johari said... Reply Comment

Puas hati jadi cikgu...time cuti sekolah cikgu leh cuti sekali...heavennn, yeyy seronok tgk cikgu borong buku kt BBW...ju dh pi thn lepas 2x....so thn ni just pakai je buku yg hado utk Qi...total damage tu still murah kak...pandai memilih buku tony blair tu...sis nanti dh baca review sikit pasal artikel tu ye...pasti ada selit resepi kejayaan

Teena Tna said... Reply Comment

Aritu pun saya ada ppergi sini juga. byk sgt buku. tak tahu nak pilih yg mana.hehee

eima said... Reply Comment

TU DIA BYKNYE BORONG .... AKHIRNYA SAMPAI JUGAK KAN ...

LydSunshine said... Reply Comment

Shaye sgt cemvuru. Sbb.... heheh... bila dgr cerita susah nak cari parking dan sesak drpd kedua2 arah masuk tu, mcm boleh membuatkan saya sendiri yg bekmood. Rasanya tak sanggup nak pegi. Nnt next time kalo ada lagi, dan RIn pegi.. Saya nak kirim je la ye. Heheh.

Diana Rashid said... Reply Comment

bestnya...kat sini tak de la macam ni...jauh sangat kalau nak ke sana nun..sedih..

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

huhuhu..jeloss tgk ramai dok borong buku kat sini..