U Click Me...I Click U Back

Wednesday, December 10, 2014

Review Drama Korea - The Master's Sun



As salam..
Tetiba macam nak tunjuk terror dalam bab2 review drama nih..
Hahaha..
Ok aku bukan la nak review secara pro sangat..
Ala2 ringan and korang pun faham..
InshaAllah

Aku memang pencinta sangat drama korean..
Tapi al maklumla sebab jarang sangat nak dapat mengadap tivi..
Tak terkejar aku drama2 korea yang dah main..
Maka jarangla menengoknya yang ada kat tivi kan?
So mohla kita sewa pulak..
Nak beli eden tak mampu nak habaq mai..
So sepanjang cuti ni keje aku menyewa dvd drama korean siri..

Kalau tanya aku mana satu yang latest pun aku tak tahu..
Tapi still nak tengok jugak ranking yang best2..
First aku try tengok 'The Master's Sun'

Secara keseluruhannya aku suka giler cerita nih..
Aku suka tak semestinya orang lain suka
Tapi kalau korang jenis yang suka cerita ringan dan komedi..
This is the among the bestla untuk drama2 ringan..
Tak berat ko nak pikir bila ko tonton drama nih..

Honestly speaking..
Aku tak suka cerita yang berat2 kalau tengok drama korea..
Kalau citer omputih aku sukala hat yang berat2 sikit..
Sebab syiok!
Kalau korea ni dia more to love and mild comedy..
Tu sebab aku suka sangat..

Cerita ni kisah seorang perempuan nama Gong Shil (heroin)..
Dia nih boleh lihat roh (hantu) yang berkeliaran..
Roh2 ni memang suka mintak tolong kat dia..
Kalau korang kaji balik dia ada tiru sikit2 cerita orang putih bersiri jugak..
Yang Jennifer Love Hewitt berlakon jugak tuh..
Sori aku dah tak hingat tajuk..

Tapi roh2 yang selalu jumpa atau ganggu Gong Shil ni akan hilang bila Gong Shil ni bersentuhan dengan hero (Joong Won)..
Kira macam Joong Woo ni penyelamat Gong Shil la bila dia takut atau dirasuk hantu..

Tapi watak Joong Won ni memang annoying sikit..
Sebab dia CEO syarikat Kingdom..
Kira orang kaya la..
Berlagak tak hingat!!
Pastu ramai orang cakap dia tak kawen2 sebab dia disumpah oleh roh bekas kekasih dia nama Hee Joo..
Tu kisah masa dia umur belasan tahun..
Hee Joo tu mati dalam kebakaran lepas dikatakan terlibat dengan penculikan hero nih..

Eh..aku takmola cerita sampai habis..
Sapa yang dah tengok tu okla kan..
Kalau korang suka drama korea ringan..
Korang WAJIB tengok sebab sedap angat2..
Aku paling suka sebab dia kelakar sikit tau..
Ko bayangkan heroin ni boleh bercakap dengan hantu..
Semua masalah hantu dia tolong selesaikan..giteww..
Masalah hantu pun takdela yang takut2 sangat..
Kalau takut pun jadi kelakar sebab nampak lawak..hahahaha..

Since aku dah melayan korea ni balik..
Habis anak2 aku..aku panggil ajumma dengan ajussi..boleyy???

Pendek cerita..
Korang kena tengok cerita nih..
Best!!
Nora bagi 5 bintang!!!

11 comments:

LydSunshine said... Reply Comment

Eh, Nora bagi 5 bintang ke. hehe.

Dah lama tak tengok drama korea ni Rin. Cerita yg Jen Love Heww tu Ghost Whisperer.

Allene ALineWorks said... Reply Comment

macam best je.. nak tgk gak la... uhuhuh

syawalsimpsons said... Reply Comment

adoi panggil ajumma tak menahan tu,,hahahhaha......

IeRA said... Reply Comment

saya pun peminat korea juga..hihihi

Julia Johari said... Reply Comment

Hebat akak review...terngaga ju tau sebab ju dah lama x tengok TV dan layan movie...asal nak tekan remote TV je rasa mcm x lalu...kenapa ek kak...lama dh gini kee ada sesuatu dlm perut agagaggaggaaga...eh cm best la citer pasal leh nampak hantu ni kak...tetiba nak google...free leh tgk kt opis hahahha terjebakkkkkkkk plak doh kiki

Falsya said... Reply Comment

Akakkkk..falsya nie tah la xberapa minat korea nie..hanya running man je falsya leh masuk..heheh..

Tp suke kalau dpt gie korea..ahahaha

lieyalatif said... Reply Comment

laaa rin pun kaki korean drama jugak keeee...lieya dulu mmg hantu...sampaikan kat opis layan online...balik umah sambung plak ...sampai keje tak jadi ape hahaahahah nampak sgt emo melayan...kalo tang sedih2 tu tau2 jek merah bijik mate kat opis...dah org spekulasi mcm2 kat opis hahahaah sejak tu malas dah.....tapi citer paling tekesan kat hati cite secret garden ngan boy over flower laaaa....

lieyalatif said... Reply Comment

eh nak tambah rin...anak2 ajumma ngan ajussi kan? en laki panggil oppa tak...auwwwww hahahahahha

lieyalatif said... Reply Comment

eh nak tambah rin...anak2 ajumma ngan ajussi kan? en laki panggil oppa tak...a

Amoi Farah said... Reply Comment

Cerita nie best favorite kita tapi tak berani nak tengok bila malam nanti asyik terbayang... tengok banyak kali pon tak bosan ^_^

♥ Mrs. Secretary ♥ said... Reply Comment

ramai org tengok citer korea mesti jatuh cinta.. tapi tak tahu kenapa farah masih tak terjebak lagi nak layan citer korea nie..huhuhu